Intalnire reprezentanti proprietari, Asociatia Cartier Padurea Baneasa si consilierul Primariei Sector 1

Marti 14 martie, a avut loc o noua intalnire intre reprezentanti ai locuitorilor din Cartierul Baneasa, Asociatia Cartier Padurea Baneasa si consilierul Primariei Sector 1, dl Cosmin Fodoroiu. Noi suntem consecventi : cel putin o data la 2 saptamani suntem la Primarie cu diferite grupuri de cetateni, indiferent ca sunt sau nu membri ai asociatiei. Probleme discutate si/sau semnalate :

• situatia dezastruoasa a drumurilor: promisiune ca se vor trimite utilaje si piatra pentru pietruire pe strazile Drumul Lapus, Drumul Muntele Gaina, Drumul Agatului sectiunea de la Felicity pana la inclusiv Drumul Piscul Nou,
  • problema gunoaielor de pe strazi  : azi 20.03.2017 a fost trimisa echipa Romprest si au colectat manual gunoaiele de pe Lapus, Muntele Gaina, Agatului, actiunea va continua zile urmatoare
  • lipsa utilitatilor : acest subiect este legat de suspendarea PUZ Nord, fara de care se motiveaza ca nu se pot face exproprieri pentru trama stradala si investitii in apa, canal, asfalt
  • problema suspendarii PUZ Nord, de catre MAI- IGJR: s-a propus o intalnire intre MAI -IGJR- PS1 – Asociatia Cartier Padurea Baneasa
  • problema spinoasa a impozitelor: dupa cum stiti unii dintre dv , dupa aprobarea PUZ in ianuarie 2014, impozitele incasate de primarie au crescut enorm. Deci primaria incaseaza de 3 ani bani pentru  terenuri care desi nu au o sarcina la Cartea Funciara, nu pot fi folosite/construite. Cazul meu personal: de la 250 lei in 2013 la circa 3500 lei incepand cu 2014, deci o marire de 14 ori. Personal, desi platisem taxele,  facand o dezmembrare cadastrala , am platit retroactiv plus penalitati circa 6800 lei pentru 2015 si 2016 iar pentru 2017 impozitul este circa 3500 lei. Vom solicita primariei reducerea taxelor intrucat nu putem folosi terenurile, nu putem construi, nu se investeste in utilitati, nu beneficiem de NIMIC din partea primariei.
  • pentru a solicita reducerea/scutirea impozitelor , va solicitam sa ne comunicati cine s-a mai confruntat cu aceasta situatie: cresterea impozitelor dupa aprobarea PUZ. Cu cat vom fi mai multi , cu atat va fi mai usor de demonstrat cate milioane de euro incaseaza primaria „din campul nostru rezidential„ si nu face nimic pentru noi.
  • la cererea unor membri ai asociatiei, avem o intrebare: stie cineva ce este cu turma de oi care se plimba pe camp, si mai nou a luat-o printre case pe Agatului , Muntele Gaina?

Filed under: Status PUZ Nord

1. Cristi spune:

Aici este metoda de calcul pt impozit:

deci daca ai 3500mp atunci platesti:
    1,0353 lei * 3500 mp = 3623.55 lei

Am considerat terenul in zona A.
    Impozitul semnificativ pe teren are si beneficii: reducerii numarului terenurilor in paragina deoarece oamenii nu vor mai fi incantati sa tina un teren mare doar cu gandul ca-l lasa mostenire iar toti vecinii il folosesc ca groapa de gunoi. De asemenea pretul terenurilor nu va ma putea fi manipulat prin simplu fapt ca se refuza sa se vanda chiar daca nu se face nimic cu el. Un impozit mare pe zona asigura stabilitatea categorie de locatari. Daca vrei impozit mic atunci te duci in Ferentari. Eu sunt pentru un impozit mult mai mare decat in alte cartiere si pentru ca nu vreau sa ma trezesc cu toti cei din Ferentari vecini.

