Anunt important privind o solicitare a Primariei Sector 1 si incendiu pe str Muntele Gaina

Avand in vedere intalnirile din data 23.07.2018 si din 25.07.2018 intre reprezentanti ai Cartier Padurea Baneasa si reprezentanti ai Primariei Sector 1: director investitii , arhitect sef, director serviciu cadastru s-a conturat o noua tactica de actiune comuna pentru deblocarea zonei noastre in vederea accesibilizarii Drumului Stegarului si aducerea utilitatilor .

Cu prioritate, toti proprietarii de pe strada Drumul Stegarului sa se prezinte la primarie la serviciul cadastru pentru a se stabili dimensiunea tramei stradale a strazii la care au expuse proprietatile. Primaria a solicitat sprijinul asociatiei pentru ca proprietarii sa se anunte intre ei! Asa ca va lansam rugamintea sa ne sprijiniti in actiunea aceasta : anuntati din om-in-om  toti proprietarii de la Drumul Stegarului sa contacteze asociatia pentru  a organiza intalnirile. Solicitam sprijinul inclusiv al agentiilor imobiliare care ii cunosc pe  proprietarii din zonele mentionate pentru a transmite mesajul de a contacta asociatia pentru organizarea consultarii publice.

Aceasta actiune se va repeta si pentru strazile Drumul Lapus, Drumul Muntele Gaina,  Drumul Agatului si Drumul Piscul Pietrei.

Intalnirile se vor organiza pe strazi, cate o zi pentru fiecare strada. Vom anunta in timp util programarile pe strazi, daca vom fi contactati de proprietarii expusi la drum.

Consultarea publica este necesara pentru una din variantele :

1. elaborarea noului PUZ coodonator al sectorului, sau
  2. obtinerea autorizatiei in regim de urgenta emisa in baza PUG sau
  3. repunerea in vigoare a PUZ Nord editia 2014 ( conform legislatiei in acest moment se pare ca PUZ nu are statut de anulat, asteptam un punct de vedere al unei case de avocatura) sau
  4. varianta recent propusa de un vecin : revotarea in CGMB

Indiferent care strategie va fi urmata , este important sa se miste lucrurile, sa nu ne mai invartim in jurul cozii, pentru ca o consecinta a realizarii PUZ Nord in 2010 fara clarificarea situatiei  cu IGJR a condus la atatea blocaje, dar mai important este faptul ca in caz de situatii de urgenta nu se poate intervenii.

SITUATIE DE URGENTA – INCENDIU PE STRADA MUNTELE GAINA

Cu regret va anuntam ca pe 31 iulie 2018 a fost un incendiu la o proprietate de pe Drumul Muntele Gaina iar pompierii nu au avut de unde sa ia apa si a fost si foarte dificil sa intoarca masinile din cauza drumului ingust.

In perioada urmatoare se anunta temperaturi ridicate si exista riscul ca vegetatia uscata din camp sa ia foc sau chiar  Padurea Baneasa.

Daca se mai intampla vreun incendiu in zona, cum ne vom salva vietile si bunurile,  pe unde iesim din zona,  cum pot intervenii pompierii ? Imaginati-va haosul, panica,  proprietarii care vor sa fuga sau sa plece cu masinile, masinile de pompieri care vor sa ajunga sa intervina, salvarile care trebuie sa intervina si toate acestea se intampla pe drumuri de 4 -6 m latime. Suntem intr-o situatie asemanatoare cu cea de la „COLECTIV”. Au murit zeci de nevinovati pentru ca nu au putut iesi din cladire! Aveti recent si exemplul incendiului din Grecia.

Cine raspunde?

Primaria are vreo respnsabilitate in caz de incendiu? Are motive sa urgenteze deschiderea Drumului Stegarului si extinderea retelei de apa si canal in zona?

