Briefing : intalnire 9 iulie 2020


SHARE daca iti place!

Joi intre orele 17,30 si 20,30 s-a desfasurat actiunea ”Intalnire cu dl primar Tudorache si echipa de directori din primarie”. Au participat : dl Fodoroiu director investitii, dl director de la politia locala, dl director de la ADP, dl Calin Petre departamentul cadastru si alti functionari si mai tarziu a sosit si dl Tudorache.

Desi parea sa fie un eveniment ratat din cauza unei nefericite erori de comunicare de a schimba ora intalnirii de la ora 17,30 la ora 20, pentru ca dl primar participa la o emisiune tv, totusi, tot raul a fost spre bine: am avut timp sa clarificam cu dl Fodoroiu diverse aspecte si sa discutam, sa prezentam documente, sa ne contrazicem si din nefericire si sa se lanseze si diverse acuzatii si atacuri la persoana. Acest preambul al intanirii cu dl Tudorache demostreaza frustrarile si nemultumirile si faptul ca oamenii nu mai au rabdare si incep sa se mobilizeze pentru deblocarea situatiei.

Care sunt noutatile:

 • s-a terminat o mare parte din cadastrarea strazilor din cartier
 • s-au pietruit : Stegarului, Opalului, Piscul Corbului, Picul Pietrei etc
 • s-au montat camere de luat vederi pentru monitorizarea zonei si asigurarea sigurantei cetatenilor si totodata pentru identificarea celor care arunca gunoi pe camp
 • la inceputul lui aprilie 2020 s-a castigat licitatia pentru proiectare retele de infrastructura inclusiv pentru zona noastra pentru apa- canalizare in valoare de 270 mil euro
 • s-a deblocat situatia la departamentul de urbanism: se acorda autorizatii de construire in baza PUG, chiar daca nu este puz (afirmatia apartine atat a dlui Tudorache cat si dlui Fodoroiu).
 • In august se va incepe asfaltarea strazii Drumul Lapus.
 • pe siteul PMB in data de 1 iulie 2020 a fost publicata ultima versiune a puz coordonator http://urbanism.pmb.ro/duat-su/dezbatere%20publica/puz%20-sector%201/plan_reglementari_final_01.07.2020/PLAN_REG_COORD_S1_01.07.2020.jpg

Conform acestui plan nu mai exista niciun dubiu privind regimul de inaltime preponderent zona cu galben deschis este L1c, iar cu nuanta de mustar este zona M3, este exact asa cum isi doreste dl Taraze –”zona sa fie incadrata urbanistic in Zonele M3 si L1c , maxim P+4 etaje in zona de blocuri respectiv Zona M3 si P+2 etaje pentru Zona – L1c zona de case” ”https://www.baneasa21.ro/drumul-stegarului-pietruire/

Definitii:

L1c – locuinţe individuale şi colective mici cu maxim P+2 niveluri situate în noile extinderi sau enclave neconstruite;

M3 – subzona mixta situata in afara zonei protejate, cu cladiri avand caracter continuu sau discontinuu si inaltimi de max. P+2E+M / P+2E – 3E – in cadrul mixtitatii functionale propuse se permit functiuni de locuire, servicii, comert, mica productie, depozitare de mici dimensiuni. Zona este asociata in general zonelor functionale de tip L1, L2 nou dezvoltate, permintand mixarea functiunilor de-a lungul principalelor circulatii publice si prevenind posibilitatea ca volumele rezultate sa devina agresive fata de vecinatati prin regimul de inaltime (H max) propus. 

Pe pug noi aveam L1c. Pug-ul nu poate fi marit ca regim de inaltime mai mult de 20%. Numai la Felicity s-a modificat prin puz 2006 regimul de inaltime de la P+2+3R la P+4+5R.

Deci nici vorba de P+8 sau P+18……Sper sa fie clarificatoare aceste informatii persoanelor care nu au timp sa verifice afirmatiile alarmante privind blocuri P+18 la intersectia Agatului cu Piscul Nou de exemplu.

De asemenea, dl Fodoroiu ne-a confirmat ca exista un ordin ANRE de la sfarsitul anului trecut, prin care se pot face extinderile de retea energie electrica prin parteneriat public privat, in zonele unde nu exista retele. A zis ca pana in prezent nu a primit nicio cerere.

Cea mai importanta veste este ca desi nu exista PUZ in acest moment, totusi in baza PUG se va extinde reteaua de apa si canal, urmand ca asfaltarea si iluminatul public sa se realizeze cand va fi puzul coordonator aprobat. Ca si termen am inteles ca proiectarea se va termina probabil in luna octombrie, daca avem putin noroc, poate vor incepe lucrarile de extindere anul acesta.

