Noutati: Ambrozia si Moluzul

Va anuntam pe acesta cale, ca in aceasta perioada se desfasoara ample campanii de identificare a proprietarilor de terenuri pentru luarea masurilor de igienizare si curatare a terenurilor pe care creste ambrozia sau exista focare de infectie. In conformitate cu prevederile HCGMB 120/2010 privind Normele de igienizare si salubrizare – amenda este intre 2000-5000 lei pentru persoanele fizice.

In ceea ce priveste moluzul deversat pe terenurile din cartier, Politia Locala prin dl inspector Calarasu, monitorizeaza zona permanent si la o sesizare depusa de un proprietar din zona, s-a primit raspunsul ca a fost identificat autorul care a deversat moluzul si a fost amendat cu 5000 lei. Acum sa speram ca Politia Locala va actiona si pentru recuperarea cheltuielilor proprietarilor cu ridicarea moluzului de catre Romprest sau autorii vor fi obligati sa vina sa ridice moluzul deversat. Vom face o cerere catre Politia Locala in acest sens.

Zilele trecute a fost prins in fapt de un vecin un sofer al unui Ford tranzit cu nr PH 44 YOR, in timp ce deversa moluz si gunoaie in zona Piscul Lung -Midocar. A fost anuntata Politia Locala la nr 0219540.

1. B spune:

Senzațional!

2. Cristian T spune:

Buna seara,

AVETI GRIJA LA VIESPILE DIN ZONA!! PE BAIATUL MEU de 3 ani, L-AU INTEPAT 30 DE VIESPI acum 2 zile!!. Fara sa-si dea seama a calcat pe un viespar si au tabarat pe el.
    Atentie parinti cu copii si nu numai!!
    Pentru copii/adultii alergici este suficienta o singura intepatura, iar in mod normal organismul adultului nu rezista la mai mult de 12 intepaturi!!

Va sfatuiesc sa aveti in casa EPIPEN!! Se gaseste in farmacie! In situatii limita poate fi administrat si de dumneavoastra!!

Doamna Diana, ca tot aveti atata „trecere” pe la inca Primarul in functie, poate vorbiti sa dea cu substante atat anti tantari, cat si anti viespi, dar nu in bataie de joc la adresa banilor nostrii, adica sa pufaie pe strazi cu masinute, ci sa dea cu avionul substante adecvate, atat peste camp cat si peste padure.

• Vecin spune:

Salut Cristian.

Eram la pe balcon in Felicity cand s-a intamplat, imi pare rau pentru baietel, l-am auzit tipand si pe el si pe fetita.

Am iesit sa vad ce s-a intamplat dar vorbeai la telefon la 112, ii intrebai daca administrezi EPIPEN-ul sau astepti ambulanta si m-am intors acasa.

Nu mi-o lua in nume de rau, dar din pacate viespile pot fi omorate doar punctual, viespar cu viespar, nu din avion.

Acelasi insecticid care omoara viespile omoara si multe alte insecte(unele bune pe langa casa omului) si acolo ar fi o problema „legala”. In plus ar veni alte viespi in locul celor omorate si ar prelua cuibul deja construit in scurt timp.

Singura solutie reala este sa ca periodic sa fie cautate cuiburile si sa le omori apoi sa distrugi cuibul, cuib cu cuib, dar… la ce balarii sunt pe aici pe la noi, este cam greu…

Imi pare cu adevarat rau pentru ce durere trebuie sa fi suferit baietelul tau 🙁