Oare chiar trebuie sa mai asteptam sa invie puzul Nord mort in 10 mai 2017? si urgent reclamatii ca sa putem fi prinsi in bugetul de investitii pentru apa in 2018


SHARE daca iti place!

Oamenii orientati spre rezultat actioneaza, restul asteapta!

Desi PUZ Nord editia a doua 2014, a decedat pe 10 mai 2017 prin sentinta judecatoreasca ( in 2007 a decedat PUZ Nord editia 1 din 2004 facut tot de LORA!), exista oameni de afaceri care s-au reorientat rapid si nu mai asteapta sa faca Primaria Sector 1 ceva pentru ei. Si-au asumat raspunderea si au declansat procedura de PUZ pentru terenurile lor, si nu sunt putini..

Aveti mai jos mai multe exemple de PUZulete  in lucru in diverse stadii  pe cartierul nostru:  vedeti avizele de oportunitate date de PMB, propunerile de PUZ IKEA, PUZ Centura.

Pentru ce vrem noi un PUZ care nu mai raspunde nevoilor noastre? ca sa fim pe un drum inchis si sa pierdem timp!  un timp pretios in care alte proiecte se dezvolta si iau avans si atrag investitori. Si noi stam si contemplam !.

Spunea luni dna arhitect Olivia  Ciobanu ca pana nu e clara  situatia PUZ Nord 2, nu poate face alt puz. OARE??

Si mai spunea dansa  ca in enclavele noi nu se poate fara PUZ, dar o parte din cartierul nostru nu este o enclava noua in acceptiunea PUG, pentru ca existau drumuri, case si era in intravilan dinainte de 1998 referinta din PUG. De ce se face dansa ca nu stie si amesteca notiunile ca sa ne deruteze?

De asemenea, mai spunea dansa ca fara retele de apa si canal nu va mai da autorizatii de construire.

Atunci sa ne faca primaria reteaua de apa si canalizare. Si singura solutie este sa vina pe teren, din institutii abilitate,  inspectori care   sa vada cum isi bate joc primaria sector 1 de viata noastra si a copiilor nostri si sa cerceteze acesti  inspectori  de ce primaria a dat  autorizatii fara sa isi faca EA datoria si sa respecte legea pe care acum o invoca pentru a nu ne face retelele de apa si canalizare. APA NOVA a zis ca si maine ar trage apa, dar pentru canalizare nu are domeniu public. Eu nu cred ca e chiar asa!

ANA NOVA invoca un aparent temei legal, realitatea e ca  nu are suficienti consumatori in zona ca sa justifice recuperarea investitiei. Pentru terenul pe colt PISCUL NOU cu AGATULUI unde din Puz Nord Lora a zis ca a disparut strada, tocmai am vorbit cu proprietarul si nu este adevarat. Sunt gresite incadrarile in PUZ Nord, si se induce cu sau fara intentie ideea ca nu e loc pentru retele si stam pe loc.  Dar e mult mai usor sa afirmi fara sa cercetezi realitatea pe teren!

Va rog faceti cat mai multi zilele acestea reclamatii la APA NOVA, Apele Romane si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, inclusiv PMB si PS1.  Pentru pericolul la care ne expune Primaria Sector 1 si PMB  :  de cel putin 10 ani apele din panza freatica sunt infestate si suntem in risc de a fi otraviti si in risc de  epidemie din cauza celor peste 600 de fose septice ale caselor care au primit autorizatii si din cauza complexului Felicity.  Intelegem ca pentru moment a fost o solutie, dar au trecut 10 ani de cand trebuiau sa ia masuri. Nu mai zic ca sunt case si de 18-20 de ani care sunt in acesta situatie si investitotii mici sau mari au fost pacaiti ca daca vor investi, ( adica aduc bani la bugetul local) primaria va raliza extinderile de apa si canal si asfalta strazile.  Ce vina au proprietarii ca primaria si primarii dnii Gherasim, Chiliman si acum dl Tudorache ne-au mintit si ne-au facut promisiuni chiar si in scris dar nu fac nimic pentru noi? Avem sedine, intalniri, poze si…..??? Pentru reclamatii intrati pe siteurile institutiilor respective si solicitati sa vina comisii la fata locului si  la Primaria secotr 1 si PMB si sa dispuna masuri de urgentare a investitiei in utilitati. 

