Scanteia de speranta va devenii valvataie? interviul dlui Primar Tudorache din 4 iulie 2017

Azi la DC NEWS a fost o emisiune cu un nou interviu cu dl Primar.

Intrebari:
Diana Mitu ·

Buna ziua. Doresc sa il intreb pe dl Primar urmatoarele:
1. Adoptarea hotararii de imputernicire a PS1 de a efectua demersuri in numele PMB, din 8 iunie 2017 , reprezinta temeiul legal prin care se vor efectua exproprieri si pe str Drumul Lapus, Drumul Agatului, Drumul Muntele Gaina si Drumul Stegarului pentru a se constitui trama stradala pentru extinderea retelei de apa, canal si asfaltarea drumurilor?
2. Cand vor fi demarate exproprierile ?, avand in vedere ca documentatia tehnica este gata, iar pentru zonele respective nu este nevoie de PUZ , deoarece regulamentul PUG prevede obligativitatea de reglementare prin PUZ numai in zonele din intravilan neconstituite. Precizam ca pe strazile mentionate sunt case, vile blocuri, firme, retele de gaze si energie electrica, deci nu pot fi considerate neconstituite urbanistic.
Doresc un punct de vedere oficial si clar , deoarece proprietarii din zona cred ca hotaratea adoptata in 8 iunie 2017 este cu dedicatie numai pentru rezolvarea situatiei drumului din cartierul vecin Greenfield, nu si pentru noi.
3. Care este stadiul documentatiei pentru alimentarea cu apa si canal, avand in vedere ca doar anul acesta 2017, au existat mai multe runde de intalnire cu Apa Nova si Directia bransamente Utilitati din PMB si PS1. Se va face bransarea la reteaua de canalizare din DN1 realizata de Ministerul Transporturilor si receptionata inca din 2013?
4. De ce acum cand s-anulat PUZ si odata cu acest document urbanistic au disparut si liiniile zonei de siguranta impusa ilegal de MAI-IGJR in 2005, (peste terenuri private fara acordul proprietarilor si fara acordul PS1), de ce PS 1 emite certificate de urbanism si solicita din nou sa se elaboreze un nou PUZ, cand s-ar putea prevala de conditia din PUG ca in zonele constituite deja se poate construi? Inteleg sa se solicite PUZ numai daca investitorul doreste sa creasca regimul de inaltime prevazut in PUG. Dar daca in PUG este P+2, iar proprietarul vrea sa construiasca o casa P+1, de ce ii trebuie PUZ cand zona e deja constituita? De ce sunt goniti investitorii din zona de Nord si primaria face o rezervare sine die pe terenurule private? Deja au trecut 10 ani de cand sunt blocate terenurile, dar platile pentru taxe si impozite curg si cresc continuu? De ce nu ne putem bucura de bunurile noastre pentru care unii dintre noi inca mai platesc rate la banca fara a isi putea fructifica drepturile de proprietate?
Aceste clarificari prezentate oficial de dl Primar Tudorache au rolul de a diminua gradul de frustrare si nemultumire al cetatenilor afectati de razboiul MAI , IGJR , PMB, PS1 si proprietarii de terenuri, care a culminat cu anularea PUZ Nord si blocarea investitiilor in zona. Este foarte simplu Consiliului Local sa deblocheze zona daca s-ar dori cu adevarat atragerea investitorilor si cresterea taxelor la bugetul local .
Consilierii USR, PNL si PSD stiu aceste detalii? Le pasa de nevoile cetatenilor?
Diana Mitu Presedinte Asociatia Cartier Padurea Baneasa

Deci intr-o luna -doua dupa ce MAI IGJR primeste prima transa de bani pentru modernizarea poligonului se va retrage din proces si PUZul se va reactiva si vor incepe exproprierile pentru constituirea tramei stradale si aducerea utilitatilor.
Sa devina scanteia valvataie dupa 10 ani de asteptare?