Zona de siguranta pe terenurile private din Cartierul Padurea Baneasa e istorie!


SHARE daca iti place!

ZONA DE SIGURANTA NU MAI EXISTA

„Zona de siguranta pe terenurile private din Cartierul Padurea Baneasa e istorie! gata, uitati, s-a terminat” a declarat vice-primarul Capitalei dl Aurelian Baduloiu, azi la intalnirea cu proprietarii din Zona de Nord a Capitalei. Este confirmarea verbala a unui oficial, a mesajului anuntat si de mine zilele trecute intr-o postare. Deci putem construi pe Drumul Agatului, Drumul Muntele Gaina si alte zone care au fost blocate atatia ani de zile din cauza zonei de siguranta a IGJR-MAI. Doar sa vrea si Primaria Sector 1!

In plus dl viceprimar a subliniat ca putem construi in baza PUG fara a fi nevoie de PUZ si PUD care sunt documentatii costisitoare si care impovareaza inutil  cetateanul. ATENTIE! afirmatie valabila doar pentru zonele constituite, asa cum sustin si eu de atata timp, iar serviciul de urbanism si Primaria Sector 1 se fac ca nu aud , si a trebuit sa inaintez plangere prealabila si sa deschid proces.

De asemenea, dl vice-primar a spus ca documentatia noastra privind planul de mobilitate a fost inaintat directiilor de specialitate si se doreste prinderea lui in bugetul pe anul viitor.

UTILITATI

Apa Nova, reprezentata de o domna director (nu i-am inteles numele) a spus ca nu e o problema, exista documentatia tehnica facuta, „si maine se poate apuca de lucrarea de extindere retea de apa”, problema o reprezinta canalizarea, pentru care trebuie facute exproprieri.

Dl Badulescu, a zis ca se poate promova rapid o documentatie de expropriere pentru constiruirea tramei stradale.

DRUMURI

Deschidere Drum Stegarului din Drumul Regimentului in DN1, asa acum a fost circulat inca inainte de Al Doilea Razboi Mondial.

INTALNIRE CU CETATENII

Pentru ca sunt multe probleme, unele comune, altele punctuale pe zone din cartier, dl vice-primar a propus o intalnire luni 11 decembrie 2017, ora 11 la Sala Mare de Consiliu a Primariei Capitalei pentru a participa la  dezbaterea publica autoritati, specialisti si cetateni.

Este important si urgent sa ne mobilizam pentru participare luni intrucat vor participa:

  • reprezentantii PMB urbanism, utilitati, investitii, strazi
  • reprezentantii PS1 urbanism si probabil alte departamente
  • reprezentantii comisiei de la Univesrsitatea de Arhitectura Ion Mincu, care lucreaza la noul PUG. ATENTIE! PUG este in faza de proiectare asa ca ceea ce vom solicita in calitate de cetateni beneficiari ai PUG pentru zona noastra  vom avea trecut in proiect. A fost un exercitiu foarte interesant cu PUZ Nord 2 editii 2004 si 2014, cei care au avut interese au solicitat reglementarea parcelelor care nu le apartineau, (probabil  sperau ca prin interdictiile impuse de proiectant in puz sa le poata cumpara de la proprietarii afectati –  in marketing acesta strategie de fortare a pietei se numeste „cheia prescriptorilor”)
  • reprezentanti Apa Nova

Voi reveni cu o lista de propuneri de actiuni cuprinse  intr-un grafic Gantt,  ca sa avem un punct de vedere unitar al nostru  cu autoritatile.

 

 

Comentarii

comments