Reminder: Adunare Generala a Asociatiei Cartier Padurea Baneasa

CINE:

Participa doar membri asociatiei care au platit macar o data cotizatia .

Le multumim tuturor  simpatizantilor care ne-au contactat pe email sau telefonic zilele acestea  si doresc sa participe in calitate de observatori la aceasta sedinta, dar fiind prima data cand ne intalnim in plen, comitetul de organizare a propus ca participarea sa fie rezervata exclusiv membrilor actuali.  Sigur ca ii asteptam alaturi de noi pe toti cei ce doresc ca acest camp rezidential sa devina cartier rezidential.

Doar de implicarea noastra depinde ca visul sa devina realitate, pentru ca e cea mai frumoasa zona din Bucuresti: Padurea imbratiseaza intregul cartier, de la Drumul Lapus, Sisesti Jandarmeriei, pana la Soseaua Bucuresti Targoviste si  incet, dar sigur s-a creat o comunitate in jurul complexului rezidential FELICITY, ANAVIA, iar pe o raza de 10 km exista Palatul Mogosoaia, Centrul Comercial FEERIA, Complexul exclusivist Stejarii, benzinarii, firme, restaurante, cel mai mare pol de business centre din Bucuresti , sediul televiziunii Relitatea TV,  ambasada SUA, magazine de bricolaje: DEDEMAN, BRICODEPOT, LEROY MERLIN, HORNBACH,  MEGA IMAGE, DECALTHLON, METRO, SELGROS, centre medicale si beauty,  2 aeroporturi, acces facil catre mare si munte pe autostrada, cel mai mare centru european de relaxare-THERME, cea mai mare gradina botanica, gradina zoologica, Liceul Francez,  gradinita ALTHEEA, etc….. Ca oportunitati viitoare: metrou statia Paris la circa 600 m de la Drumul Agatului pe Drumul Telefoanelor pana in DN1, complexul IKEA, in curand un complex comercial pentru locuitorii din zona, drumul expres, biserica, potentiale minicomplexe – microsalba de centre de relaxare si spa prin expoatarea imensului zacamant de ape termale de sub terenurile noastre*, doua mari spitale ce vor fi relocate in zona cartierului nostru si multe alte oportunitati.

DAR PE LANGA RESURSELE NATURALE, ECONOMICE SI SOCIALE ALE ZONEI, CEEA CE DA UNICITATE MONDIALA ACESTEI ZONE ESTE OPORTUNITATEA DE A ADUNA CU FARASUL GLOANTELE DE PE ACOPERISURILE CASELOR NOASTRE ( caz real povestit de cineva ).

Asa ca primul pas este in directia : PRIMARIA SECTOR 1 , urmatorii ii stabilim impreuna pe baza informatiilor de ultima ora si a documentelor pe care le-am gasit recent. Prin declansarea de procese si organizarea de  proteste cu copii nostri in brate vom  cere Primariei sector 1 sa isi faca datoria fata de noi, sa nu mai blocheze dezvoltarea si aducerea utilitatilor  in zona si crearea retelei stradale,  ca de investitori nu ducem lipsa, dupa cum am constatat in ultimile zile ca au fost  cerute informatii despre zona noastra.

Va asteptam sa deveniti membri ai ASOCIATIEI CARTIER PADUREA BANEASA.

Pana atunci cu actualii membrii, ne vedem:

UNDE:

Sala de sedinte din cladirea IPA, Calea Floreasca nr 169, intrarea de langa Banc POST, langa Mol PROMENADA.

CAND:

Data: 9 noiembrie 2017, ora 19.

Posibilitati acces cu metroul sau masina si parcare in subteran la Promenada, gratuit primele 2 ore :).

*http://www.business24.ro/terapia/stiri-terapia/bucurestiul-sta-pe-izvoare-de-apa-termala-69783

Capitala poate deveni statiune balneara
Capitala ascunde o adevarata sursa de sanatate, dar si o varianta pentru sisteme de incalzire: ape termale cu temperaturi cuprinse intre 40 si 80 de grade. Calitatile apelor din Bucuresti sint asemanatoare cu cele de la Herculane sau Baile Felix, numai ca nu sint exploatate.La o adIncime de 1.500-2.000 de metri, in subsolul Bucurestiului se afla mai multe izvoare termale. Calitatile, dar si temperaturile apei sint propice amenajarii de centre balneare, precum cele de la Herculane, Baile Felix sau Mangalia. Sondele au descoperit, inca din 1981, salba de rezervoare de apa geotermala cu temperaturi intre 40Az-80°C, dar apa este folosita in prezent doar la un strand si pentru cercetari.

Singurul strand care foloseste apele termale este amenajat in spatele Casei Presei Libere si este unic in Bucuresti. Pe masura ce inaintezi spre nord, spre Afumati, Balotesti, Moara Vlasiei, Caldarusani si Snagov, gradele apei cresc, la fel si calitatea ei. Este foarte posibil ca, in urmatorii ani, bucurestenii sa dispuna de bai termale la doar citiva kilometri de oras, in Snagov, unde apa are temperaturile cele mai ridicate, 90°C. A”Avem in vedere un complex hotelier, incalzit in intregime cu apa de adincime si, bineinteles, cu atractii balneareA”, spune Mihai Sirbulescu, manager geotermal la Foradex SA, societate care apartine statului si care se ocupa cu exploatarea rezervelor de apa termala.

Efectele terapeutice ale apei din strand sint recunoscute de Institutul National de Balneologie si Balneoclimatologie. Apa poate trata bolnavii care au afectiuni reumatice, vasculare, locomotorii, astm bronsic, ischemie periferica, afectiuni dermatologice, afectiuni ginecologice.

Atentie:

Articolul este din 2005. Ce a urmat?

I. in  august 2015 a avut lansarea proiectului „Valorificarea resurselor de apa geotermala pentru termoficarea Spitalului Clinic de Urgenta Prof. Dr. Agrippa Ionescu, localitatea Balotesti, județul Ilfov” ( spitalul SRI) finanțat in cadrul Programului RO 06 Energie Regenerabila (RONDINE)

II. ianuarie 2016 s-a inaugurat complexul THERME, cu ape termale de la circa 3000 m adancime

si mai exista si alte proiecte

1. petrescu silviu spune:

Buna ziua,

Toata aceasta prezentare suna frumos ca o reclama imobiliara. Din pacate, este o lupta meschina intre interesele imobiliare realiste sau imaginare ale celor care se vor mentorii acestei Asociatii.
    Nu o sa obtina nimeni nimic cu aceasta abordare.
    In afara de faptul ca poate, Dna Mitu, veti ramane in aceasta functie, dar nu stiu la ce va va folosi, daca Asociatia este fantomatica.
    Daca nu se urmareau scopuri ascunse puteau sa participle toti cei interesati. In fond scopul acestei Asociatii este sa uneasca interesele celor din zona.
    Ceea ce este trist este faptul ca, dupa ce ca suntem putini proprietari in zona, aceasta Asociatie nu este capabila sa realizeze coeziunea acestora, ci, din nefericire, a condus situatia intr-o zona de mahala suburbana.

2. Diana Mitu spune:

Buna ziua dle Petrescu, puteti sa detaliati afirmatia dv ca „Asociatia nu este capabila sa realizeze coeziunea acestora, ci, din nefericire, a condus situatia intr-o zona de mahala suburbana.”
    Inteleg nemultumirea dv si ma astept sa ne transmiteti si propuneri de solutii concrete pentru cresterea coeziunii proprietarilor din zona, dat fiind obiectivele si interesele atat de diferite. Eu cred ca obiectivul comun este baza coeziunii, insa noi nu avem toti acelasi obiectiv in aceasta zona. M-as bucura sincer sa va implicati si sa facem impreuna un pas inainte. Poate noi am obosit si nu mai vedem padurea din cauza copacilor.

3. Diana Mitu spune:

Am rugamintea sa precizati care sunt in opinia dv scopurile ascunse ale asociatiei? ne-ati ajuta mult, pentru ca mai sunt voci care spun acest lucru ca avem scopuri ascunse si sincer eu as vrea sa fac ceva sa schimb aceasta perceptie asupra asociatiei. daca gresim, unde este aceasta greseala? multumesc