Un punct de vedere: De ce nu e fezabila ideea cu donatia terenurilor pentru constituirea tramei stradale?

Ideea cu donatia nu mai e aplicabila acum, din pacate…era aplicabila daca se facea  cand era teren agricol cu parcele mari si putini proprietari , inainte de a se face orice puz, si eventual puteau fi conditionati proprietarii sa doneze daca voiau sa schimbe categoria terenurilor lor, adica inainte de puz 1997 (care apropo se pare ca a disparut din arhiva!!, eu inca mai astept raspunsul oficial la cererea mea de a mi se pune la dispozitie documentatia si de aici sa incep eu personal procesul impotriva PS1 si eventual PMB si altii) …Exproprierea este prevazuta in legea nr 33/1994 si asa cum este mentionat de instanta in sentinta de anulare a PUZ 2004… dar lacomia proiectantilor a fost sa gaseasca o solutie la limita si cu binecuvantarea primariei au incurcat lucrurile si vor sa isi repare greseala pe spinarea noastra.  Va reamintesc ca PS1 cu LORA au trecut in PUZ 2014 sa faca proprietarii toate investitiile apa, canal, gaze, curent si sa mai si doneze terenul primariei, pentru  ca ei au gresit si nu se mai poate debloca zona…

Cum sa doneze terenul un proprietar care a cumparat 500 mp si sa ajunga cu terenul neconstruibil?? Sau cum sa doneze cineva care a cumparat un teren pentru care plateste rate la banca de 10 ani de zile, ca sa beneficieze toata lumea de donatia lui??Cum sa doneze un proprietar de la drum, iar toti cei de pe servitute sa ramana cu proprietatile neafectate?? S-a propus ca proprietarii de pe servitute sa se dea o despagubire proprietarului de la drum…. dar eu cred ca  este o eroare, adica ne expropriem intre noi pentru ca PS1 si-a batut joc prin aprbarea acestor puzuri peste puzuri timp de 20 de ani?? …numai exproprierea este solutia, dar asta inseamna sa recunoasca ca au gresit, cum au gresit si cand au cerut UM 0260 sa le dea coordoatele zonei de ziguranta dupa ce PUZ fusese anulat in instanta iar in PUG nu era mentionata zona de siguranta…. Sa plateasca LORA toate incurcaturile pe care le-a facut cu puzuri peste puzuri din 2000 incoace, (inca nu am aflat cine a facut PUZ 1997 extindere Teisani, cand PMB si PS1 au trecut terenurile noastre in intravilanul Bucurestiului) ..

Si mai am o intrebare pentru LORA: cand a gresit documentatia PUZ: in 2004 sau in 2014?,  pentru ca in PUZ 2004 nu se vad translatate terenurile, iar in PUZ 2014 s-au pus interdictii temporare la construire pentru ca sunt translatate si dispar bucati de strazi? cum e posibil ca proprietarul de la PISCUL NOU cu AGATULUI sa faca masuratorile si sa fie pe pozitie la fel ca la momentul punerii in posesie in 1994 si LORA sa treaca in PUZ 2014 interdictie la construire ca sunt translatate terenurile, iar APA NOVA si PS1 sa zica : nu putem trage apa si canal ca LORA in PUZ ne arata ca nu exista fizic strada? de ce nu vine primaria sa verifice pe teren, nu din hartiile firmei LORA care a dat dovada de  incompetenta : de ex, pe langa aceste translatari de strazi fata de PUZ 2004 ( cand nu existau) , a  introdus in PUZ 2014 strada Stefan HOLBAN langa Drumul Lapus, cand acesta strada este tocmai langa Decatlon? PUZul acesta contine multe erori de proiectare, s-au incalcat drepturile de proprietate introducandu-se liniile de sigurata ale poligonului si multe altele pe care nu le mai reiau. Iar primaria ne duce pe un drum infunda cu asteptarea sa invieze PUZ NORD sau sa asteptam noul PUG peste minimum 2 ani , si prin noua reglementare pug sa  sa li se stearga urmele abuzurilor si erorilor. De aceea trebuie sa ii dam in judecata URGENT. Avem o sesizare din 17 iulie 2017 la care nu am primit raspuns ca asociatie nici in ziua de azi, cred ca poate fi asimilata unei plangeri prealabile asa ca suntem la limita cu  termenul de a initia procesul pana in 17 ianuarie 2018 .

