Reportaj Realitatea TV – poligonul s-a inchis pentru ca dv proprietarii ati construit in poligon, nu pe terenurile dv! Poveste din seria : ce vezi sa nu crezi!

Duminica 19 martie 2017 la buletinul de stiri de la ora 8 a fost prezentata o stire privind situatia reducerii numarului de antrenamente ale jandarmilor si politistilor din cauza constructiilor din zona. In acest context, unul dintre vecini care a auzit stirea s-a sesizat imediat si in calitate de membru al Asociatiei Cartier Padurea Baneasa s-a dus personal la postul Realitatea TV si a cerut drept la replica. Apoi in cateva minute, mai multi vecini, membri si nemembri ai asociatiei s-au strans pentru a comenta cu reporterul situatia si istoricul zonei in scopul formularii dreptului la replica.

Desi s-a filmat cam vreo 2 ore, din tot ce au spus intervievatii, in buletinul de stiri de la ora 16 s-au prezentat 4-5 secunde, restul, circa 3 minute a fost despre numarul insuficient de antrenamente. Apoi nu s-a mai reluat stirea.

Faptul ca nu se pot antrena din cauza proprietarilor este o falsa problema. Nu se pot antrena in poligonul UM 0260  pentru ca nu au luat masuri de siguranta pentru securizarea poligonului cu suprafata de 8,4 ha pe care il detine MAI-IGJR in str Jandarmeriei. Si nu puteau sa o faca decat daca pentru zona de siguranta, care excede teritoriul aflat in administrarea MAI  ar fi avut acordul proprietarilor si al primariei sectorului 1, prin hotarare de consiliu local, asa cum prevede Regulamentul de trageri in Ordinul MAI 1020/1999, in baza caruia s-a obtinut omologarea in 2005. Ca sa poata omologa poligonul conform regulamentului militar, Directia de Logistica din MAI fie demara actiunea de expropriere , fie se limita la teritoriul pe care il detinea unitatea respectiv 8,4 ha, nu bloca abuziv sute de ha ( 200 ha in camp plus sutele de hectare de padure). Neoficial, cineva din MAI, directia Logistica a spus ca „aceste terenuri au fost abandonate dupa desfiintarea CAP Otopeni si de aceea s-a omologat poligonul.„ Si par abandonate, daca proprietarii nu isi manifesta interesul pentru terenurile lor.

Povestea asta pe care o tot prezinta televiziunile de 2 ani incoace,   ca s-a construit in poligon, este probabil pentru derutarea investitorilor din zona Cartier Padurea Baneasa,  si face parte din seria: ce vezi sa nu crezi! Adica, din punctul de vedere al reporterilor tv,  oricare dintre dv puteti intra oricand doriti intr-un poligon militar, nu numai sa va plimbati dar si sa construiti , sa aduceti tiruri cu caramizi, macarale, basculante, boldoexcavatoare, muncitori, musafiri la inaugurarea casei sau ansamblului rezidential construit si ani de zile  nimeni sa nu va zica nimic. Stiti cum se intra intr-o unitate militara? numai cu insotitor, si fara telefon mobil sau alt dispozitiv de inregistrare sau filmare. Oare cum de nu a vazut nimeni din MAI cat s-a construit incepand din anul 2000 in zona „ asazis de siguranta a poligonului„? Noi nu suntem nici dusmanii poporului, nici impotriva institutiei MAI, pur si simplu suntem cetateni afectati de neglijenta, lipsa de comunicare interinstitutionala, sau alte motive, care am devenit victimele celor 3 institutii MAI, Primaria Sector 1 si Primaria Capitalei, atat prin imposibilitatea construirii terenurilor cat si prin taxele uriase pe care le platim pentru nimic.