Catre toti membrii asociatiei Cartier Padurea Baneasa – solicitare de maxima importanta


SHARE daca iti place!

Stimati membri,

Avand in vedere ca nu s-a mai intrunit niciodata in plen asociatia si ca exista si unele diferente  de opinii privind strategia in viitor a asociatiei , in calitate de presedinte al asociatiei doresc sa convoc o adunare generala pentru ca este o problema extrem de importanta pentru toata lumea si nu poate fi luata doar de 3 membri fondatori , ci trebuie un acord exprimat printr-un vot al tuturor membrilor cotizanti.

Astfel, exista 2 propuneri in dezbatere: un  grup de membri ai asociatiei propune a se trimite cu executor judecatoresc o adresa din partea asociatiei numai catre MAI – IGJR ( excluzand Primaria), un alt grup de membri propune a se trimite o adresa cu executor judecatoresc  catre Primarie si eventual si MAI si IGJR ( pentru ca spre aceste institutii s-au trimis de 2 ani o multime de sesizari- numai  eu cred ca am trimis cel putin vreo 12 sesizari, plus alti membri, plangeri prealabile, la parchet, petitii, audiente,  procese )

Alte propuneri pe ordinea de zi le asteptam de la dv. direct la intrunire.

Avem ocazia sa ne cunoastem mai bine si sa ne orientam spre apararea intereselor noastre de proprietari asa cum sunt definite in statutul Asociatiei Cartier Padurea Baneasa si nu sa incercam sa protejam Primaria, MAI-IGJR  sau proiectantul LORA. Nu e obiectivul nostru, fiecare raspunde pentru ceea ce a gresit, si va stabili instanta de judecata pe baza probelor cine,  ce  sau daca a gresit !

In acest sens, propunerea mea este de a ne intruni peste 2 saptamani 9 noiembrie 2017 ora 19, la MOL Baneasa restaurantul Sheherezade etajul 1, pentru a va exprima dv insiva opinia vis-a vis de aceasta situatie si nu sa fie luate decizii in numele dv fara a fi consultati ca si membri cotizanti, adica ramanem numai impotriva MAI -IGJR sau actionam in instanta si Primaria Sector 1 si LORA pentru:

-introducerea liniilor de siguranta in puz

-ca nu au informat proprietarii, 

-nu au incercat sa clarifice situatia caselor existente si a afectarii proprietarilor la momentul desenaii PUZului in 2009.

MAI-IGJR ne-a  pus viata in pericol facand zona de siguranta si facandu-se ca nu vede casele si blocurile de la Felicity, dar primaria ca autoritate locala ( vezi legea administratiei publice locale) ce a pazit 6 ani, intre 2009-2015 ( presupunand ca nu stia din 2005)? Primaria s-a facut ca nu vede si ca nu stie ce obligatii are pentru prevenirea populatiei, nu a intervenit  si ne-a lasat in bataia pustii, expusi riscului de a fi impuscati in casele noastre, pe terenuri sau pe drumurile publice pe care le administreaza, dar cu banii pe impozite luati?

Daca nu ne putem intruni jumatate plus unul pe 9 noiembrie 2017, atunci pe 23 noiembrie 2017 la aceeasi ora si locatie , se va lua decizia strategica indiferent de numarul de participati. Rugamintea ar fi sa ne intalmin doar o singura data.

Cu amaraciune in suflet, va informez ca la sedinta din data de 19 noiembrie 2017, cand conform art 48 din statut s-au intalnit  la cererea dlui Radu,   3 dintre membrii fondatori Dl Ferseta, Dl Radu ( de la LORA) si subsemnata, nu s-a putut lua nicio decizie, intrucat am parasit intrunirea  datorita injuriilor suburbane pe care mi le-a adresat dl Radu, care se considera nevinovat si el si primaria  in toata povestea asta (din bunsimt si respect pentru dv nu le voi reproduce!). Am facut procesul verbal al sedintei- acasa.