Sunt acestea motive sa pornim procesul impotriva Primariei sector 1 si nominal impotriva dnei arhitect sef Olivia Ciobanu Oprescu?

Trimiteti catre asociatie mesaje cei care faceti reclamatii ca sa le monitorizam. vom face si noi ca asociatie, dar trebuie sa fie  cat mai multe reclamatii inacelasi timp pentru zona, ca sa se miste ceva. .

 

Uitati un exemplu de proces pe obligatia de a face si despagubiri de 100000 lei : Dosar 3685/3/2017

 

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000743588&id_inst=3

http://urbanism.pmb.ro/duat-su/sedinte_ctuat/2017/ctatu%2028%20-%2001.11.2017.pdf

http://urbanism.pmb.ro/duat-su/dezbatere%20publica/puz-ghe%20ionescu%20sisesti%20194-al%20bratu%202-10/et%20initiere/Ao/2017.11.06_A.O.%20Anexa%20PUZ%2048ha.pdf

http://Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) – SOS. BUCURESTI-TARGOVISTE NR. 50 – SECTOR 1

Comentarii

comments

Filed under: Articole

Comments

 1. cirease spune:

  In buget este necesar sa se prevada banii pentru expropriere!!!!!
  Degeaba soliocitam bani pentru investitii daca nu se expropriaza!

 2. ... spune:

  Cel putin 5 ani de acum incolo aceasta zona va fi blocata intentionat. Minim inca 1 an pana ce va fi gata Catedrala Neamului (PS1 a dat in ultimele doua luni „doar” 20 milioane lei catre acest proiect) si apoi pana cand se vor finaliza constructiile profitabile de pe Sistesti si pana cand Greenfield Residence isi va termina blocurile si restul dezvoltatorilor din zona. Daca luam si Vastint (IKEA) in considerare vom avea un orizont de aproape 8-10 ani. Fara PUZ individual si apoi procese si relatii cu PS1 nu se va putea. Suna cinic? Asta e treaba romaneasca – micul interes rastoarna tot.

 3. ... spune:

  Ironic dar este atat de adevarat in acest caz: „Oamenii orientati spre rezultat actioneaza, restul asteapta!”

  • Diana Mitu spune:

   Buna seara, va astept sa veniti la asociatiei si sa va implicati sa actionam cat mai multi. Am propus sa facem cat mai multe reclamatii catre Apele Romane, Agentia de Protectie a Mediului, Directia de Sanatate Publica, Apa Nova, Primaria Capitalei si Primaria de sector ca au fost date autorizatii de construire timp de 20 de ani cu angajamentul ferm al PS1 ca va face retea de apa si canalizare si puturile de apa si fosele septice sunt doar temporare. iata ca in prezent sunt peste 600 de fose septice si la Felicity se vidanjeaza de 3 ori pe zi, mirosul este insuportabil si mizeria se scurge in panza freatica. dorim ca autoritatile de sanatate publica sa ia masuri URGENTE pentru sanctionarea PMB si PS 1 pentru punerea in pericol la sanatatii locuitorilor pentru infestarea mediului. Vom atentiona si institutiile de mediu si sanatate publica europene pentru acest dezinteres al autoritatilor si tergiversarea lucrarilor cu motivatii nereale ca nu exista posibilitati. exista dar nu se doreste sa se investeasca aici in zona. Fiti alaturi de noi ,cu cat suntem mai multi cu atat nu ne vor mai putea neglija.

   • ......?????...... spune:

    Ce a facut Felicity pana acum? Isi plimba vidanjele mandru pe asfaltul de pe Agatului….asfalt care a adus clientii in complex….

    Care este strategia asociatiei? Din ceea ce se posteaza inteleg ca numai reclamatiile si viitoarele procese! Altceva ?

    • Diana Mitu spune:

     Dle Ganditorul de la Hamangia, ca sa ne imbunatatim rezultatele, va rog precizati punctual ce asteptari aveti de la asociatie, cum doriti dv personal sa va implicati in activitatea asociatiei : cu timp ( ore/sapamanana pentru a alerga la diverse institutii, a redacta materiale, pregatire diverse actiuni etc ) si cati bani sunteti dispus sa oferiti ca sprijin pentru plata avocatilor sau alte activitati pe care le propuneti? Pana atunci nu uitati ca toti cei care ne-am implicat facem voluntar actiunile, in limita timpului nostru disponibil. Dv aveti timp si energie pentru a actiona alaturi de noi?

 4. ... spune:

  Din pacate, dintr-un motiv sau altul, zona intra intr-o capcana si intra intr-un „loop” birocratic interesant si de durata, probabil: nu se vor mai da autorizatii de construire inclusiv cu PUZ valabil fara existenta canalizarii insa canalizarea va exista doar cand PMB si anumiti politicieni/oameni de afaceri vor dori – ca asa e pe la noi. Apa Nova e doar un umil prestator de servicii interconectat cu politicul si mioriticul. In cartierele din nordul orasului, in zona Bazilescu de exemplu (zona protejata) PMB da cu dedicatie autorizatii de construire catre rromi in cateva luni pentru „consolidare” insa de fapt e demolare si construirea unor cladiri oribile fara parcare subterana – asa cum ar trebui sa fie. Apa Nova, de exemplu, presteaza in regim de maxima urgenta conectarea la canalizare a acestor „proiecte imobiliare”. Pana cand PMB nu se va opri din lacomie (a se citi niciodata) aceasta ultima zona de speranta locativa civilizata nu are nicio sansa. Si cand se va putea construi (a se citi peste multi ani) se va umple de proiecte imobiliare dubioase si de prost gust – vezi Chiajna.

  Sunt laudabile demersurile pe care Asociatia de aici le face insa mi-e teama ca sunt in zadar. Ping pong-ul ar trebui sa devina sportul national in Romania.

  Succes… dar mi-e teama ca mai dureaza prea mult.

  Intre timp sa profitam de iarba verde si sa ne imaginam ce frumos ar fi fost. Dar nu va fi!

  • cirease spune:

   Din pacate, se pare ca ceea ce s-a afirmat in postarea dvs …. este foarte apropape de adevar…suntem un teritoriu al nimanui…cercul vicios si pingpongul este litera de lege de foarte multi ani.
   Actiuni in instanta de genul „obligatia de a face” se vor termina nefavorabil pentru ca se vor face afirmatii de genul:
   – drumurile nu sunt trasate …proprietarii de terenuri nu doneaza…etc..

   Pana cand detinatorii de terenuri nu vor intelege ca trebuie sa cedeze acei mp necesari trasarii drumurilor nu ne vor baga in seama..nu au bani de exproprieri pentru noi! Banii de exproprieri trebuie sa ajunga la ai lor!
   Atunci cand vor avea sute de acte de donatie…nu vor mai putea sa se fofileze….Si daca nu avem PUZ…cum sa stim ce trebuie cedat?
   Atentie mare ! Suntem in LABIRINT….
   Oare, exista in aceasta zona, vreun proprietar de teren care a promovat un act de donatie in favoarea pmb?
   Nu putem sa stam in permanenta cu mana intinsa…trebuie sa si cedam pentru a primi!…
   Obtinerea autorizatiilor in trecut s-a facut, in multe cazuri, prin declaratii pe proprie raspundere din partea solicitantilor….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *