Primaria sector 1 ne tradeaza prin abuz de putere si autoritate?


SHARE daca iti place!

Multumim dle Radu pentru aceste informatii si ca faceti in sfarsit ceea ce trebuia sa faceti inca din 2009,  dar poate mai important pentru noi ar fi sa ne informati despre noul PUZ al sectorului 1, la al carui certificat de urbanism ati contribuit (dupa cum mi-ati spus personal) si in care zona noastra este „pietroiul de gat„ al primariei sau „cartoful fierbinte„ al dlui fost inspector genereral al IGJR dl Andreiana.
Dupa cum am aflat din surse din primarie, asa zisa zona de siguranta a poligonului, cadastrata de MAI cu nr 45-61 peste cadastrele noastre inregistrate la ANCPI, va fi hasurata si blocata in continuare cu „interdictie temporara la construire, pana se va reglementa situatia cu IGJR„. Adica primaria acum vrea sa  ne puna cruce atat la constructii cat si la utilitati si drumuri, sa ramana doar cu taxele si impozitele de la noi , ca sa finantam alte investii ale sectorului. Primaria vrea sa ne sacrifice acum , dupa ce proiectantul LORA desi a stiu din 2009 , nu ne-a informat in toti acesti ani despre problema cu poligonul, dupa ce Primaria sector 1 mana in mana cu proiectantul au acceptat fara niciun fel de verificare sau opozitie la ilegalitatea IGJR sa introduca liniile de siguranta in PUZ, afectandu-ne dreptul de proprietate- valoarea de intrebuintare a terenurilor noastre devenind zero, acum vor sa scape de noi prin blocarea zonei, dupa ce oricum PUZ-ul s-a anulat. Imaginea pare sa fie asemanatoare unei forma de manipulare a pietei imobiliare, care asemanator actiunilor de manipulare a bursei, poate fi caz penal. Asteptam puncte de vedere ale juristilor. Cine are interes sa fie blocata in continuare zona de siguranta prin intermediul primariei?? Trebuie sa aflati ca dupa anularea PUZ in 10 mai 2017, Primaria a facut un abuz de putere si a trimis catre UM 0260 o adresa prin care ii roaga sa le comunice coordonatele zonei de siguranta, ca sa aibe motiv sa ne blocheze in continuare, sub masca legalitatii.. Si dl Corcodel le raspunde fericit(se vede pe original).

 

Deci, dupa ce nu mai exista niciun document urbanistic cu linii de siguranta, dupa ce primarul dl Tudorache declara public in interviurile de la https://www.dcnews.ro/ ca este santajat de IGJR, ca este ilegala zona de siguranta, dupa ce se publica in revista primariei informatia ca poligonul este ilegal, dupa ce sustine in instanta ilegalitatea poligonului, ce face Primaria prin serviciul de urbanism? Cere coordonatele, adica recunoaste legalitatea zonei?!? De ce ? Cine are interes sa blocheze zona Lapus, Gaina si Agatului si sa sustina dezvoltarea zonei de la Piscul Pietrei spre Sisesti? Cine il dezinformeaza pe primar?  Sunt aceste elemente suficiente pentru a da in judecata pe fauritorii pe proiecte peste terenurile noastre , distrugandu-le valoarea in numele „planului urbanistic de dezvoltare zonala„ si lasandu-ne fara posibilitatea de a ne construi casele? Va asteptam sa va alaturati Asociatiei ca sa ne protejam terenurile de abuzurile functionarilor din primarie si ale proiectantilor – oricine ar fi ei!

 

 

 

 

Comentarii

comments

Filed under: Status PUZ Nord

Comments

 1. ... spune:

  Dragi proprietari, propun sa ne unim toti cei care avem terenuri in afara zonei de siguranta a poligonului si sa initiem un nou PUZ la care Jandarmeria nu va mai avea ce sa comenteze si vor da aviz.

  Pana la urma, discutam de 530 hectare (suprafata neocupata de poligon) vs. 200 de hectare.

  Inteleg durerea proprietarilor aflati in zona de siguranta si sunt alaturi de ei, cel putin moral, dar nu are rost sa suferim toti.

  Inainte de demararea noului PUZ care sa nu includa zona de siguranta, propun sa avem o discutie cu Primaria pentru a discuta sansele acestui demers si sa obtinem si sustinerea lor, aici este si datoria asociatiei sa se implice, ca doar nu incaseaza cotizatiile degeaba.

  Asadar dragi proprietari depuneti o cerere de Certificat de Urbanism pentru construire si sa incepem un nou PUZ.

