Dl Corcodel, DIPI si Asociatia Cartier Padurea Baneasa

Dupa cum stiti deja , dl comandant al UM0260 Corcodel Marian, este deja arestat de DIICOT, dar daca ne uitam la istoria ultimilor ani din zona Cartierului Baneasa vom vedea ca el este cel care ne-a distrus sperantele unora de a avea o casa  si a spulberat planurile de afaceri ale investitorilor din zona.

Care este povestea?

In 2005 se face autorizarea poligonului Baneasa, iar in dosar exista urmatoarele documente depuse la instanta Tribunalului Bucuresti:

• adresa MAPN prin care expertul militar spune ca zona de ziguranta este intre 800-1200 m, deci pana la liziera padurii
  • adresa catre Primaria Sector 1 prin care , „”in eventualitatea acordarii de autorizatii de constructie UM 0260 sa fie solicitat si acordul lor”.  din schita atasata documentului catre PS1 rezulta ca este vorba de liziera padurii, DECI NICI VORBA DE 2200m.
  • in plus chiar in raportul de evaluarea a conditiilor de omologare sunt trecute doar limitele laterale de 400m stamga dreapta, dar nu este trecuta (intentionat!!) lungimea poligonului

DAR, in anul 2008, se adopta ORDINUL   Nr. 485 din 19 mai 2008 privind aprobarea Regulamentului general pentru trageri al Ministerului Internelor si Reformei Administrative, in care se impune zona de siguranta de  2200m si dupa cum se vede stalpul cu becul rosu  pentru semnalizarea tragerilor pe timp de noapte. Acest bec trebuia sa fie in zona complexului Felicity, DAR ACEST REPER OBLIGATORIU INTR-UN POLIGON AUTORIZAT LEGAL, IN POLIGONUL APARTINAND UM 0260 becul rosu, conform declaratiei din dosarul de omologare, este pe biuta de pe linia de fund a poligonului , deci , la ei in curte, nu pe campurile noastre, prin casele noastre!!! – prima ilegalitate

-a doua ilegalitate, cineva din UM 0260 nu stim daca dl Corcodel, a declarat pe proprie raspundere in 2005, ca terenurile din cartierul nostru sunt terenuri fara proprietar, abandonate dupa desfiintarea CAP Otopeni, sunt  fara constructii, iar ca sa forteze omologarea poligonului le-a introdus in gestiunea unitatii, nu in patrimoniul unitatii.

Pentru ca poligonul fusese omologat dar erau ilegalitati privind uzurparea proprietatii aspura terenurilor noastre, in 2008 in decembrie se apoba Ordinul Secretizat S655, privind omologarea si autorizarea poligoanelor. In acest ordin exista un articol prin care poligoanele care erau deja omologate se considera omologate automat in baza ordinului, fara a mai fi nevoie de un dosar si o procedura de omologare – informatie oferita de MAI. Acesta a fost momentul cand s-a legitimat abuzul asupra terenurilor noastre. In acea perioada dl Corcodel in 2008, avea functia de Prim Adjunct al Comandantului Bazei de Administrare si Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Toate celelalte institutii Armata,  Administratia Nationala a Penitenciarelor coopereaza cu administratia publica locala daca vor sa autorizeze functionarea unui poligon.

Exemplu : „ANP intenționează să amenajeze un poligon de tragere cu armament în zona dealului Drăcoaia și râului Trotuș – a declarat                        primarul comunei Dofteana, Ioan Bujor. Acesta va fi folosit de unitățile subordonate ANP din Târgu-Ocna, Penitenciarul-Spital și SNPAP                 Târgu-Ocna. Adresa și planul de situații au fost înaintate către administrația publică locală, iar în urma unui raport de expertiză, pe care                    urmează să-l efectuăm împreună cu studiul de oportunitate, se va fixa redevența anuală. În zilele în care nu se efectuează trageri, terenul                 este liber de sarcini“.
Terenul concesionat va fi amenajat de către ANP, tot reprezentații acesteia vor face demersurile pentru autorizarea poligonului de tragere                 cu armament de luptă. Taxa anuală, care va fi stabilită, întră în bugetul local al comunei.

