Noi cand protestam impotriva Primariei Sector 1 pentru abuzul de putere si autoritate, pentru lipsa de interes pentru noi?

Asa cum am informat intr-una din postarile anterioare, asociatia noastra impreuna cu asociatia din Felicity am semnat o sesizare pe care am depus-o in luna iulie 2017 pentru accesibilizarea drumurilor  Stegarului -Regimentului -Jandarmeriei si vechiului Drum al Telefoanelor ,- drum public care a existat si pe care s-a circulat cel putin inca dinainte de Cel de al Doilea Razboi Mondial pana prin 2005-2006. Acest drum  care iese din Agatului in DN1 ajunge direct la viitoarea statie de Metrou Paris (  azi Metrorex a anuntat demararea licitatiilor http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-22087187-metrorex-anunta-demara-icitatia-pentru-linia-metrou-m6-catre-aeroportul-otopeni.htm)

Dl Primar Tudorache, dl Motoc  si alti domni si doamne din primarie ne-au promis de acum un an ca ne vor rezolva problema drumurilor. Din nefericire pentru noi, a izbucnit scandalul cu vecinii nostri din Greenfield ca nu au drumuri si toata lumea s-a mobilizat sa ii ajute. Au protestat si s-au gasit solutii.

Noi nu am protestat nici in 2009 cand  Primaria Sector 1 a acceptat receptia tehnico- economica si juridica a documentatiei PUZ facuta din bani publici si  cu liniile de siguranta introduse abuziv de IGJR MAI, nu am protestat ca platim impozite uriase , nu am protestat in primavara cand s-a blocat sensul giratoriu de  sub pod si facem 18 km ca sa ajungem acasa, nu am protestat ca drumurile publice Stegarului, Agatului, Lapus, Gaina, Piscul Pietrei, Piscul Nou, etc nu erau practicabile, ci am pus bani si le-am facut noi. E adevarat ca a  venit si Primaria anul acesta in martie cu cateva masini de griblura si gata si-a facut datoria fata de noi. Am cerut curatarea vegetatiei – au taiat niste buruieni, dar nu au curatat, le-au lasat acolo,  adica Primaria sector 1  se  face ca face- stiti reclama : Dormi linistit, FNI ( primaria sector 1)  vegheaza!

Poate ne raspunde serviciul de urbanism al  Primariei de ce a dat 2 (DOUA)  AUTORIZATII DE CONSTRUCTIE PE ZONA DE SIGURANTA, in DECEMBRIE 2014 pe Drumul Agatului nr 55 C si D? Imi pare bine pentru vecinul nostru  ca a invins sistemul si a reusit sa construiasca, pentru ca da avea tot dreptul sa isi valorifice proprietatea, insa  imi pare rau pentru noi ca  primaria ca face discriminari si da autorizatii cand vrea si cui vrea.

E interesant de aflat cine este proiectantul care a reusit  performatanta sa fie aprobata acesta autorizatie? Poate ne invata si pe noi cum sa reusim.

Revenind la durerile noastre, aveti mai jos rezultatul eforturilor din Primaria Capitalei, Primaria Sector 1 si Consiliul General al Municipiului Bucuresti – s-a rezolvat problema accesului in Greenfield. Tot respectul pentru atitudinea dnei Primar General Firea :  „Aceşti cetăţeni au fost induşi în eroare de dezvoltator. Trebuie să îndreptăm o nedreptate„. Dar nedreptatea ce s-a facut asupra nostra de catre MAI-IGJR- Primarie cand se indreapta?? Dle Primar Tudorache , de ce ne-ati abandonat?

Noi cand protestam impotriva Primariei Sector 1 pentru abuzul de putere si autoritate, pentru lipsa de interes pentru noi si zona noastra?

