Reminder: Joi 23 noiembrie 2017 sedinta Adunarii Generale a Asociatiei Cartier Padurea Baneasa

Joi 23 noiembrie 2017 ora 19 , la adresa Cladirea IPA  Calea Floreasca nr 169, intrarea pe langa Banc POST , va avea loc adunarea generala a Asociatiei Cartier Padurea Baneasa. ( aceeasi locatie ca si la prima convocare). Conform statutului, deciziile care se vor adopta vor fi cu majoritate simpla ( jumatate din numarul membrilor prezenti +1).

Ordinea de zi este aceeasi ca si la sedinta din 9 noiembrie 2017.

Multumim noilor membri care s-au alaturat in ultimile zile demersurilor noastre pentru deblocarea zonei si obtinerea autorizatiilor de construire, extinderea utilitatilor, deschiderea unor noi drumuri de acces in Cartierul Padurea Baneasa de ex Drumul Stegarului, Drumul Telefoanelor  si asfaltarea drumurilor actuale: Drumul Lapus, Drumul Muntele Gaina , Drumul Agatului, Drumul Piscul Pietrei, Drumul Piscul Nou, Drumul Stegarului si altele.

Vom avea PUG in 2018 !

Trebuie sa fim foarte atenti la faza de consultare publica sa intervenim la timp pentru indreptarea potentialelor erori pentru zona noastra, sa nu se mai intample ca si cu PUZ NORD editia 1-2004, PUZ NORD editia 2 -2014 care au continut erori de proiectare sau de legalitate si care iata, s-au finalizat cu procese  si anularea documentatiilor de catre instantele judecatoresti.

Viceprimarul Michaela Tomniţa Florescu a dat asigurări că Planul Urbanistic General revizuit al Capitalei va realizat până în 2018. “Vreau să vă asigur din partea Primăriei Generale că master planul Bucureştiului, Planul Urbanistic General, va fi gata în 2018. Este o abordare nouă, un PUG dinamic, adică acţionează şi reacţionează în funcţie de stimuli, dar în acelaşi timp reglementează”, a precizat ea, în cadrul forumului “Piaţa imobiliară. Perspective pentru România în 2018“, organizat în cadrul Salonului Imobiliar Bucureşti.

Florescu a afirmat că în mari oraşe europene proiectele imobiliare trebuie să ţină cont şi de nevoile sociale, astfel încât dezideratul unei vieţii urbane de calitate să poată fi implementat. “De pildă, în Madrid, Barcelona şi, de curând, în Bulgaria s-a adoptat o lege potrivit căreia în cadrul oricărei dezvoltări urbanistice teritoriale 30% din teritoriu revine municipalităţii, care face reţele, drumuri şi tot ceea ce trebuie. În plus 5-10% din cantitatea unităţilor de locuit sunt date primăriei, date în sensul că primăria le cumpără la un preţ modic, pentru nevoi sociale. Sigur, e complicat de discutat, dar aşa funcţionează capitalele, pentru că e vorba de o sistematizare urbană, de nişte echipamente urbane. Deci nu se mai poate ca pe un teritoriu să facem numai locuinţe, să socotim numai metri pătraţi şi maşini şi să nu ne gândim că există şi copii, există o infrastructură, o reţea sanitară, o reţea educaţională şi o reţea culturală”, a exemplificat Tomniţa Florescu, arhitect şi profesor la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”.

Potrivit viceprimarului, cadrul urban, care este compus atât din viaţa urbană, cât şi din spaţiul fizic, ar trebui privit în noi parametri. “Deschid această discuţie pentru că, în ultimul an, în Primărie, în Comisia tehnică de arhitectură şi urbanism, am văzut nenumărate proiecte pe care le consider precare şi asta vine, probabil, şi din situaţia financiară, dar şi din calitatea actului arhitectural. Smart city de fapt înseamnă nu o serie de mici device-uri pe care să le acţionăm. Smart city înseamnă să poţi să oferi o calitate a mediului urban, un confort urban. Or, confortul urban, în afară de calităţile fizice, le implică şi pe cele psiho-fiziologice”, a subliniat Florescu. AGERPRES