Timp de 10 ani, de la omologarea poligonului, dl Corcodel a coordonat programul de trageri si a pus in pericol viata locuitorilor din cartier: este o tentativa de omor in forma continuata, deoarece conform ORDINULUI   Nr. 485 din 19 mai 2008 privind aprobarea Regulamentului general pentru trageri al Ministerului Internelor si Reformei Administrative:

Art. 22. – Pentru prevenirea pătrunderii oamenilor, animalelor, vehiculelor etc. în teritoriul poligoanelor situate la suprafaţă, acestea se împrejmuiesc, iar pe căile de acces spre poligon se instalează bariere şi tăbliţe indicatoare, vizibile, modelul şi dimensiunile acestora fiind precizate în anexa nr.3.

Art. 23. – Şeful poligonului anunţă cu cel puţin 24 de ore înainte, prin intermediul autorităţilor administraţiei publice locale, populaţia din împrejurimile poligoanelor situate la suprafaţă, privind:

1. a) zilele şi orele când se execută trageri;
  2. b) semnificaţia tăbliţelor/panourilor indicatoare instalate pe căile de acces spre poligon şi a balonului/fanionului roşu instalat pe stâlpul din adâncimea poligonului, aşa cum sunt prevăzute în anexele nr. 2 şi 3;
  3. c) pericolul la care se expun persoanele care intră în poligon pe timpul executării tragerilor, care ating muniţia sau elemente constitutive ale instalaţiilor automatizate.

Art. 24. – Pe timpul instalării pazei, personalul din serviciul de pază, sub conducerea şefului acestuia, cercetează teritoriul poligonului, iar în cazul descoperirii de oameni, animale, vehicule etc. acţionează pentru înştiinţarea şi îndepărtarea acestora în afara limitelor de siguranţă stabilite.

DE CE A FOST SUSTINUT DL CORCODEL? PENTRU CA II IMPRUMUTA CU BANI PE COLEGII LUI SI ASTFEL PUTEA SA II SANTAJEZE SA II SUSTINA ILEGALITATILE.

CINE L-A SUSTINUT? Sigur ca l-au sustinut multi si e de datoria organelor de ancheta sa afle detaliile. Ceea ce stim cu siguranta este ca unul dintre sustinatori a fost si este  DL OVIDIU CRISTESCU DE LA DIPI, serviciu  cu rol de control, caruia i s-a adresat anul trecut un vecin . Vecinul s-a dus de buna credinta in audienta la DIPI si a fost audiat de cine credeti? de dl Ovidiu Cristescu!!. Nu numai ca nu s-a luat nicio masura de reglementare a situatiei, ci din contra s-a mers inainte cu anularea puzului. Vecinul a depus si un memoriu la care nici in ziua de azi nu a primit raspuns.

Abia acum ne explicam toata acesta istorie care unora dintre noi le-a distrus viata, altii au murit fara a se bucura de folosirea proprietatilor lor, altii si-au pierdut proprietatile pentru ca au fost executati de banca, deoarece nu au putut face investitiile  sa plateasca ratele la banca, altii inca platesc rate .

Atentie!

Acum PUZUL este anulat, nu suspendat, iar  Primaria Sector 1 nu mai are niciun motiv sa nu dea autorizatii de constructii in baza PUG. Daca nu ne va da autorizatii, atunci singura solutie este sa dam in judecata PS1, pentru abuz de interpretare a legislatiei urbanistice.

Daca ati primit certificate de urbanism cu mentiunea puzul este suspendat din 13.12.2016,  va rog solicitati urgent rectificarea : PUZ este anulat prin sentinta din 10 mai 2017 si luati legatura cu asociatia urgent.

CERETI CAT MAI MULTE SI CAT MAI REPEDE CERTIFICATE DE URBANISM , ZONA DE SIGURANTA NU MAI EXISTA IN NICIUN DOCUMENT URBANISTIC.  ORICE AU IN DOSARELE LOR MILITARE CEI DE LA UM 0260 NOUA NU NE SUNT OPOZABILE,MAI ALES CA SUNT ILEGAL AUTORIZATE.

In acest context, va propun sa organizam o audienta ca cat mai multi proprietari la Ministrul de Interne. Cine vrea sa participe va rog sa ma contacteze urgent.