Semnat:
    Proprietar de teren care nu imi doresc terenuri in paragina in cartierul padurea baneasa.

• Nelu spune:

La primul comentariu :
      Proprietarul terenului trebuie sa intretina terenul conform legislatiei in vigoare(ma refer la curatenie si imprejmuire).Stabilirea impozitului in ideea de stabilizare a categoriei de locatari seamana mai degraba a discriminare.Criteriile de stabilirea a categoriei unui teren in vederea stabilirii impozitului sunt destul de clare.
      Vecinii mai apropiati sau mai de departe care depun gunoaie pe teren trebuie sanctionati de autoritati cu amenzi foarte ,foarte mari.Din pacate autoritatile doar se fac ca-si fac treaba.Pe de alta parte daca un proprietar nu vrea sa vanda pana la urma e dreptul lui.Important e ca decizia lui sa nu afecteze in mod negativ pe ceilalti.
      Eu cred insa ca subiectul era legat de faptul ca se plateste un impozit mare pentru un teren la care proprietarului i s-a luat in mod abuziv dreptul de folosinta.Pana la urma, in acest caz conteaza mai putin valoarea impozitului ci faptul ca se comite un abuz de catre institutii ale statului.

• Cristi spune:

Intr-adevar subiectul este ca se plateste un impozit pt un teren fara „drept de folosinta” dar evaluat ca si cum ar fi cu „drept de folosinta”. Iar pentru acest lucru trebuie facuta o nota la primarie iar daca nu se corecteaza atunci se poate merge in instanta. Oricum acest lucru cu dreptul de folosinta eu cred ca este temporar. Dar si asa se pot recupera banii si mai tarziu in instanta daca este o suma semnificativa.

Iar despre modul de impozitare este de fapt lucrul care este cel mai semnificativ pentru ca din impozit se fac drumuri si se dezvolta zona. Deci bani multi la primarie inseamna drumuri multe. Niciodata nu o sa se dezvolte un oras cu impozite mici. In tara in care locuiesc eu impozitul este cam de 1.5% din valoarea de piata a imobilului si se ajusteaza in fiecare an. Iar aici sunt sosele cu 12 benzi. Si totul arata impecabil. Asta inseamna mod de impozitare bun. Doar in comunism se pleaca de la ideea ca toti trebuie sa platim la fel.

Iar cuvantul discriminare nu se poate folosi intre bogati si saraci, aia nu e discriminare. Nu exista discriminare bazata pe bogatie.
        Nu te obliga nimeni sa pastrezi terenul si sa platesti taxe. Iti poti lua altul unde sunt taxe mici. E ca si cum ai avea o masina Ferari si te plangi ca iti consuma multa benzina si nu sti cum sa faci sa-i pui un motor de 1400cc sau GPL. Poate ma intelegi ce vreau sa zic pentru ca eu iti inteleg perfect conceptul si eu cred ca este bazat pe model comunist si pagubos pentru societate.
        Luxul se plateste, poate in comunism luxul mai vine si moca. Iar daca vrei un cartier de lux in viitor atunci impozite mari este primul pas.

2. Cristi spune:

Pe de alta parte reducerea/scutirea taxelor DOAR pe perioada in care se rezolva situatia juridica cu PUZ-ul este total justificata.

3. Cristi spune:

Iar despre poligon:
    MAI are din punct de vedere de drept international doua variante:
    1.) Face poligonul inchis si acele limite se elimina.
    2.) Cumpara toate loturile din zona de siguranta si le ingradeste si le pazeste. Numai asa se poate asigura protectia la accidente nefericite dar mai important numai asa se pot absolvi cei din MAI de crima in caz de accident. Faptul ca doar se traseaza niste linii pe o harta nu ii absolveste de crima in caz de accident iar cei vatamati isi pot cere oricand dreptul in judecata internationala unde pedepsele sunt drastice.

Nota (caz petrecut zilele trecute):