Masuri pentru eliminarea zonei de siguranta a poligonului UM 0260 si un nou PUZ

Ca urmare a demersurilor insistente facute de Asociatia Cartier Padurea Baneasa, incepand din 2015 ( vezi raport activitate asociatie postat pe site), atat la Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane  si Ministerul Administratiei si internelor -Directia Generala de Logistica  cat si la Primaria Sector 1 si Primaria Municipiului Bucuresti,  iata ca acum suntem in masura sa va punem la dispozitie atat raspunsul oficial al MAI-IGJR primit pe 20 aprilie 2018 cat si interviul Primului Ministru din 4 aprilie 2018.

Concluzia: dupa finalizarea procesului de reomologare pentru noile conditii de siguranta, prin investitia despre care probabil va aduceti aminte ( ca am publicat informatia de pe SEAP din 2016), nu se mai justifica zona de siguranta dincolo de limita terenului aflat in administrare de catre MAI-IGJR (adica cele 8,4 ha), iar dreptul nostru de proprietate va fi deplin, exprimat prin  posesie, folosinta si dispozitie. Conform declaratiilor reprezentantilor IGJR la intalnirea din 22 martie 2018 unde a participat o delegatie a Asociatiei Cartier Padurea Baneasa , dupa incheierea lucrarilor tehnice de securizare din 2017, s-a inceput procesul de omologare  iar acesta procedura va mai dura inca una-doua luni , adica la sfarsitul lunii mai 2018. Ni s-a precizat foarte clar, ca IGJR a dorit rezolvarea acestei situatii cu zona de siguranta cat mai curand si nu la momentul finalizarii investitiei conform HG 574/2017, adica peste 3 ani in 2021. (Oare de ce dl Ghiulbenian, ca reprezentant al Primariei Sector 1  vorbea la inceputul lui martie 2018 de exproprieri pe zona de siguranta  pentru a fi dat terenul IGJR?!)

Noi putem sa facem ipoteza ca pot exista unele intarzieri si sa dureze inca o luna -doua in plus fata de acest termen, sfarsitul lunii mai 2018, dar important este ca s-a gasit solutia cu privire la desfiintarea zonei  de siguranta ca sa putem construi.

De asemenea, va informam ca Primaria Sector 1, in calitate de autoritate contractanta si-a anuntat intentia de a scoate la licitatie serviciile de proiectare a unui PUZ la nivelul sectorului , un fel de PUZ coordonator, vezi modelul sector 6. Atentie,  e de monitorizat situatia, intrucat se lucreaza si la PUG si ele nu pot sa fie in contradictie!

Anunt de intentie numarul 29277/23.03.2018 pe www.e-licitatie.ro

Trebuie sa urmarim indeaproape acesta licitatie si sa monitorizam firma de proiectare castigatare ca sa nu se repete povestile din perioada 1997-2017, cu puz peste puz si reglementari care ne pot afecta grav dreptul de proprietate.  Ca uite cata suferinta si cheltuiala si timp pierdut pentru noi din cauza intereselor de grup sau a neglijentei in serviciu, la elaborarea PUZ editia a doua, din bani publici.

Acum trebuie sa ne intarim randurile si sa fim cat mai multi ca sa putem obtine extinderea utilitatilor si deschiderea Drumului Stegarului pentru a nu mai ocoli 14 km ca sa ajungem acasa. Asteptam sa veniti alaturi de noi in Asociatia Cartier Padurea Baneasa si asteptam contributii financiare prin redirectionarea impozitului 2%  ca sa avem bani de un eventual proces impotriva PS1, daca nu ne faciliteaza accesul stradal si utilitatile in zona.   Speram  acum cand razboiul s-a incheiat, sa reluam dialogul autoritate locala -societate civila, ca impreuna sa contribuim la dezvoltarea zonei noastre.