PUZ editia II -2014 anulat definitiv. Dupa 20 de ani , am ajuns de unde am plecat: fara utilitati si doar promisiuni de la Primaria Sector 1

Vineri 19 aprilie 2019, instanta de judecata a anulat definitiv PUZ Nord editia 2. Puz prima editie a fost anulat in 2007.

Primaria sector 1 trebuia sa actioneze in interesul cetatenilor si sa dea in judecata IGJR pentru anularea autorizatiei de omologare poligon pe motivele:

-incalcarea dreptului de proprietate,

– lipsa de folosinta a terenurilor desi cetatenii plateau impozite

-nerespectarea procedurii cf Ordinului 1020/1999, care prevedea in mod expres participarea unui reprezentant al autoritatii locale in comisia de omologare poligon.

Din pacate, in 2015 Primaria Sector 1, cred eu cu premeditare, a dat in judecata IGJR doar pentru punerea la dispozitie a dosarului de omologare poligon, nu anulare autorizatie functionare poligon. Procesul a fost conexat cu procesul de anulare PUZ. Nu mai exista informatii despre acest proces. Multumim tuturor celor care au sustinut actiunile asociatiei ( membri si simpatizanti) in toti acesti ani:

– celor 18 persoane care s-au implicat in proces si care au sperat ca vor salva puzul pentru a beneficia de utilitati, drumuri, autorizatii de construire

-zecilor de persoane care au fost alaturi de actiunile Asociatiei Cartier Padurea Baneasa la reportajele TV, la audiente la Ministerul de Interne si la IGJR, la sesizarile noastre privind ilegalitatile omologarii. Dupa toata presiunea noastra, Primaria sector 1 a negociat cu Ministerul de Interne si actiunea s-a incheiat : in 2018 IGJR si-a retras zona de siguranta a poligonului cu pretul anularii PUZ NORD. Instanta a considerat puzul ilegal nu omologarea poligonului ( ca nu s-a cerut).

Concluzii: PUZ Nord a murit, traiasca PUZ coordonator! Asta inseamna minim 1 an pana la aprobare nou puz, 6 luni licitatie si executie studiu de fezabilitate pentru retea apa si canal, 1 an actiuni pentru exproprieri, inca 6 luni executie lucrari extindere retea apa canal si strazi. Deci inca minim 3 ani, fara utilitati, fara drumuri. Dormiti linistiti , Primaria vegheaza! Desi exista solutii de executie in regim de urgenta, asa cum s-a procedat si in alte zone unde nu exista PUZ si s-a tras apa si canal ( Straulesti, in sector 5 etc). la noi nu se poate.

Raman intrabarile :

1. cine raspunde pentru incasarea anuala a unor impozite marite nejustificat in baza PUZ 2014 ( de la 150 lei la 3500 lei), de la 10 lei la 700 lei pana in 2019 iar in 2019 a scazut din nou la 7 lei etc
  2. cine raspunde pentru cheltuirea banilor publici pentru o documentatie care a trecut prin mai multe comisii juridice care au validat-o si instanta a anulat-o?
  3. cine raspunde pentru lipsirea de folosinta a proprietarilor care au platit onest impozite atatia ani si nu au putut construi ?
  4. cine raspunde pentru inducerea in eroare a investitorilor mici si mari care au cumparat de buna credinta terenuri in baza acestui PUZ , pana la declansarea procesului de anulare?
  5. cine raspunde pentru punerea in pericol a vietii si a sanatatii locuitorilor din zona datorita infestarii apelor subterane din cauza foselor septice si mii de persoane copii si adulti, din Felicity si din zona, sunt expusi riscurilor de imbolnavire?
  6. cine raspunde pentru ca incendiile din ultimii ani au distrus case, iar focul nu a putut fi stins imediat deoarece nu existau surse de apa?
  7. cine raspunde ca in caz de incendiu la padure sau in camp nu exista cai de iesire din zona?
  8. cine raspunde pentru ca pe Stegarului exista o constructie ilegala pe drumul public ( fosa septica) si este impiedicata pietruirea drumului si accesul din Jandarmeriei spre Agatului la complexul Felicity si alte strazi din zona?
  9. Raspunsul primariei: o sa aveti un nou puz , stati linistiti si asteptati (inca cel putin 3 ani!!!). Ca tot v-ati obisnuit sa asteptati: drumuri, utilitati, iluminat stradal, gradinita, punct de prim ajutor, stropire pentru capuse si tantari etc.
  10. Dl Tudorache in calitate de candidat a semnat protocolul cu asociatia in 2016 si nu l-a respectat (vezi arhiva site) desi noi am votat cu PSD , ( singurul lucru obtinut a fost ca din 2016 pana in prezent am avut intalniri lunar la primarie, cu efect zero in sfera interesului pentru utilitati si drumuri).
  11. Saptamana acesta un membru USR proprietar din zona, a facilitat intalnirea noastra cu un consilier USR -dna arh Simoc, care a preluat aceste nemultumiri ale asociatiei Cartier Padurea Baneasa in numele cetatenilor si care va face toate diligentele pe cale politica in Consiliul Local Sector 1, sa se obtina in regim de urgenta extinderea retelei apa-canal, deschiderea Drumului Stegarului si deblocarea emiterii de autorizatii de construire pe zona, nu in regim discretionar cum s-a intamplat pana acum, ci pentru toti proprietarii. .