Vesti bune privind extinderea retelelor de utilitati si facilitarea accesului auto in si din zona Cartierului Padurea Baneasa

Ieri, 3 august , la intalnirea cu dl Primar Dan Tudorache, si directori din cadrul Primariei Sector 1 cu Asociatia Cartier Padurea Baneasa, s-a discutat despre stadiul lucrarilor privind extinderea retelelor de apa, canal si interconectarea stradala si facilitarea accesului auto in si din cartier, ca urmare a restrictiilor impuse de CNADR sub Podul de la Otopeni.

Astfel, s-a incheiat etapa de intabulare in Cartea funciara de catre Primaria Sector 1  a strazilor Drumul Lapus, Drumul Muntele Gaina si Drumul Agatului, acesta fiind un prim pas in procesul de constituire a tramei stradale pentru a putea fi introduse utilitatile.

Ca urmare a petitiei depuse in luna iulie 2017 de catre Asociatia Cartier Padurea Baneasa impreuna cu  Asociatia de Proprietari din Felicity si reprezentantul cetatenilor din strada Drumul Muntele Gaina – dl Roman Marin , privind facilitarea accesului auto din cartier in DN1, domnul Primar s-a implicat personal si ne-a comunicat mai multe variante de lucru pentru a facilita accesul auto din cartier spre DN1.  In acest sens, apreciem eforturile reprezentantilor primariei, de a veni pe teren saptamana trecuta si de a analiza posibilitatile reale de constituire sau reactivare a unor drumuri de acces auto in si dinspre cartier spre DN1. Nu este vorba numai de accesul locuitorilor din zona, ci si de accesul masinilor de salvare, a echipajelor de la politie si serviciul de situatii de urgenta, a masinilor de pompieri. Vom reveni cu amanunte.

De asemenea, va informam despre inceperea exproprierilor pentru magistrala de metrou 6, care va avea statia Paris in zona iesirii din Drumul Lapus in DN1. Chiar daca este o investitie pe termen mediu, cel mai important lucru este ca s-a demarat si zona va avea facilitati nu numai de acces auto ci si transport public , asa cum a sustinut Asociatia Cartier Padurea Baneasa in materialul depus in februarie 2017 la Consilul General al Municipiului Bucuresti, privind planul de mobilitate urbana.