Azi o noua arestare la Jandarmerie – un nou apel pentru a merge cat mai multi in audienta la dna Ministru de Interne


SHARE daca iti place!

Dupa arestarea de saptamana trecuta, a dlui colonel Corcodel , seful UM 0260, unitate in care s-a autorizat ilegal poligonul instituindu-se zona de siguranta peste terenuri private, peste case si blocurile de la Felicity si invocandu-se ca „asa e regulamentul militar, nu ne raportam la Constitutie„( citat din dl gen V. audienta 30 aprilie 2015!!) a avut loc o noua arestare.

Şeful Statului Major al Jandarmeriei, ARESTAT pentru 30 de zile

 Sursa: romaniatv.net
Autor: 

Şeful Statului Major al Jandarmeriei a fost arestat pentru 30 de zile, miercuri seara, după ce a fost ridicat şi reţinut de către oamenii legii de pe Aeroportul Otopeni, în timp ce se întorcea din Albania. Reţinerea a fost făcută în dosarul în care Marian Corcodel a fost arestat.

UPDATE: Curtea de Apel București a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Daniel Preoteasa, șeful de stat major al bazei de administrare și deservire a Jandarmeriei Române.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Şeful Statului Major al Jandarmeriei, RIDICAT şi REŢINUT de mascaţi

Maiorul Daniel Preoteasa, şeful Statului Major al Jandarmeriei, a fost ridicat şi reținut când se întorcea din concediu, potrivit Mediafax. Ofițerul ocupă cea de-a treia poziție în ierarhia Jandarmeriei Române.

Daniel Preoteasa, șeful de stat major al bazei de administrare și deservire a Jandarmeriei Române, a fost reținut de procurorii DIICOT. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că Preoteasa a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

El este acuzat că este implicat într-un dosar de cămătărie și delapidare în care a mai fost arestat, acum câteva zile, comandantul Bazei Logistice a Jandarmeriei Române.

http://www.romaniatv.net/seful-statului-major-al-jandarmeriei-ridicat-si-retinut-de-mascati-de-pe-aeroportul-otopeni_370725.html

Marian Corcodel dădea bani cu camătă subordonaţilor şi percepea dobânzi de până la 20%/ Şeful Bazei de Administrare a Jandarmerie, arestat 30 de zile

Comandantul Bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, a fost arestat prevenitv, vineri seara, în dosarul în care este acuzat că dădea bani cu camătă subordonaţilor şi percepea dobânzi de până la 20%. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti şi este executorie. Măsura poate fi contestată la instanţa supremă, scrie Mediafax.

Citeşte şi Comandantul Bazei de Administrare din Jandarmerie a fost arestat. Dădea bani cu camătă subordonaţilor săi UPDATE

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), începând cu anul 2011, Marian Corcodel, cu gradul de colonel, folosindu-se de influenţa pe care o exercita asupra unor subordonaţi, a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat persoane aflate în subordinea sa directă, ce au calitatea de militari. Scopul constituirii acestui grup era săvârşirea în mod repetat, printre altele, a unor infracţiuni de camătă, dar şi delapidare.

În uma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că „beneficiarii” împrumuturilor cu dobândă, acordate în afara cadrului legal erau, în general, subordonaţi ai inculpatului Corcodel Marian sau persoane din cercul relaţional, iar sumele împrumutate erau cuprinse între câteva sute de euro şi câteva mii, uneori chiar şi zeci de mii de euro, la care a perceput dobânzi cuprinse între 10 şi 20% din valoare, iar în cazul în care debitorii ajungeau în imposibilitatea de a achita camată, aceştia erau ulterior executaţi silit„, precizează DIICOT.

Investigaţia procurorilor a scos la iveală faptul că, de multe ori, dobânzile achitate de debitori erau date unora dintre membrii grupării, care predau ulterior sumele de bani lui Corcodel . De altfel, la nivelul Bazei era răspândită expresia „are cardul la Corcodel” pentru a ilustra o persoană îndatorată financiar, sau „Banca Română de Comerţ Corcodel”.

De asemenea, în cauză s-a reţinut că inculpatul Corcodel Marian, în calitatea sa de comandant al Bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în mod repetat a dispus unor subordonaţi care au aderat la grupul infracţional organizat pe care l-a iniţiat/constituit, persoane ce aveau ca atribuţii gestionarea şi administrarea unor bunuri, să-şi însuşească importante cantităţi de combustibil (motorină) de la staţia de carburant a parcului auto al unităţii, combustibil scos ilegal din unitate şi transportat în alte locaţii, de unde era predat acestuia sau altor membri ai grupului infracţional„, conform procurorilor.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/seful-statului-major-al-jandarmeriei-ridicat-si-retinut-de-mascati-de-pe-aeroportul-otopeni_370725.html#ixzz4pHrzvtGy

Comentarii

comments

Filed under: Articole, Poligonul Baneasa, Status PUZ Nord

Comments

 1. ... spune:

  In data de 11 August 2017 s-a publicat in Monitorul Oficial nr. 0666 din 11 August 2017 Act nr. 574/09 August 2017 bugetul pentru constructia poligonului acoperit din Str. Jandarmeriei.

  Beneficiar: UM 0260 București

  Amplasament: Str. Jandarmeriei nr. 166-174, sectorul 1, București.

  Proiectul se va intinde pe 3 ani iar daca ne luam dupa ce a zis primarul Sectorului 1 ar trebui ca din acest moment sa fie deblocat PUZ-ul Zonei de Nord. Insa probabil deblocarea se poate face DOAR in baza unui nou aviz de la Jandarmerie si a unui nou vot in CGMB pentru a reaproba PUZ-ul.

  Normal ar trebui ca aceste demersuri sa le faca in regim de urgenta chiar PS1 fiind in beneficiul contribuabililor dar si al primariei.

  Totusi am o banuiala ca primarul S1 nu va face nimic in acest sens, dorind sa se lungeasca cat mai mult termenul de asteptare – pentru ca nu doreste sa se faca investitii in zona caci nu cred ca-i pasa si are alte planuri cu banii cetatenilor – cum ar fi o echipa de fotbal…

  Aveti cum sa puneti presiune pe PS1 si pe primar? Cine se va ocupa de obtinerea unui nou aviz de la Jandarmerie si a unui nou vot in CGMB?

  Detalii aici: https://lege5.ro/Gratuit/ge3dqnrrgayq/hotararea-nr-574-2017-privind-aprobarea-indicatorilor-tehnico-economici-ai-obiectivului-de-investitii-extindere-cladire-de-invatamant-pregatire-si-administrativa-din-cazarma-baneasa-

 2. cirease spune:

  Buna ziua!

  Nu numai fotbalul il intereseaza pe domnul primar ci si problema fratilor moldoveni!

  „Daniel Tudorache: Un milion de euro pentru Chisinau, aprobati de Consiliul Local al sectorului 1
  de V.M. HotNews.ro
  Duminică, 20 august 2017, 17:04 Actualitate | Administratie Locala

  Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a afirmat duminica la Conferinta „Centenarul Unirii si Basarabia” ca pana la sfarsitul anului Consiliul Local al sectorului 1 va acorda administratiei din Chisinau un milion de euro, relateaza Agerpres.

  „Consiliile locale, consiliile judetene pot face mai mult pentru Centenar. Ce pot face eu, ca primar, ce face consiliul local al sectorului 1? Ne putem infrati cu orase din Republica Moldova. Am facut-o. Ne-am infratit cu Chisinaul. Am aprobat in consiliu o suma de bani pe care o vom da pana la sfarsitul anului pentru a ajuta Consiliul Municipal Chisinau. Este vorba de suma de un milion de euro. Cu siguranta, daca primarii nostri se infratesc cu cate un oras, cu cate o comuna si fiecare dintre ei da dupa posibilitati o suma cat de mica, cu siguranta ca vom fi mai aproape de acest deziderat al nostru. Sper ca pana in decembrie 2018 sa indeplinim acest deziderat”, a afirmat Tudorache.

  La randul sau, deputatul PNL Florin Roman, vicepresedinte al Comisiei parlamentare pentru Centenarul Marii Uniri, a pledat ca, dupa modelul primariilor, si consiliile judetene sa se infrateasca cu raioane din R. Moldova.

  „Foarte multi primari au semnat acorduri de infratire. Se viziteaza, fac schimburi culturale, sportive, se ajuta si se simt ca o mare familie. Mai timid, au inceput si cei de la consiliile judetene. (…) E momentul ca si consiliile judetene care au putere financiara mult mai mare sa faca cu adevarat Unirea si daca fiecare consiliul judetean din Romania ar ‘adopta’ unul dintre cele 32 de raioane din Republica Moldova, cu siguranta, atunci putem vorbi de un ajutor concret, de o posibilitate de a porni investitii, de a repara drumuri, scoli, de a lucra la apa si canalizare”, a spus Roman.

  Roman a criticat lipsa de implicare a autoritatilor pentru pregatirea Centenarului Marii Uniri.

  „La 100 de ani de la faurirea statului roman modern, sa nu fim in stare ca popor sa ridicam un monument in memoria celor care au scris cu sange la 1 Decembrie 1918 infiintarea statului? Sa fim foarte sinceri: vorbim mult si facem putin. Si intr-o parte si in alta. Nu avem un calendar al evenimentelor. Avem niste diletanti care nu cred ca au simtit vreodata romaneste, pentru ca cine simte romaneste nu poate sa trateze cel mai important moment din istoria romanilor cu atata dispret. Dar ne vom bate in Parlament si pana la urma am convingerea ca ii vom trezi”, a adaugat Roman.

  Conferinta „Centenarul Unirii si Basarabia” a fost organizata de Platforma Unionista Actiunea 2012 la Palatul Parlamentului, prilej cu care a fost lansata Alianta pentru Centenar, un plan de actiuni concrete pentru anul 2018 la care au aderat aproximativ 100 de organizatii civice din Romania, Republica Moldova si diaspora.

  Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, si pretorul Sectorului Centru al Municipiului Chisinau, Oleg Poiata, au semnat la inceputul lunii mai o intelegere de cooperare intre zonele administrative pe care le reprezinta. Acordul prevede cooperarea in vederea cresterii capacitatii institutionale a autoritatilor publice locale pe care le reprezinta, cu scopul de a asigura dezvoltarea economico-sociala a comunitatilor locale. „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *