Primaria ne tradeaza prin abuz de autoritate si putere? ep.2


SHARE daca iti place!

Aveti mai jos pozele cu gardul de sarma ghimpata de la liziera padurii ( pe care l-am vazut in urma cu 20 de ani cand am fost cu tata la teren , toata lumea stia ca nu e voie sa intri in padure ca sunt „securistii”- stiti ca actuala unitate de jandarmerie 0260 este o fosta unitate de securitate a lui Ceausescu!).

De asemenea aveti si declaratia dlui Chiliman ca va urbaniza zona daca se aproba PUZul. Si ce a facut din ianurie 2014 pana cand a fost suspendat?

Raman aceste intrebari din urma cu 9 ani: de ce primaria si proiectantul LORA au acceptat liniile in puz si nu au luat atitudine si sa ceara un document care sa ateste ca UM 0260 are dreptul sa ne foloseasca terenurile? Oare le-a convenit acest abuz al jandarmeriei din punct de vedere al stategiei de dezvoltare imobiliara, ca sa fie blocata zona noastra si pana se desteapta proprietarii afectati, iau avans si alte zone din imensa pustietate a campului?  Fiind vorba de intravilanul Bucurestiului, nu era suficienta autorizatia de omologare, ci  o dovada a dreptului de administrare a terenului, similar cum ni se cere noua sa dovedim ca suntem proprietari – extras de carte funciara pentru certificat de urbanism.  De ce ne-au sacrificat si distrus vietile si visele de a avea case pe terenurile noastre si MAI-IGJR si Primaria si LORA? Are cineva dintre acestia un pic de constiinta sa se gandeasca ca poate sunt parinti, frati sau soti ai nostri  care au intrat in pamant cu lacrimile pe obraz ca nu au avut bani de medicamente, sau nu s-au bucurat de drepturile lor sa isi construiasca o casa  datorita abuzurilor facute de fiecare dintre ei? Ca sunt atat de multi  proprietari batrani mostenitori ai unor veterani de razboi atat din Primul Razboi Mondial cat si din Al Doilea Razboi Mondial care au fost rasplatiti de Statul Roman pentru actele de vitejie pentru apararea tarii ( dau ex unei doamne de 76 ani dna O. care ma suna lunar sa ma intrebe daca s-a rezolvat ceva si care vrea sa mearga si dansa la Primar si la MAI sa isi spuna oful). Domnilor si doamnelor din MAI-IGJR, Primarie si LORA aveti partinti batrani, stiti ce inseamna sa ii iei unui batran ultima speranta, va pasa de ei?    De ce primaria a incasat impozitele de la noi stiind ca asa zisa zona de siguranta a poligonului unde puteau fi gloante nu putea fi abordata similar cu zona de siguranta de la aeroport sau CFR , unde sunt cel mult gaze de esapament etc? De ce am pierdut 4 ani din viata 2010-2014 pe culoarele primariei  capitalei si ale sectorului, noi cei cativa membri ai asociatiei ca sa se aprobe acest PUZ? De ce am pierdut deja inca 3 ani din viata noastra (2014-2017) ca sa incercam sa descalcim ceea ce au incurcat cu intentie si bunastiinta in urma cu multi ani de zile fiecare dintre ei?

In prezent, ipoteza mea e ca primaria are aceeasi dubla masura : s-a schimbat doar primarul,  care sincer cred,  ca nu stie aspecte tehnice de urbanism si se lasa manipulat de eminetele cenusii din vechea legislatura, angajati ai serviciului de urbanism  si filiera de intermediari si diversi consilieri din firme private care au poteca facuta la serviciul urbanism, pe care multi dintre dv ii cunoasteti .

De ce nu putem construi in baza PUG, daca pe certificatele de urbanism scrie foarte clar : in zonele cu parcele in majoritate construibile si cu retele edificate se poate acorda direct autorizatie de construire in baza PUG? Deci, cine are terenuri mai mici de 3000 de mp, ar putea construi direct in baza PUG. DE ce primaria ne-a tradat si a cerut in iunie 2017 de la MAI si IGJR coordonatele zonei de siguranta,  ca sa ne excluda de la a construi?! De ce cere PUZulete , ca sa dea de lucru firmelor de proiectare ?!? Ce dezvoltare urbanistica coerenta are in vedere Primaria Sector 1 pe 730 ha cu mii de puzulete pe parcele de 500-600-700 mp pentru care s-ar putea solicita aceste puzulete? Pe ce baza s-ar mai face drumurile si exproprierile pentru constituirea lor  , daca se pulverizeaza PUZul mare in mii de puzulete? Cum s-ar putea aduce utilitatile fara un PUZ global? Are cineva vreun raspuns pentru suferintele si pagubele ce ni s-au produs?

NB.

Daca din punct de vedere al urbanismului avem multe de reprosat Primariei Sector 1, nu putem sa nu nu apreciem ca dupa un an si jumatate de cand dl Roman si cum mine am tocit pingelele mergand lunar sau chiar si la 2 saptamani, singuri sau  cateodata si cu alti cativa vecini , participand  la intalniri cu dl Tudorache sau consilieri si  am cerut insistent sa se deschida Drumul Regimentului-Drumul Stegarului ca sa nu mai ocolim 18km sa ajungem acasa, iata ca de vreo doua zile a inceput curatarea vegetatiei pe Drumul  Stegarului in scopul de a fi pietruit si accesibilizat. Am cerut insistent si reactivarea vechiului drum al telefoanelor, care iese din Drumul Agatului direct la DN1 si viitoarea statie de metrou Paris. Am cerut multe pentru a indeplini obiectivul asociatiei : dezvoltarea intregului cartier .  Cu aceasta ocazie a curatarii vegetatiei a aparut si gardul de sarma ghimpata,  dovada  ca um 0260  nu a avut niciodata zona de siguranta legala in camp, nici pe vremea lui Ceausescu  si nici in prezent.

Din pacate placuta cu „Accesul interzis” nu e foarte vizibila, se vede totusi pe pom pozitionarea ei.

 

Concluzie

Daca Primaria Sector 1 voia cu adevarat sa rezolve problema macar incepand cu 2015 cand a izbucnit scandalul ( nu mai zic din 2009 cand se proiecta PUZul), pentru ca era o problema in zona ei de administratie locala,  era foarte simplu: constituia o comisie mixta cu MAI-IGJR si LORA si mergeau in teren si cu actele in mana si cu specialisti se eliminau aceste neclaritati si pentru noi contribuabilii nu era atata zbucium , cheltuieli si mai ales nu ar fi trebuit sa invatam noi niste civili cum se face o omologare si cum se face urbanism . Din pacate fiecare a vrut sa iasa din lumina si sa dea vina pe ceilalti, pentru ca fiecare dintre cei 3 actori avea partea lui de adevar si partea lui de vina si/sau ceva de ascuns.

declaratie chiliman

 

 

Comentarii

comments