1. Matei spune:

Rusine PS1, infrastructura 0, sa n-ai apa de unde se pot conecta pompierii pt a salva vieti omenesti!!!
    Din cauza strazilor inguste si neconectate intre ele nu exista mobilitate si rapiditate pt a actiona in situatii de urgenta.
    In nenumerate randuri, pe parcursul aniilor, asociatia a mentionat in sedintele cu PS1 necesitatea imbunatatirii infrastructurii, mai ales in situatii de urgenta.
    Data trecuta, o vecina a fost ridicata cu targa peste gard, pt ca nu a putut intra masina de ambulanta la adresa.
    Rusine . . .

2. Cata spune:

Incredibil, adica Primaria solicita sprijinul asociatiei pt a identifica propietari de pe strada Stegarului ?
    Adica ei nu stiu ceea ce au in ograda/gospodoria lor ?
    Platim taxe si impozite, sa caute propietari in baza lor de date!!!
    Am mai auzit de la un vecin, care a cerut un CFdU, sa dovedeasca prin facturile vecinilor ca terenul sau se afla langa utilitati, de asemenea incredibil, ce metode efectiv barbare de lucru.
    Lasa de dorit si managementul primariei.
    Cu regret

3. .... spune:

Cred ca un demers de demitere a primarului Sector 1 prin strangere de semnaturi ar fi ceva normal avand in vedere ca nu a facut mai nimic pentru platitorii de taxe din S1.

Au fost asfaltate strazi secundare degeaba insa investitii in infrastructura si dezvoltare pentru viitorul sectorului, daca exista, sunt invizibile.

Angajatii din serviciul de urbanism emit un Certificat de urbanism in 4-6 luni motivand ca nu au suficient personal iar primarul doar promite…

Cu siguranta zona de care discutam nu va primi investitii cel putin 5 ani de acum incolo cu acest primar si cu o echipa subdimensionata.

Asadar sa (le) facem un bine si hai sa demitem primarul S1!

4. Andreas spune:

As întreba PS1 cum s-au dat autorizațiile de construcție in zona Muntele Găina sau Lăpuș? Este strigător la cer ca in 2018 sa avem infrastructura de evul mediu, fără utilități, fara strazi asfaltate, înguste sub orice fel de standard, total nedemn pentru o capitală europeană ce suntem. Cine raspunde pentru toate astea? Rog Asociația sa depună memorii la institutiile statului, inclusiv la Parchet, sa prevenim alte cazuri precum COLECTIV.
    Sa speram ca zona cu PUZ-ul suspendat nu o sa aiba aceeași soartă. Sa cerem Primăriei asigurări si sa stam vigilenți.

5. Cata spune:

Sunt profund dezamagita de ceea ce se intampla …
    Acord in continuare tot suportul si increderea asociatiei.
    Cu drag,
    Catalina

6. Cristian Taraze spune:

Gata, Primaria a rezolvat Drumul Stegarului!!!

A adus cateva zeci de basculante cu GUNOI REZIDUAL (beton concasat si resturi de criblura), amestecat cu peturi, caramizi, etc, asta in loc sa aduca ceea ce ar fi trebuit sa aduca, adica piatra.

Propun ca si canalizarea sa fie facuta tot ecologic si propun pentru aceasta hartie reciclabila..

Multumim asociatiei si mai ales dnei Diana :))

7. Mihai spune:

Si noi va multumim Domnule Taraze, pentru solutiile ”constructive” propuse si pentru faptul ca nu vom avea canalizare si apa curenta in viitorul apropiat intrucat niste ”oameni de bine” si-au intabulat parti din Drumul Stegarului. Acesta a existat ca DE ( drum de exploatare) inainte de ’89 si apare in planurile topografice, intocmite de MAPN. Insa, in regimul democratic, unii au cumparat teren, au masurat, intabulat si… Drumul Stegarului…ce sa vezi..dispare.
    Dvs, in caliate de presedinte al unei ”asociatii a proprietarilor (locuitori, chiar) din zona” ce parere aveti?

• CM spune:

E bine ca se lucreaza la Drm. Stegarului. Asa cum se face e totusi un pas inainte. Cei ce sunt contra si doresc mentinerea situatiei actuale fie au interesele lor fie sant niste persoane rau intentionate si trebuiesc ignorate!