Va asteptam la o cafea din partea Asociatiei pentru a discuta care sunt interesele noastre ca proprietari din zona si ce avem de facut in continuare, avand in vedere ca sunt 12 ani de cand sunt blocate terenurile noastre si primaria din 2010 ne „mangaie pe cap sa stam cuminti ” ca ne vor face utilitati si vom putea construi. Am stat cuminti, nu i-am actionat in instanta  pe vremea primarului Chiliman, am stat cuminti inca un an si jumatate de cand este dl Tudorache, cu promisiuni peste promisiuni si sa-i lasam sa lucreze ( da lucreaza, dar cum au spus functionarii din primarie, sunt suprasolicitati ca au personal putin , problemele sunt multe, iar la noi nu e PUZ asa ca nu au ce face mai mult pentru noi- evident doar nu o sa isi asume nimeni dintre ei ca din cauza lor, ca au aprobat introducerea liniilor in PUZ suntem in situatia aceasta nefericita).

Nu am fost si nu voi fi de acord niciodata sa fie folosita Asociatia Cartier Padurea Baneasa ca paravan pentru indiferent cine sau  in ce scop ( de ex afaceri imobiliare, apararea cuiva etc) . Nu sunt de acord nici sa se ia hotarari in cadru restrans ( 2-3 persoane) cand decizia afecteaza pe toata lumea, pentru ca atunci ar parea ca seamana a manipularea unui membru  de catre un alt membru .

Va multumesc si va astept sa va implicati si sa decideti strategia viitoare.

Decizia va apartine, inclusiv aceea de a mai accepta sa fiu presedinte al Asociatiei Cartier Padurea Baneasa.

 

Diana Mitu

presedinte

ASOCIATIA CARTIER PADUREA BANEASA

 

 

 

 

Comentarii

comments

Filed under: Status PUZ Nord

Comments

 1. Cristi spune:

  Nu cred ca vrei ca instanta sa decida ca LORA este cea vinovata. De la LORA nu ai ce sa obti si nu vei face decat sa gasesti un tzap ispasitor pentru alti. Daca vrei sa obti ceva atunci trebuie sa mergi doar dupa jandarmerie sau/si primarie.

 2. ... spune:

  Ma „bucura” faptul ca avem printre proprietari si semianalfabeti, dar asta sa fie cea mai mare problema.

  Problema adevarata e generata de PS1 si firma LORA care au facut un PUZ ciudat, fara consultari ample cu proprietarii.

  Nu cred ca vreun judecator ar fi suspendat hotararea CGMB prin care s-a votat PUZ-ul decat daca ceva din dosar chiar nu era in regula.

  Chiar includerea unei zone cu probleme in PUZ ar trebui sa ridice semne de intrebare. Poate PS1 si LORA au urmarit doar niste bani din aceasta chestiune iar dezvoltarea zonei a fost un simplu pretext.

  Sa nu uitam ca zona a avut aprox. 2 ani PUZ valabil si sa ne gandim ce a facut PS1 pentru zona… Nimic! Si nici nu cred ca va mai face ceva concret prea curand pentru ca atata timp cat pe Sisesti vor fi constructii noi de vanzare zona aceasta va fi in stand-by inca cel putin 3 ani. Timp in care sper sa nu apara inca o criza si or sa mai treaca inca 5 ani rapid.

  Concluzia? Dezinteresul, prostia si lacomia sunt ingredientele dezastrului care pandeste nu doar aceasta zona ci tot Bucurestiul si Ilfovul daca nu chiar toata Romania. E trist si ne mai intrebam de ce se fac din ce in ce mai putini copii?

  Cred ca asociatia Dvs. ar trebui sa faca un efort considerabil, sa centralizeze datele de contact pentru majoritatea proprietarilor de terenuri si sa initieze un demers adevarat finalizat cu realizarea unui PUZ in interesul lor si nu al PS1 sau LORA sau MAI.

  Nu e (inca) prea tarziu. Sper…

  • Cristi spune:

