Pasagerii care zboară de pe Aeroporturile Băneasa și Otopeni, pericol neștiut. Documente oficiale


SHARE daca iti place!

https://www.dcnews.ro/pasagerii-care-zboara-de-pe-aeroporturile-baneasa-i-otopeni-pericol-ne-tiut-documente-oficiale_537526.html

Articol preluat din DCNews Roxana Covrig / 28 Martie 2017 / 09:04

Un cititor DCNews ne-a trimis o informație importantă, neștiută până acum. Informația este confirmată de documente oficiale. Concret, vorbim despre pericolul în care s-au aflat și poate încă se află pasagerii care zboară cu avionul de pe Aeroportul Otopeni, dar și cei care au zburat de pe Aeroportul Băneasa. 

La sfârșitul anului 2004, MAI a trimis o informare către Aeroportul Otopeni și către Aeroportul Băneasa, în care le reamintea că între orele 07:00-15:00 și 17:00-24:00 se execută trageri în poligonul cazarmei MAI Băneasa. Informarea era una de prevenție și solicita celor două aeroporturi să limiteze survolul deasupra poligonului în intervalele orare precizate.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a răspuns, în 2005, că nu există niciun fel de posibilitate fizică de a restricționa sau devia traficul aerian în zonă, fiind imposibilă, în același timp, mutarea pistei. În răspunsul către MAI, le atrăgea atenția că ar fi necesar să nu fie depășite limitele poligonului în activitățile de tragere, pentru a fi evitat riscul unor trageri voite sau accidentale în spațiul de trafic aerian.

DCNews a trimis solicitări către Ministerul Transporturilor, MAI, Inspectoratul General al Jandarmeriei și Aeroportul Otopeni pentru a specifica măsurile luate și dacă persoanele care zboară de pe/pe Aeroportul Otopeni sunt în pericol fără să știe. Până la publicarea acestui material, nu am primit un răspuns. De îndată ce autoritățile competente vor specifica dacă s-au luat măsuri, informațiile vor fi aduse în atenția cititorilor DCNews.

Oare cat timp va mai incerca sa musamalizeze MAI ilegalitatile facute pentru autorizarea si omologarea poligonului din Jandarmeriei care de 17 ani reprezinta un pericol real pentru traficul aerian national si international, pentru traficul pe centura capitalei si pentru locuitorii zonei dat fiind faptul ca se utilizeaza arme de calibre foarte mari (7,62/39 respectiv 7,62/56) cu bataie peste 3000 m?( ne cerem scuze daca am gresit la dimensiuni, noi suntem gospodine cu polonice in mana , nu ne pricepem la arme, dar am invatat pe de rost legislatia privind omologarea si autorizarea poligoanelor permanente si temporare descoperite ale MAI si MAPN) . Oare de ce Parchetul Militar nu se autosesizeaza ca s-a incalcat regulamentul militar si s-a pus cu buna stiinta in pericol viata cetatenilor romani si straini? ? Oare Parchetul Militar se sesizeaza numai dupa ce exista victime (vezi cazul recent http://www.romaniatv.net/barbat-impuscat-cu-mitraliera… ). distrugerile de bunuri materiale nu intereseaza pe nimeni ???!!?? (geamuri sparte de la gloante?). Poligonul a fost infiintat de Ceausescu pentru trageri cu pistolete (cu bataie la 50 m), nu cu pusca cu luneta sau carabine !! Nici macar pe vremea lui Ceausescu nu a indraznit nimeni sa puna in pericol traficul aerian national si international pe Otopeni si Baneasa, sau traficul pe centura sau chiar pe str Drumul Stegarului. de ce comisia de omologare din MAI condusa de dl comisar Piersicaru a omologat poligonul in aceste conditii? De ce se spune la TV ca nu exista poligoane de antrenament, cand MAI are poligoane subterane si Poligon suprateran in Chiajna unde isi pot desfasura activitatea fara a pune in pericol viata nimanui?

Comentarii

comments

Filed under: Articole, Poligonul Baneasa, Status PUZ Nord

Comments

 1. cirease spune:

  Sunt atat de multe fapte care indica fara tagada necesitatea relocarii poligonului!
  Numai organele in drept nu vad aceasta realitate!
  Trebuie sa-i ajutam sa ia hotararea care se impune, avand in vedere faptul ca de peste 15 ani, poligonul din padure nu se mai afla in afara orasului ci chiar foarte aproape de inima economica a capitalei Romaniei ….Interesul national pe care il invoca Ministerul de Interne inseamna si respectarea drepturilor si libertatilor romanilor care formeaza natiunea! Este infricosator sa afli ca te-ai aflat , fara sa ai stiinta, in bataia tirului…trebuie neaparat sa se ia o pozitie oficiala de catre organele in drept..

 2. Cristi spune:

  Conform PUZ, suprafata totala a cartierului este de 734Ha. Daca aplicam un C.U.T mediu de 3 rezulta 2202Ha (22.020.000 m2) spatiu construit, care se pot realiza deoarece exista interes.
  Doar impozitul pe aceasta suprafata construita reprezinta ~1 miliard euro ANUAL in bugetul primariei. Nu mai zic de locuri noi de munca si impozit pe profit…. aaaa, am uitat, suntem in Romania deci mai bine imprastiem gloante pe acolo.
  MAI poate ar trebui sa-si dea seama ca pana la urma bula se sparge si o sa fie dati in judecata pentru aceasta ilegalitate care creaza un prejudiciu imens. Incadrare legala pentru prejudiciu exista!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *