Scaderea retroactiva a impozitului pe terenurile noastre din Zona de Nord

Zilele trecute am fost sa imi platesc si eu impozitul pe terenul din Sisesti (la administratia financiara de la Pajura). Si am intrebat pe doamna de acolo daca se poate obtine o reducere pentru impozit, avand in vedere ca nu il putem folosi. Mai mult decat atat, am intrebat daca putem obtine si o reducere retroactiva pentru ultimii 5 ani, deoarece platim pentru teren construibil, dar nu avem voie sa punem nici un cotet de caine pe el.

Si raspunsul a fost „DA, Duceti-va cu actele terenului sa vorbiti cu un inspector de taxe de la Amzei!”

Zis si facut.

Am fost si am vorbit. Se poate, trebuie doar sa venim de la primaria sectorului 1 cu o hartie prin care schimbam destinatia terenului (si dupa aprobarea puz-ului, sa revenim la vechea destinatie.) Si atunci ni se pot da banii inapoi. Diferenta de bani era cam de 100 eur pe an, la o suprafata de aprox 900mp.

Ne gandeam inainte sa dam in judecata primaria. Dar se vede treaba ca intotdeauna merita sa intrebi inainte. 🙂

Noi personal nu o sa mai cerem recalcularea, pentru ca trambalarea cu schimbarea destinatiei terenului acum si dupa aprobarea puzului ne costa mai mult ca timp+bani.

Dar cred ca e o informatie utila pentru alti proprietari din zona. 🙂 Bafta!

bani