   Sunt proprietar, dar nu cred ca o sa si fim vreodata vecini la propriu. Eu sunt plecat din tara de zeci de ani si am ajuns sa vb/scriu romaneste din nostalgie si ca sa nu uit.
   Eu sunt sigur ca vad lucrurile diferit decat dumneavoastra. Sa stiti ca prostie si lacomie exista pe tot globul. Unde locuiesc eu functionarii publici se pot incadra cu usurinta la categoria retardati iar nivelul economic la mine este de vis pt romani.
   Problema este mentalitatea (inclusiv dezinteresul) si nu al functionarilor din primarie sau MAI ci al cetatenilor iar in cazul nostru al proprietarilor.
   Poate pentru voi acolo are sens faptul ca acum 10 ani Jandarmeria a obtin ilegal aprobarea poligonului fara sa fie chemata in instanta de nimeni dar pentru mine care traiesc inconjurat de oameni cu alta mentalitate este ceva incredibil ca de-abia dupa 10 ani se aduce in discutie sa fie chemata in instanta (Mare grija ca unele fapte se prescriu dupa anumita perioada).
   Nu am auzit pe absolut nimeni vorbind de prejudiciu si de valoarea acestuia… ce in romania nu exista asa ceva!?… sau voi pe ce lume traiti? Pentru asa ceva aici se discuta de sume cu 6..9 zerouri si se punea problema daca Jandarmeria se va desfinta.
   De altfel mie imi spune foarte multe si faptul ca taxa de asociate este de doar 100 RON pe an. Sunt sigur ca daca proprietarii ar fi fost dispusi sa plateasca mai mult atunci s-ar fi cerut mai mult. Eu platesc pentru o asociatie similara echivalentul a ~10.000 RON pe an (formata din peste 100 de proprietari) si ne permitem sa avem si avocat.
   Nu as vrea sa supar pe nimeni dar parerea mea este ca acolo se asteapta gratis totul. Cu cateva mici exceptii, proprietari nu fac mai nimic pentru EI, iar asta tine de mentalitate.
   Nu stiu daca d-voastra ati facut ceva pentru d-voastra adica actionand in instanta primaria sau jandarmeria, dar nu m-ar mira daca sunteti tot in asteptare de multi ani ca ceilalti.

 3. Diana Mitu spune:

  Buna seara, va multumesc ca in miez de noapte aveti rabdare sa cititi materialele noastre. Primul pas este anularea zonei de siguranta care are cadastru interne nr 45-61 peste terenurile noastre .( eu am deja inaintata plangerea prealabila si voi initia procesul in nume personal, apoi urmeaza primaria aici sunt mai multi proprietari intersati de a participa).
  In acest moment este important ca terenurile noastre sa fie libere de sarcina ilegal constituita asupra lor .
  De asemenea, este important ca Primaria sector 1, in baza legii 544 sa puna la dispozitia noastra procesul verbal de receptie a lucrarii elaborate de proiectantul LORA si in care sa vedem cum s-a facut receptia lucrarii privind aspectele tehnice, juridice si economice ale zonei si cum s-au cheltuit banii publici pe acesta documentatie care a distrus destinele proprietarilor de pe 200 ha si i-a afectat si pe nevinovatii de pe restul de 530 de ha. Am inteles de la un vecin ca a cerut deja acest proces verbal, poate ar trebui sa il ceara mai multe persoane ca sa inteleaga primaria ca nu se poate sa ne incaseze banii pe taxe si impozite ani si ani in sir si sa nu faca nimic pentru noi si ca nimeni nu raspunde pentru abuzurile acestea asupra noastra. Va asteptam sa va implicati ca si membru in asociatie .
  voi reveni cu un mesaj pentru completarea ordinii de zi de la Adunarea Generala: alegerea comitetului director, a cenzorilor, discutarea bugetului de venituri si cheltuieli din anii acestia si altele care mi-au mai fost propuse recent.

 4. gabinson spune:

  Sunt siderat de discutiile de acum , de aici … Domnilor , doamnelor este un dialog al surzilor ! Nu am inteles nimic , fiecare se refera la altceva fara sa citeasca si/sau aprofundeze la ce s-a referit celalalt .
  Cu tot respectul pt. dna Mitu care face toate eforturile (se pare ca in van) pentru realizarea deziratelor noastre insa „…” foarte realist propune ca un prim pas consistent centralizarea datelor si contactarea proprietarilor din zona , asta in afara faptului in care conchide ca traim intr-o lume gaunoasa . Dna Mitu ne raspunde cum ca ar trebui sa ne implicam in asociatie , sa stabilim comisii, cenzori si bugete etc
  Cristi ne cearta parinteste dintr-0 lume idilica in care fericit traieste de f. multi ani …Pomeneste de o mentalitate stupida si ignoranta a noastra , a celor de aici fata de perfectiunea rasei ariene care cu succes l-a adoptat . Exprimarea tantosa „Poate pentru voi acolo are sens faptul…” pentru mine este chiar jenanta , pe langa faptul ca ne explica cum ar fi trebuit facut platind o taxa de cca 2250 euro pe an (100 de familii) fata de cca 25 de euro in Romania .
  Dle Cristi esti rupt de realitate , lasa-ne !Asa cum tocmai spuneai „Sunt proprietar, dar nu cred ca o sa si fim vreodata vecini la propriu.” Ai dreptate !
  Observ deasemenea impactul articolelor difuzate aici asupra potentialilor interesati si – nada- . Ori nu exista proprietari in zona ori acestia nu stiu sa opereze un PC .
  Se implica cativa entuziasti si atat !
  Sunt nascut in zona , am trait mult timp in zona si am ajuns la concluzia ca Vatra Noua este blestemata sa nu se dezvolte .
  Mi-aduc aminte cu tristete de anii in care s-a lucrat la canalizarea de pe Sisesti . Ganditi-va la toti primarii care s-au perindat pe la sec. 1 . Uitati-va la actualul primar care se orienteaza financiar catre propasirea bisericilor si a echipelor de fotbal , la toti anii in care am asteptat un PUZ si la situatia de astazi in care asistam la arestarea in masa a conducerii Jandarmeriei …
  Lasciate ogni speranza, voi ch’entrate in Cartierul Padurea Baneasa . Nu o sa realizati nimic ! Societatea , justitia , administratia nu permit reglementarea situatiei .
  Totusi poate avem noroc cu vreun investitor masiv pe langa Ikea si Reuben Brothers prin Franklin Management care ar putea relansa zona . Dar cum mai spunea cineva aici , asteptam , asteptam pana la o noua criza financiara ce va bloca totul pentru alti cel putin 10 ani .

 5. gabinson spune:

  P.S.

  Q.E.D. – Din postarea dnei Mitu din 25 oct. 2017 „Cu amaraciune in suflet, va informez ca la sedinta din data de 19 noiembrie 2017, cand conform art 48 din statut s-au intalnit la cererea dlui Radu” , deci pe 19 nov. 2017 (sic) s-au intalnit 3 lideri din prezidiu intr-o sedinta ad-hoc (sic) in care culmea , doi reprezentanti ai mai multor sute (?) de proprietari au ajuns sa se jigneasca reciproc intr-un mod suburban!
  Aceasta-i asociatia care pretinde ca ne reprezinta in fata unor institutii ale statului ?

  • Diana Mitu spune:

   Dle Gabi, multumesc ca ati observat eroarea data de 19 noiembrie era 19 octombrie,si nu cred ca poate fi atat de grava. referitor la comentariu, imi pare rau dar nu ati citit cu atentie, nu NE-AM JIGNIT RECIPROC,CI M-A JIGNIT, iar eu am plecat de la sedinta… eu cred ca e importanta difereta intre „ne-am jignit” si „m-a jignit”!

 6. Diana Mitu spune:

  Adica , poate nu va e clar, dl Radu de la LORA este membru fondator al asociatiei. cand s-a infiintat asociatia in 2013 , eram bucurosi ca un specialist in urbanism ne explica si ne sprijina…..

 7. Diana Mitu spune:

  Eu de altfel mi-am exprimat parerea ca daca dl Radu de la LORA se retrage din asociatie, asociatia ii va respecta decizia si nu va insista sa mai ramana alaturi de ceilalti membri…

 8. Matheus spune:

  Buna ziua,
  constat din pacate, ca asociatia necesita si un cod de conduita si chiar va rog sa puneti in discutie la urmatoarea adunare generala (09-11)!
  Fondator, nefondator, nu cred ca conteaza, in astfel de situatii in care se ajunge sub linia de centura si discutiile nu mai sunt productive, un membru ar trebui sa fie exclus, fara doar si poate!
  In primul rand ar fi trebuit sa fim uniti, sa colaboram, sa ne ajutam reciproc, chiar daca avem unele divergente de opinii, asta nu inseamna ca trebuie sau se cuvine sa ne jignim !
  De asemenea, nu am constatat in PUZ-UL vechi:
  – pista de biciclisti
  – locuri de parcare amenajate (nici macar pe bulevardele mari)
  Daca se lucreaza cumva la un PUZ nou, ar trebui sa sesizam acest lucru la primarie.
  O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *