Raspunsul firmei Vego proiectant puz coordonator la acuzatiile dlor Taraze si Milea

Am primit punctul de vedere al proiectantului Vego, solicitat din data de 13 iulie 2020, ca raspuns la acuzatiile dlor Taraze si Milea publicate pe siteul asociatiei. Domnule Taraze va rog sa avem un dialog civilizat si o dezbatere in limitele respectului punctelor de vedere divergente, ca sa putem contribui cu totii la clarificari si dezvoltarea zonei. Atacurile la persoana nu va onoreaza. Toate comentariile cu jigniri vor fi automat sterse de pe site.

1. Cristian T spune:

Doamna Diana, stiu ca aveti posibilitatea sa-mi stergeti postarile si sa postati doar dezinformarile dumneavoastra, dar sa stiti ca mai exista si calea justitiei sa rezolvam aceasta situatie.
    Pana la urma dumneavoastra puteti dezinforma cat doriti..este ceea ce faceti de multi ani.
    Vad ca nu ati postat nimic din ceea ce v-am trimis eu, in schimb postati minciunile celor de Vego.
    Sa-mi trimiteti va rog si mie RLU-ul pe care cei de la Vego spun ca il au postat pe site-ul PMB.
    Si ca fapt divers, daca tot acest RLU este in schimbari continue, cum s-au obtinut Avizele pana acum??Pe ce RLU?
    Dumneavoastra stiti bine ca mintiti si trunchiati adevarul, dar o faceti ca puteti..Felicitari!
    Ca sa va fac o bucurie, nu o sa mai postez pe acest forum. Nu cred ca merita efortul.

2. Mihai Damian spune:

Buna ziua, eu nu inteleg de ce a aparut aceasta zona de M3 (P+4 Etaje) in acesta varianta finala din 05.2020 in conditiile in care acolo era o zona L1C in PUG iar in editiile anterioare ale PUZ Coordonator Sector 1 aceasta zona era L adica P+2. Asociatia Felicity sustine necesitatea unui PUZ in zona dar nu in orice conditii. Nu sustinem acesta varianta.

• Cristian T spune:

Domnule Damian, nici nu se pune problema de P+4 etaje!! Se pune problema, in functie de drumuri de o inaltime maxima de 75 m, adica max cca 22 de etaje!!
      Cand doriti va pot pune la dispozitie documentele doveditoare.

3. Dan Milea spune:

Ma adresez proprietarilor si locuitorilor din zona Baneasa Nord.
    Cred ca raspunsul primit de la VEGO este elocvent. Va rog sa urmariti exprimarile: “va fi incarcat”, “va fi limitat” si mai ales, la punctul 4 “se pot obtine inaltimi de pana la 75,00 (m)”.
    Conzluzia 1: cu toate ca se forteaza aprobarea PUZ-ului Coordonator Sector 1 fara avizul de mediu, ceea ce este de domeniul penalului, in prezent nu exista afisat nici un Regulament Local de Urbanism aferent acestuia, adica nu se comunica publicului, deci nici locuitorilor din Zona Padurea Baneasa Nord, ce ii asteapta cu acest PUZ.
    Concluzia 2: exista o plansa de reglementari afisata pe site-ul PMB (dar, repet, fata RLU) si ce sa vezi? Nu exista marcate “zonele cu accente de inaltime”,alea de “pana la 75 m”.
    Concluzia 3: am avut dreptate prin tot ce am spus ca VEGO este o firma neserioasa, netransparenta, angajata intr-un mod dubios de catre primarul Tudorache.
    Concluzia 4: VEGO elaboreaza un PUZ de interes public, care “este in curs de finalizare”, dar pe care nu l-a vazut nimeni. El trebuia sa fie in dezbatere publica inca de la faza de stabilirea solutiilor si inca o data la obtinerea avizului de mediu. Pentru ca n-au facut asta, am suspendat avizul de mediu si vom suspenda si “decizia de incadrare” a unui aviz de mediu care nu exista pentru ca este suspendat.
    Mama tuturor concluziilor: VEGO incalca legea si isi bate joc de toti cetatenii Sectorului 1, inclusiv de cetatenii din Zona Padurea Baneasa Nord.

Dan Milea

• Cristian T spune:

Domnule Milea, eu cred ca daca mama concluziilor ar fi ca Vego, incalca legislatia ignorand cele mai elementare norme prevazute in legislatie, ma gandesc ca mama, mamelor tuturor concluziilor este ca Primaria sectorului 1, condusa de primarul Tudorache isi bate joc de toti locuitorii sectorului 1. Primarul Tudorache este singurul responsabil pentru tot ce se intampla ilegal la nivelul acestei primari. Chiar daca acesta este doar o interfata, in spatele lui insirandu-se o gramada de alte persoane din cadrul acestei primarii si nu numai, si fara a ma limita, as aminti aici si de arhitecta sefa, primarul Tudorache este cel care sustine ilegalitatile acestui PUZ, sustinut de toate interesele meschine ale tuturor celor care sunt implicati.