Clarificari si noi aspecte privind ilegalitatea introducerii de PS1 cu buna stiinta a zonei de siguranta in PUZ Nord


SHARE daca iti place!

Stimati membrii si simpatizanti ai asociatiei,

dupa cum observati, prin interpetari contextuale ale legilor si reglementarilor, se incerca, prin diverse provocari :

-atat  pulverizarea organizatiei noastre  (starnind vrajba intre cei afectati de zona de siguranta datorita primariei si cei neafectati, uitand ca toti avem interesul comun cu drumuri si utilitati, si toti fiind de-a lungul timpului victime ale acestei institutii numite Primaria Sector 1)

-cat si discreditarea asociatiei ca ar propaga informatii false.

In plus, tot pentru invrajbire, se mai incearca acreditarea unei idei sa se plateasca taxa si eventual sa se voteze dezvoltarea zonei in functie de suprafata detinuta. Va supun dezbaterii aceste aspecte:

  1. conform legislatiei care reglementeaza ong si conform statutului asociatiei- ne-am asociat sa ne aparam drepturile impotriva abuzurilor autoritatilor asupra proprietatilor noastre, deci nu conteaza ce suprafata de teren avem, ci faptul ca avem un drept constitutional incalcat. Noi nu suntem o societate comerciala ca sa avem actiuni la asociatie, si cine are mai mult face legea pentru ceilalti! Cotizatia nu este o actiune , noi nu suntem actionari ca sa conditionam valoarea cotizatiei de suprafata detinuta.
  2. de asemenea, legea in camp nu mai trebuie sa o faca cei care detin teren mai mult in detrimentul celor cu suprafete mai mici. fiecare trebuie sa isi exprime optiunea pe propriul lui teren, nu pe al altuia, in conditiile PUG  si ale legislatiei specifice.
  3. dincolo de aspectele tehnice si calitatea slaba a puz nord mort, (  aprecierea specialistilor in urbanism, nu a noastra, noi doar am preluat ideea), dincolo de faptul ca primaria ne-a indus in eroare ca puz este legal ( adica are toate avizele), trebuie sa stiti ca primaria a incalcat
    1. ordinul arhitectilor privind metodologia de realizare PUZ, in sensul ca   in conformitate cu art 37, litera b punctul 2, primaria era obligata sa anunte in scris proprietarii ale caror imobile sunt direct afectate de puz,
    2. dl Chiliman, in calitate de primar , trebuia sa dea o declaratie  notariala ca proprietarii din aria de studiu a puz nord au fost informati in scris  de beneficiarul studiului de urbanism (Primaria sector 1), de propunerea de PUZ ce umeaza a fi aprobata in CGMB si ca acesta isi asuma orice consecinte juridice ce ar putea decurge din afectarea dreptului de proprietate al acestora , in conformitate cu adresa nr 2 din 15 ianuarie 2009 emisa de Comisia Juridica si de Disciplina – CGMB. ( asa cum dau toti initiatorii de puz). Ati fost informati in scris privind modul in care va erau afectate proprietatile dv? Eu nu stiu niciun caz, stiu doar ca parea ca dl Radu  iti face un mare favor daca iti spunea ceva  despre ce a visat dansul sa se intample pe terenurile noastre. Procedura de informare publica cu cateva panouri pe cateva garduri a fost tot. Ne indemna dl Radu sa scriem pe siteul primariei la consultare publica sa se vada ca lumea stie. Ce stiam noi? Stiam ca fusesem momiti cu o alta declaratie a dlui Chiliman ( oare de inducere in eroare a CGMB ,  in locul celeilalte de asumare a consecintelor juridice?)ca vom avea utilitati, ce am stiut noi de zona de siguranta? Eu cred ca asta e doar una din dovezile ca primaria si LORA ca proiectant, au stiut ce grav este afectat dreptul nostru de proprietate prin accepatarea liniilor de siguranta in puz dar puzul pe bani publici trebuia sa iasa cu orice pret.  Primaria nu a vrut sa ia atitudine si sa informeze proprietarii in 2009-2010 ( oare de ce? ca sa nu se strice vanzarile din camp??) si sa solicite MAI sa anuleze zona de siguranta. Si atunci, ca si acum, s-a dorit aprobarea unui puz care sa raspunda doar nevoilor unora, nu comunitatii.  Nici in ziua de azi primaria nu a dat in judecata MAI-IGJR sa ceara anularea omologarii, mai mult dupa anularea PUZ primaria prin serviciul de urbanism, ca o recunoastrere a ilegalitatii MAI-IGJR , a cerut coordonatele zonei de siguranta ca sa ne blocheze in continuare dreptul de construire.
  4. Acestea sunt doar o parte din argumentele pentru proces impotriva primariei sector 1 care nu a facut decat sa ne dispretuiasca si pe noi si legea 20 de ani, aproband puzuri peste puzuri. De aceea tot fac apel la dv pentru strangerea banilor necesari platii expertilor si avocatilor in procesul impotriva primariei.
  5.  https://www.oar-bucuresti.ro/legislatie/2010/METODOLOGIE_din_30_decembrie_2010_.pdf
  6. Va propunem ca din aprilie sa avem cateva dezbateri ( 2-3) in cadrul asociatiei, la care sa participe specialisti urbanisti de renume sa ne explice aspecte urbanistice care au impact asupra noastra, ca sa nu mai fim in situatia unui vecin : ” daca am dormit in pantofi atunci si nu m-am informat, acum asa imi trebuie, sa ma judec cu primaria! I-am raspuns ca : desi eu impreuna cu altii nu am dormit in pantofi, ci am alergat mult ca sa se aprobe puz nord, mie mi-a placut ce mi s-a susurat la ureche de catre o  persoana care a jucat rolul sarpelui viclean Kaa din Cartile Junglei, si nu am verificat si nu m-am informat. Apoi am alergat mult sa salvam puz nord ca deh , credeam in continuare ceea ce ne susura la ureche sarpele Kaa: primaria sector 1 e nevinovata in povestea cu zona de siguranta! Uite ca viata bate filmul si  inca mai sunt persoane care cred ca primaria si-a facut si isi face datoria fata de noi. Ce parere aveti? Pornim procesul impotriva PS1?

Comentarii

comments