Reminder: Luni ora 10.30 intalnire in fata PMB, ora 11 incepe sedinta cu comisia de lucru PMB, UAIM, APA NOVA si PS1

Luni ora 10.30 intalnire in fata PMB , vis-a vis de Parcul Cismigiu,

pentru a face formalitatile de intrare in institutie, pentru sedinta programata special pentru zona CARTIERUL PADUREA BANEASA la ora 11.

Problemele pe care le avem in vedere  vor fi cuprinse intr- un memoriu din partea Asociatiei CartierPadurea Baneasa pe care il vom depune maine. Am rugamintea sa completati cu propunerile dv draftul initiat de noi si sa trimiteti punctele dv de vedere azi,  pana in ora 20,  ca sa am timp sa redactez materialul.

Aveti mai jos draftul acestor propuneri pentru a fi demarate investitiile in zona de catre Primaria Sector 1 si PMB si cel mai important pentru emiterea autorizatiilor de construire, eliminarea solicitarilor de PUZ si PUD pentru zonele deja constituite . Prioritizarea in functie de urgenta si importanta investitiilor, va fi stabilitata ulterior.

Solicitam Primariei Sector 1 sa acorde  autorizatiile de construire in baza PUG, asa cum sustin si eu de 6 luni de zile si a confirmat si dl viceprimar Badulescu joia trecuta. De asemenea, avand in vedere ca :

-exista HG 574/ 9 august 2017,

-exista adresa primita de mine personal de la DGL,

-dl general Andreiana fost inspector general al IGJR pana in 15 august 2017, ne-a confirmat personal, mie si dlui Roman cand am fost in audienta pe 10 august 2017 ca vom putea construi intr-o luna maxim doua, pentru ca se  semnase HG cu o zi in urma pe 9 august

-dl viceprimar Badulescu a confirmat ca „gata s-a terminat , uitati povestea , este istorie, se poate construi”

intelegem nu mai exista niciun impediment in calea acordarii de autorizatii de construire fara aviz MAI-_DGL

Deja exista 4 plangeri prealabile inaintate de persoane afectate  impotriva PS1 pentru neacordarea documentatiei in timp legal ( CU) si solicitarea abuziva de PUZ pe 700 mp intr-o zona constituita. Vom cere instantei sa se pronunte si in ceea ce priveste despagubirile si de la PS1 si nominal de la arhitectul sef care se opune respectarii legii privind construirea, avand in vedere ce taxe si impozite a incasat Primaria Sector 1 atatia ani de pe urma terenurilor noastre. Intreb din nou: de ce Serviciul de urbanism si amenajarea teritoriului Sector 1 a inaintat nota de fundamentare pentru schimbarea regimului fiscalitatii pentru terenurile noastre din zona D in zona C in 2015 si a acceptat introducerea liniilor de siguranta in PUZ, blocandu-ne dreptul de proprietate prin acceptarea liniilor in PUZ NORD editia 2? Nu mai vorbesc de discriminarea facuta privind acordarea de autorizatii pe zona de siguranta doar pentru unii proprietari, in 2014 ?

Avem nevoie de sprijinul dv al proprietarilor pentru a inainta procesul cu asociatia pentru a obliga Primaria Sector 1 sa  faca investitii in zona noastra, pentru ca incaseaza circa 16 milioane de euro impozite anual din cele 730 ha. Asa cum a spus si dl viceprimar se poate construi  in baza PUG,  nu e nevoie de PUZ. Au existat nenumarate PUZ-uri in ultimii 20 de ani ( primul de care stiu eu este din 1997) , in baza carora s-a construit si deci au produs efecte, asa ca se stie exact pe unde vin strazile.

Dl viceprimar a subliniat ca nu e cazul sa fie impovarati cetatenii cu documentatii costisitoare si care dureaza, pentru ca singurii care castiga sunt proiectantii de PUZ si PUD, nu cetatenii.

NU UITATI: trimiteti urgent puncte de vedere ca sa finalizez memoriul pentru a fi depus maine.

1. Cristi spune:

Avantajele PUZ-ului:
    -Creste valoarea terenurilor in comparatie cu zonele unde nu exista PUZ,
    -Evita crearea de cartiere gen mahala,
    -Garanteaza pastrarea valorii terenurilor,
    -Ii goneste pe cei care vor sa construiasca ilegal,
    -Protejeaza proprietarii de constructii aiurea in imediata vecinatate. Daca nu vreti sa va treziti vecin cu: o cladire de 20 de etaje care va ia tot soarele; un cimitir; o fabrica cu furnal sau cu utilaje care se aud de la 5km; o groapa de gunoi; iar lista poate continua la infinit.

Dezavantaje PUZ:
    – „impovarati cetatenii cu documentatii costisitoare si care dureaza, pentru ca singurii care castiga sunt proiectantii de PUZ si PUD, nu cetatenii.”

Ce va doriti aia veti avea numai sa nu regretati mai tarziu pentru ca o mahala odata construita, mahala va ramane. In multe cazuri cartierele de lux „vin la pachet” cu o mahala. Oare in nord unde va aparea si o mahala?

Cat despre PUD, ala va fi necesar oricum acolo unde e cazul.

2. Cristi spune:

Fara PUZ, ca sa construiesti ceva mai dubios depinde doar de nivelul spagii pe care sunteti dispus sa o dati la primarie pentru autorizatie. Asa ca liber la spagi si procese in justitie intre vecini.
    Prin lipsa PUZ-ului deschideti o mica cutie a Pandorei.
    Singurii care castiga sunt cei din primarie, iar proprietarii sigur vor fi mai dezavantajati in viitor.

• Gabi spune:

Aveți perfectă dreptate. Acolo este vorba despre „solicitări aberante”, cum ar fi pentru o parcelă de 700 mp, de exemplu. Stati linistit, nu cere nimeni scoaterea PUZ-ului în afara legii !

3. cirease spune:

Buna seara!
    Asteptam cu interes ecourile de la sedinta…..

4. cirease spune:

Ce se mai aude cu redactarea hotararii din procesul puzului?
    Nu facem nimic in acest sens?
    Consider, ca oricine, are „interes” poate solicita in scris instantei sa urgenteze redactarea hotararii…Nu ne costa nimic ….