  In paralel, cei care au terenuri in zona de siguranta, cred ca trebuie sa se uneasca si sa dea in judecata Jandarmeria pentru despagubiri.

  In alta ordine de idei, eu cred este o solutie foarte proasta sa dati in judecata Primaria, trebuie sa ne facem din Primarie un aliat, nu un dusman.

  • Diana Mitu spune:

   Stimate dle s. persoanal am ales sa dau in judecata primaria, astept zilele aceste raspuns la plangerea prealabila, ca prim pas procedural. Este un abuz de autoritate sa ceara sa se faca PUZ pe 700 mp, si sa recunoasca zona de siguranta dupa ce nu mai exista niciun document urbanistic care sa o justifice. voi reveni cu toate argumentele urbanistice si juridice. in ceea ce priveste pozitia Asociatiei , vom face o sedinta si vom hotara impreuna daca Asociatia ca organizatie va da in judecata Primaria pentru crearea de asteptari proprietarilor si investitorilor, prin proiectarea acestui PUZ care nu a folosit nimanui. Oricum in acest moment sunt pregatite sa depuna plangeri prealabile cateva familii. Aveti mai jos un document al Primariei ( o sa public pe site documentul in format pdf):

   MUNICIPIUL BUCUREc;T1,
   PRIMĂRIAl
   SECTORULlII
   —–
   w~~J>ril1lariasector l.ro_
   CONSIIlUL LOCAL AL SECTORULUI 1
   PRIMARUL SECTORULUI 1
   Directia Juridica
   o «~ ?~,’,’:)’Lo\CJ Nr.d.,:” ,I::-:-„,·,’:-!.: .
   DECLARA IE
   Subscrisa PRIMĂRIA SECTORULUI 1, reprezentată prin Primarul Sectorului 1 al
   municipiului Bucureşti, cu sediul În Şos.Bucureşti-Ploieşti nr.9-13, având În vedere
   prevF!derile Avizului de urbanism nr.2/7/21.01.2009 emis de Primăria Municipiului
   Bucureşti, declară următoarele: –
   În vederea implementării Planului Urbanistic Zonal „Zona de nord a municipiului
   Bucureşti Şos.Odăi – Şos.Bucureşti-Ploieşti – Str.Jandarmeriei – Şos.Gh.lonescu
   Siseşti – Şos.Bucureşti-Târgovişte, Sector 1″, Primăria Sectorului 1 va exercita toate
   drepturile şi obliga iile care decurg din dreptul de administrare a domeniului public al
   municipiului Bucureşti, inclusiv executarea lucrărilor de infrastructură şi utilită i urbane,
   În conformitate cu mandatul dat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti potrivit
   art.81 alin.(2) Iit.f) din Legea nr.215/2001, republicată, a administra iei publice locale.
   De asemenea, Primăria Sectorului 1 al municipiului Bucureşti va exercita toate
   activită ile care derivă din competen ele şi atribu iile legale care Îi revin, În vederea
   exproprierii terenurilor afectate de infrastructura şi utilită ile urbane, conform prevederilor
   Legii nr.33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică şi Legii
   nr.215/2001, republicată, a administra iei publice locale.
   PRIMARL~/~
   ANDREI IOAN CHILIMAN
   1/'”
   SECRETAR, ;
   ,
   Ş05 Bucur~~ti – Ploi~~ti nr 9 – 13, StctC’r 1, m.:uJ’t}ti
   Tel: -40*]! -319 10 13 • FaI:’ –iO-21·J 19 1006. Email: registratu.ra gprimariastetor1.ro

 2. Domnul Finish spune:

  Draga Domnule ”puncte puncte Radu”

  Daca tu crezi ca numai dezbinand poti castiga te inseli amarnic.Daca crezi ca esti atat de destept incat sa crezi ca poti rupe o zona din alta cu siretlicuri ieftine sunt decat copilarisme;baietii astia judecandu ne la total.
  Iti reamintesc ca Agatului este o strada pruncipala/de interes,cu blocuri si nu pustietatea in care te afli tu.
  Join the club.

 3. Mihai spune:

  Primaria Sectorului 1 este prinipala vinovata, alaturi de M.A.I. pentru dezastrul in care ne aflam. Faptul mai arunca ( prin firme de casa, nu direct) niste asfalt concasat de la reasfaltari inutile din oras, peste drumurile pietruite de noi, nu insemna nimic. Iar zona dintre strazile Lapus, Gaina si Agatului este singura incipient urbanizata,” Zona de Nord” inseamna in primul rand aceast perimetru, inclusiv zona de siguranta. Trebuie actionati in instanta toti cei care ne-au lezat drepturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *