Campul nostru rezidential incepe sa prinda viata- partea a doua: Sprijinul promis de echipa PNL sector 1

Asa cum am promis, cu toate fortele ne straduim sa deblocam zona. Azi un nou demers.

Azi, 8 noiembrie 2020 mai multi vecini din zona au raspuns invitatiei Asociatiei Carier Padurea Baneasa de a participa la intalnirea cu echipa de consilieri PNL Sector 1. Din partea PNL au participat presedintele filialei de sector dl Sebastian Burduja, dna Cristina Grigorescu, candidat la Camera Deputaților din partea PNL si multi alti consilieri . Am facut impreuna un tur de cartier, am prezentat documente si am propus solutii: pentru extinderea retelelor de apa, canalizare si conexiunea DN1cu str Jandarmeriei si deblocarea Drumului Stegarului prin readucerea in actualitate a PUZ 1997 care avea trame stradale trasate.

Deci Apa nova nu mai are ce spune ca nu stie pe unde este strada. Asa cum Distrigaz si Enel Distributie Muntenia au retele in zona, asa putea si Apa Nova. Dar nu s-a dorit sa avem apa, canal si drumuri.

Un vecin, a prezentat puz prin care si-au construit casele mai multe persoane, puz care evident a produs efecte , are tramele stradale evidentiate si este facut de Lora in 2002, in baza PUZ extindere Aleea Teisani, HCGMB 24/1997. S-a pus intrebarea : daca acest puz 1997 a fost modificat prin alte puzuri , mai este valabil? Sigur ca da, ceea ce nu s-a modificat ramane reglementat in baza acelui puz, ce s-a reglementat ulterior prin noi documentatii si au produs noi efecte juridice ramane cu noile reglementari si evident cu constructiile respective. Scopul nu e sa se darame, ci sa se deblocheze autorizarea constructiilor pe zona si pentru cei care aparent nu au puz pe zona lor. Este aceeasi situatie ca la PUG: in anul 2000 cand a fost adoptat avea o configuratie, intre timp prin diverse documente urbanistice s-au adus modificari, dar baza a ramas.

De observat unde vine Str Drumul Piscul Reghiului in puz Felicity si unde apare inregistrat de cineva pe Google ! Nici cu Drumul Opalului care era spre Padure si acum e spre centura nu e clar cum a ajuns acolo. Ca sa nu mai zic de regimul de inaltime din Felicity.

Cine a modificat strazile si in baza caror documentatii?

Asta sa fie motivul pentru care este blocata zona de catre Primaria sector 1, nu se dau autorizatii de construire si nu se trag retelele, ca sa nu stim ce modificari au operat, cand, in ce scop si de catre cine? Avem promisiunea ca ni se va raspunde oficial.

Aveti mai jos postarea reprezentantilor PNL Sector 1 care promit ca se vor preocupa sa gaseasca puz 1997 si sa identifice solutii pentru :

1. alimentarea cu apa si canal
  2. deblocarea strazilor, sa nu mai iesim prin centura, pentru a reduce riscurile de accidente
  3. deblocarea autorizarii constructiilor in zona

Pentru sustinerea obiectivelor noastre am pus la dispozitia echipei de consilieri copii dupa 21 de documente oficiale ce probeaza afirmatiile noastre.

Le multumesc atat vecinilor de pe Muntele Gaina cat si celor de pe Drumul Agatului care au participat azi si noilor vecini care doresc sa devina membri ai asociatiei noastre.

Va asteptam alaturi de noi la asociatie, sa facem ceva constructiv in interesul comunitatii noastre.

1. Rodica Bîzdoacã spune:

Mie imi este foarte greu sa urmateac firul logic a comunicarilir Dvs. Care e minuta intalnirii? Nu inteleg ce s-a discutat si ce scop a avut intalnirea. Astia de la PNL se prucep la urbanism Aduca cand fac expropieri si fac trama strada si pentru restul cartierului?

2. Diana Balasescu (Mitu) spune:

Buna ziua, nu s-a facut o minuta a intalnirii….A fost o actiune de cunoastere…Tot ce este prezentat in material au fost teme de discutie cu echipa PNL….Va fi o noua intalnire in grup mai mare in scurt timp, vom anunta la momentul respectiv…intre timp vom face si cerere de audienta la dna primar Clotilde Armand, unde vor participa mai multe persoane atat din asociatie cat si cativa vecini care isi doresc apa, canal si drumuri si sustin asociatia in aceste demersuri…va asteptam si pe dv….trebuie sa putem debloca obtinerea autorizatiilor si extinderea retelei de apa si canal si drumuri…acestea sunt obiectivele noastre, cu mentiunea ca acum nu mai putem fi pacaliti prin tergiversare sau celebrul: nu se poate!, pentru ca de fapt exista o istorie incarcata a zonei de care noi nu am stiut pana acum, a stiut doar primaria…Ba da se poate,trebuie doar vointa din partea primariei….si noi prezenti acolo mereu cu argumente si documente