Informatii privind intalnirea cu consilierul USR din 1 iulie 2019

La intalnirea de luni 1 iulie 2019, au participat proprietari din toate categoriile: locuitori din Felicity, locuitori de la casele din zona si proprietari de terenuri. Dupa ce dna consilier a fost informata cu privire la istoricul zonei incepand din 1995 si despre cele 15 puz elaborate de atunci si pana in prezent pe zona cartierului, cu suprafete mai mari sau mai mici si care au reglementat regimurile de construire si au avut in vedere puzul din1997 in care era prevazuta latimea strazilor si unele din aceste puzuri au stat la baza atribuirii de nume de strazi si numere postale, s-au evidentiat urmatoarele apecte:

• puzul coodonator dorit de primaria sector 1 se pare ca este un mastodont care va rezolva doar problemele de construire cu regimuri inalte in zonele centrale ale capitalei care apartin sector 1, iar noi suntem folositi ca masa de manevra pentru a ne agita sa fortam aprobarea lui, dar noua nu ne rezolva direct problemele: lipsa utilitatior si asfaltarea drumurilor. Primaria si dl Tdorache vor doar sa stam linistiti si sa nu ii deranjam . De aceea nu isi tine angajamentul asumat in campania electorala. Ne baga in seama ca ne primeste in audienta de cate ori mergem acolo, pentru ca le este frica de proteste de grup.
  • consilierul USR are dreptul prin lege sa propuna hotarari de consiliu in numele nostru. Astfel, o delegatie de 5 persoane va fi invitata la sedinta de consiliu sa prezinte tuturor consilierilor realitatea din zona noastra, nu minciunile care circula pe acolo ca este o zona nelocuita , plina doar de iepuri si fazani.
  • de asemenea, vom avea o intalnire cu juristi si arhitecti urbanisti ai grupului USR pentru ca exista posibiltati de aducere in regim de urgenta a utilitatilor in baza PUG, asa cum ne-a spus si dl Florescu decanul Facultatii de Arhitectura Bucuresti in ianuarie 2018 sau chiar in baza ultmului puz care a fost in vigoare pe zona inainte de anularile din instanta ale puz Nord din 2004 si 2014, sau o propunere de nou puz sau chiar reactivarea puz 2014 care a fost anulat din motivul lipsa aviz pe liniile din pe zona de siguranta. Acest puz ar putea fi corectat cu ce a considerat instanta ca o incalcare a legii si daca vor fi obtinute din nou avizele, in 3 luni sa avem un puz valabil. care nu impiedica cu nimic puzul coordonator sa merga inainte, dar noi sa ne desprindem de el si sa ne vedem de problemele noastre.
  • in plus am informat-o pe dna consilier despre sesizarea la corpul de control al Primului Ministru si raspunsurile de la Prefectura capitalei, Apa-Nova si Primaria Muncipiului Bucuresti si faptul ca primaria sector 1 nu a raspuns nimic la acesta reclamatie ( la sesizarea dlui Roman, Comin Fodoroiu director investitii a zis: nu am primit nimic dle Roman, nu stiu nimic de aceasta sesizare). Pe baza acestor documente si cu sprijinul grupului USR cu dl Roman ne vom duce la prefectura si corpul de control al primului Ministru si le vom demonstra reaua credinta ca nu vor sa ne rezolve problema apei, canalizarii si a drumurilor de acces expunand viata si sanantatea celor peste 2000 de locuitori ( adulti, copii si persoane in varsta) la riscuri de boala si incendii.

Despre dna Ilinca Macarie – Consilier USR sector 1, Bucuresti Ilinca Macarie s-a născut la Bucureşti, unde a început să studieze arhitectura în 1987 la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu. În 1989 şi-a mutat domiciliul la Köln, în Germania, unde a absolvit Facultatea de Arhitectură (Fachochschule Köln) în 1995 cu titlul de dipl.ing.-arhitect. Din 1996 până în 1998 a studiat în Frankfurt pe Main la Universitatea de Stat de Artă: Staedelschule/”Staatliche Hochschule für Bildende Künste”, departamentul Arhitectură Conceptuală unde a absolvit cu gradul de ” Master of Arts” (advanced architectural design), diplomă a Universităţii de Stat de Artă Creatoare Staedelschule, Frankfurt pe Main, Germania în clasa Enric Miralles, Peter Cook, Mark Wigley, Cecil Balmond.
Din 1998 şi-a început cariera de arhitect independent, mai întâi în colaborare cu Philipp Burri, participând la concursuri de arhitectură şi urbanism. În acelaşi an s-a constituit grupul BurEssMac, constituit din Ilinca Macarie, Philipp Burri şi Anette Essam, grup care şi-a continuat activitatea de arhitecţi independenţi până în anul 2000. În 2000 înfiinţează biroul Macarie & O’Looney Architects, avându-l ca partener pe Arthur O’Looney. Până în 2006 biroul are sediul în Frankfurt, după care se mută la Bucureşti, unde îşi continuă activitatea. Începând cu anul 2009 colaborarea dintre cei doi se limitează la proiectele începute, Ilinca Macarie extinzându-şi activitatea în mod independent şi prin înfiinţarea în 2010 a biroului multidisciplinar MA+Ma WHAT? în colaborare cu Marco Marongiu.
La doi ani după absolvirea studiului postgraduat Ilinca Macarie şi-a început activitatea în învăţământul superior, în paralel cu cea de arhitect independent. Din anul 2000 până în 2005 lucrează ca asistent şi lector la Universitatea Tehnică din Darmstadt la departamentul arhitectură, catedra de proiectare şi tehnologie a construcţilor a prof. K.H. Petzinka. Din 2009 îşi continua această activitate ca angajată a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.
Pe lângă cariera profesională, dar în strânsă colaborare cu aceasta, Ilinca este activă în societatea civilă, militând pentru o schimbare de strategii şi mentalitate în abordarea soluţiilor urbanistice, pentru o democratizare şi perpetuarea a spaţiului urban, pentru protecţia valorilor culturale şi arhitecturale şi încadrarea lor în dezvoltarea urbană, pentru eradicarea corupţiei din domeniul construcţiilor. În acest sens ea devine membru fondator al asociaţiei ASUB (Asociaţia Spaţiu Urban Bucureşti) în 2007 şi membru fondator al Asociaţiei pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Patrimoniului din România, Pro.Do.Mo. În cadrul acestei activităţi extraprofesionale, Ilinca contribuie la organizarea de conferinţe, expoziţii, proiecte, etc.