Actiuni pentru combaterea aducerii de moloz in Cartierul Padurea Baneasa

Ieri, dl Roman si cu mine am fost in audienta la dl Calarasu, inspector sef la politia locala sector 1. Am discutat mai multe aspecte privind:

• molozul adus in camp ( acum e momentul sa le multumesc celor care mi-au facut cadou, ca urmare a demersurilor de a debloca zona, un camion de moloz rasturnat pe terenul meu)
  • legea mirosului
  • legea ambroziei
  • focarele de infectie din zona

Din discutie, am aflat ca pentru preventia atat a cresterii infractionalitatii in zona, cat si a deversarii de moloz pe Agatului sunt doua camere de luat vederi, una la intrare in Agatului de la Centura, una in dreptul Felicity. Am solicitat sa fie montata si o camera la intersectia Agatului cu Piscul Nou, pentru a monitoriza ce vine dinspre Regimentului si dinspre Muntele Gaina, prin Stegarului. Mai sunt camere montate la Regimentului, Piscul Pietrei, si in alte puncte.

Referitor la legea mirosului si ambrozie trebuiesc depuse sesizari pentru a fi identificati proprietarii, ca sa isi curete terenurile. De asemenea, pentru cladirile abandonate pline de sobolani, mlastina etc trebuiesc depuse sesizari de catre cetateni in nume personal pe site primarie https://www.primariasector1.ro/sesizari-petitii-reclamatii.html

( Atentie! pentru cei care vor dori sa ma reclame, ii anunt ca am inceput identificarea de prestatori de servicii pentru problema ambroziei ca sa pot rezolva problema in urmatoarele zile).

Dl inspector sef Calarasu, mi-a transmis fotografiile de la actiunea ridicare moloz desfasurata zilele trecute, cand au fost necesare 30 de basculante de 16 m3, pentru a fi curatate terenurile. In numele Asociatiei Cartier Padurea Baneasa, va multumim dl inspector pentru initiativa si atentie acordata acestor probleme care ne afecteaza: mediul si sanatatea publica si speram ca veti depune toate diligentele pentru toti locuitorii si proprietarii din zona pentru a contribui la diminuarea problemelor.

Dl inspector va trasmite ca orice situatie de acest gen sa o semnalati pe siteul primariei. Cu cat vor fi mai multe sesizari, cu atat vor trebui alocate mai multe fonduri si masuri de interventie. Altfel, va ramane in continuare locul unde nu se intampla nimic, iar ”baietii” vor continua actiunile de aducere moloz.

Actiunea de curatare terenuri de catre Polita Locala si protectia mediului

1. Diana Balasescu (Mitu) spune:

Da, a fost un echipaj de la primarie saptamana trecuta si a stropit cu ceva …asa mi-a zis o vecina de pe Agatului….nu stiu mai multe detalii…Noi platim o groaza de bani in Felicity pentru stropiri contra tantarilor si tot nu se vede nicio diferenta. Ideea e sa fie cat mai multe sesizari. Azi am facut sesizare din partea Asociatiei cu privire la aceste aspecte, dar trebuie si sesizari in nume personal.

2. Cristian T spune:

Va propun sa facem alegeri pentru Primari in fiecare an. Asa vom avea curatenie pe strazi/zona si oameni serviabili pe la Primarii.
    Cat priveste tantarii din zona, dlui Primar i-a fost mai usor sa plaseze responsabilitatea la PMB..
    Solutia pentru a starpi tantarii, nu este aceea de a cheltui banul public dand pe strazi cu fasaitoare ci a imprastia peste padure solutii contra acestora.
    Nu cred ca la nivel de PS1 si nici chiar PMB ii intereseaza aceasta problema, cauzatoare de MARI PROBLEME, care tin de sanatate publica! Dar asa cum am spus mai inainte, VIN ALEGERILE!!

3. Catalin spune:

Am facut si eu o sesizare pentru drumul Piscul Lung, dupa intersectia cu Piscul Cerbului…

Buna ziua,

Urmare a petiţiei dumneavoastră adresată Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, vă informăm că aceasta a fost înregistrată sub numărul 36504 din 24.08.2020 şi repartizată spre soluţionare în conformitate cu prevederile OGR 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, modificată şi completată cu Legea 233/2002, către Poliţia Locală Sector 1 din strada Prometeu nr.26, telefon 021/232.54.59, email: contact@politialocalasector1.ro în ale cărei atribuţii intră soluţionarea problemei semnalate de către dumneavoastră şi de unde urmează să primiţi răspunsul în termenul legal.

Cu stimă,

Serviciul Registratură, Relaţii cu Publicul