Proiectul privind redeschiderea drumului forestier din Pădurea Băneasa pentru facilitarea accesului în cartierul Greenfield a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Acesta a fost pus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei fără dezbatere publică. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Locuitori ai complexului Greenfield-Băneasa protestează duminică în fa… Proiectul prevede că dezvoltatorul cartierului Greenfield donează mai multe terenuri Primăriei Capitalei pentru a fi date în compensare Romsilva, care în schimb să dea drumul forestier către cartier şi acesta să fie redeschis, informează Hotnews.ro. Accesul spre Greenfield, cartier care a ajuns acum la circa 5.000 de locuitori, se realizează dinspre DN1, pe Aleea Teişani. Locuitorii ansamblului rezidenţial sunt nemulţumiţi pentru că acesta se blochează cu regularitate. Ei au solicitat redeschiderea unui al doilea drum prin Pădurea Băneasa. Numai că drumul forestier cu pricina  a fost închis la începutul acestui an, în urmă unei decizii definitive a instanţei, acesta nefiind dedicat circulaţiei rutiere. Proiectul prevede că dezvoltatorul cartierului Greenfield va dona către municipalitate următoarele terenuri – terenul intravilan în suprafaţă de 1156 mp, situat în Drumul Pădurea Mogoşoaia nr. 54-60; – terenul intravilan în suprafaţă 659 mp, situat în Drumul Pădurea Mogoşoaia nr. 50-52; – terenul în suprafaţă de 4185 mp, situat în Drumul Pădurea Mogoşoaia nr. 54-60; „Prin Actul adiţional nr. 1 la Oferta de donaţie autentificată sub nr. 1529/21.09.2017, se doreşte donarea terenurilor menţionate mai sus cu sarcina de a da obiectul Ofertei de donaţie în compensare către Romsilva, conform art. 37 din codul Silvic al României, în vederea deschiderii accesului public între Aleea Privighetori br şi Drumul Pădurea Pustnicu, pe tronsonul care se suprapune cu drumul forestier FE00868D1, în aplicarea HCGMB nr. 218/2017, hotărâre prin care Consiliul Local al Sectorului 1 a fost împuternicit de a efectua demersuri, în numele municipiului Bucureşti, în vederea creării de noi drumuri/cai de acces pe rază sectorului 1 şi vizează în principal accesul în cartierele rezidenţiale situate în vecinătatea fondului forestier din nordul sectorului 1“, se arată în expunerea de motive a proiectului. Primarul general Gabriela Firea a explicat demersul municipalităţii: „Aceşti cetăţeni au fost induşi în eroare de dezvoltator. Trebuie să îndreptăm o nedreptate. Soluţia este următoarea: municipalitatea să accepte cu caracter de donaţie din partea investitorului a unor terenuri, să facă un schimb cu Romsilva, să asigurăm un al doilea acces“. Demersurile dezvoltatorului imobiliar Cu toate acestea, dezvoltatorul complexului imobiliar a achiziţionat mai multe terenuri şi este în procedură de avizare pentru construirea a trei căi de acces, care nu implică Pădurea Băneasa. Concret, cele trei soluţii vizează: – Extinderea Aleeii Teişani şi îmbunătăţirea intersecţiei cu ieşire din DN1 către Centura Bucureşti; – Construirea unui drum cu ieşire către Centură, în capătul Cartierului Platanilor; – Construirea unui drum de acces din Aleea Teişani pe sub pasajul centurii Bucureşti către DN1, spre  ambele direcţii, atât către  Otopeni cât şi spre Bucureşti. „În cazul tututor acestor soluţii s-au obţinut certificatele de urbanism iar în acesta se precizează necesitatea unui PUZ. În continuare se urmăresc paşii necesari pentru obţinerea PUZ“, se arată într-un răspuns trimis de reprezentanţii Greenfield, la solicitarea HotNews.ro, la finalul lunii august. Asociaţia EcoCivica a reclamat mai multe posibile ilegalităţi făcute de dezvoltatori şi a cerut protejarea pădurii Băneasa, reclamând că drumul forestier nu este dedicat maşinilor.