De ce sa doneze terenul un proprietar care a cumparat si plateste rate la el de peste 10 ani? Sau mai grav, de ce sa doneze un proprietar care a cumparat un teren de 500 mp de ex  , de 10 ani plateste rate, iar prin donatie terenul lui devine neconstruibil? Cei care sustin ideea cu donatia, au probabil in minte situatia cu proprietarii cu suprafete mari, dar acesti mai sunt foarte putini. Primaria si Directia de Urbanism si Amenajarea Teritoriului trebuie sa raspunda pentru erorile pe care le-au facut in toti acesti ani, si o vor face numai daca ii dam in judecata si ca asociatie.

Aveti mai jos un fragment din sentinta de anulare in 2007 a  PUZ 2004 . Cititi cu atentie si veti intelege mult mai bine cum s-au jucat cu vietile si proprietatile noastre. Paratii PS1 si CGMB „incearca repararea greselii autoritatii pe cheltuiala reclamantei”. din pacate dimensiunea fisierului este prea mare si nu il pot afisa pe site dar il vom folosi integral la instanta.

Pentru cei care au  solicitat reamintim datele de contact ale asociatiei pentru donatii,  redirectionarea impozitului pe profit sau a impoztului pe salarii 2% , pentru constituirea fondului de finantare a procesului impotriva PS1 si eventual alte institutii si organizatii private sau publice.

Daca vreti sa se deblocheze zona implicati-va alaturi de noi cat mai urgent! altfel, ne vom invarti in  cercul vicios creat de 20 de ani. Noi nu asteptam pomana asa cum zicea un vecin, vrem indreptarea erorilor si respectarea legilor pentru toata lumea, nu discriminare si abuzuri.

ASOCIATIA CARTIER PADUREA BANEASA
office@AsociatiaCartierPadureaBaneasa.rowww.AsociatiaCartierPadureaBaneasa.ro
CIF: 31518062, DOSAR NR 12460/299/2013
ADRESA: BUCURESTI SECTOR 1, str. Drumul Agatului nr 152

CONT BANCAR: RO91BTRLRONCRT0206744401, SWIFT: BTRLRO22,

Banca Transilvania Agentia Crangasi

1. ... spune:

Ideea donatiei nu e OK din mai multe puncte de vedere iar exproprierea in vederea constiturii tramei stradale ramane singura varianta logica, legala si de bun simt.

Totusi pentru a se face o expropriere corecta este nevoie inainte de toate de un PUZ corect si sa existe un echilibru intre trama stradala dorita si volumul de exproprieri astfel incat PMB si/sau PS1 sa aiba bugetul necesar.

In odiosul PUZ facut de LORA strazile sunt late cat Soseaua de Centura, in unele cazuri, iar trotuarele sunt dublate de spatiu verde – corect este ca spatiul verde sa se afle in curtile proprietarilor iar strada sa fie circulabila ca acces auto insa fara a invita traficul de pe arterele adiacente existente direct in inima acestui cartier. Probabil s-au prevazut lucrari publice impresionante tocmai pentru a se deconta sume impresionante de la bugetul local. Inclusiv o multitudine de sensuri giratorii – in loc sa se faca in zonele aglomerate din Sectorul 1 unde chiar e nevoie!

Sper sa se inteleaga ca nicaieri in lumea civilizata strazile si trotuarele unui cartier rezidential nu arata ca centrul Parisului. Cand ai trotuar lat se vor gasi masini parcate pe el (vezi Sos. Sisesti) iar cand ai strazi late casele vor fi pline de praf si de pulberi de esapament (vezi o buna parte din Romania).

Less is more!

2. Dan spune:

Ideea cu donatia este o solutie foarte buna.
    Din pacate, lacomia proprietarilor/vanzatorilor nu are limita.
    Se observa acest lucru si prin latimea servitutilor subdimensionate.

Vedeti cate terenuri au fost parcelate cu drumuri normale de 10-12 metri latime unde poti sa ai si trotuare, poti sa parchezi etc … si cate cu drumuri de 4-6 m.

E total aberant ca primaria sa plateasca pentru expropriere si dupa sa mai plateasca si pentru retele.