Avand in vedere aceste noutati si nevoia de puz pentru zona noastra, nu mai putem astepta ani de zile pana se va aproba un nou puz mai minunat ca puz 1997( disparut din arhiva), puz 2004 ( anulat in 2007), puz 2014, (anulat in 2018), va informam ca din discutiile cu comitetul director, am decis sa sustinem puz coordonator prin cerere de interventie in cadrul procesului de anulare a puz intentat de mai multe asociatii, inclusiv Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului – Odai, condusa de dl Gelu Florea ca si presedinte si dl Taraze ca si vicepresedinte. Nu sustinem puzul coordonator in integralitate pentru ca nu cunoastem detalii din alte zone, ci sustinem doar ceea ce cunoastem: Cartierul Padurea Baneasa.

Pentru ca Apa Nova nu poate face reteaua fara a avea statii de pompare, dl Fodoroiu ca si director de investitii a mentionat ca primaria va achizitiona doua terenuri pentru cele doua statii. Ca si procedura, achizitia este mult simplificata comparativ cu exproprierea de utilitate publica.

Pentru definitivare traseu canalizare, au ramas in analiza: varianta prin Stegarului pe la dl Taraze si varianta prin Spate pe la Felicity, prin Piscul Corbului.

Trebuie sa ii multumim doamnei Alina de pe strada Muntele Gaina, care nu numai ca de-a lungul timpului a participat la cele mai multe dintre intalniri organizate la cererea Asociatiei Cartier Padurea Baneasa cu Primaria sector 1, dar si-a asumat public responsabilitatea de a rezolva saptamana viitoare conflictul intre primarie si dl Taraze privind cedarea din terenul dansului pentru constituirea strazii Stegarului. Asociatia Cartier Padurea Baneasa si Primaria incearca de 2 ani sa rezolve aceasta situatie. Dansul zice ca vrea sa doneze terenul si primaria nu il primeste. Primaria zice ca l-a invitat de 3 ori si dansul nu a venit. Ceea ce stiu sigur de la muncitorii de la drum ( adica din 2018) este ca a fost un scandal imens, ca i-a amenintat iar directorul ADP are plangere penala din partea dlui Taraze. Comentarii pe https://www.baneasa21.ro/drumul-stegarului-pietruire/

Comentarii

comments

Filed under: Articole

Comments

 1. Cristian T spune:

  Ca de obicei dna Diana, truncheaza adevarul si manipuleaza intr-un stil caracteristic binecunoscutului interes.
  Aceste reglementari sunt pentru zona M3, exact cea care este predominanta in proportie de peste 60% din intreg Puz-ul care ne afecteaza si care se intinde pe o suprafata de cca 770ha

  M3, in RLU-ul Puzului Coordonator(cine doreste il pot pune la dispozitie, sau il poate descarca de pe site-ul PMB/urbanism) inseamna citez din el:

  a. tab. #03

  M3

  SUBZONA MIXTA CU CLA.DIRI AVAND REGIM DE CONSTRUJRE CONTINUU SAU DISCONTINUU, CARACTER

  PREDOMINANT REZIDENTIAL,REG™ DE INALT™E MEDIU

  rTABELA 031

  m. tab. #03

  Pct. 10.

  lnalpmea maxima admisibila a cladiriJor

  (1) H max (inaltimea maxima) la aliniere este calculata in functie de profilul strazii din care terenul are accesul, respectiv de 1,5 ori distanta dintre alinieri sau atunci cand frontul de vizavi nu este constituit, 3 ori distanta de la aliniere pana in axul strazii.

  (2) Se permite un regim de inaltime de minim 11,00 m si maxim de 75,00 m, cu condipa obfinerii avizelor necesare (A.A.C.R. S.T.S.).

  Pct. 15. Procent maxim de ocupare a terenului

  (1) P.O.T. maxim= 60%.

  (2) Prevederile prezentului punct se citesc ‘impreuna cu prevederile

  – Art. 22. Derogari ‘in caz de expropriere.

  – Art. 23. Masuri privind ‘incurajarea dezvoltarii parcarilor.

  – Art. 24. Masuri privind incurajarea dezvoltarii durabile.

  – Art. 25. Masuri privind ‘incurajarea dezvoltarii intensive.

  t. tab. #03

  Pct. 16.

  Coeficient maxim de utilizare a terenului

  (1) C.U.T. maxim= 2,5 mp A.D.C./mp teren.

 2. Cristian T spune:

  Doamna Diana, va rog sa spuneti dumneavoastra ce inseamna inaltime de 75 m pe intelesul dumneavoastra P+4 etaje??

  Tot in acest RLU se specifica foarte clar:
  (1) H max (inaltimea maxima) la aliniere este calculata in functie de profilul strazii din care terenul are accesul, respectiv de 1,5 ori distanta dintre alinieri sau atunci cand frontul de vizavi nu este constituit, 3 ori distanta de la aliniere pana in axul strazii.

  Cu alte cuvinte, strazi cu 4 benzi, blocuri de 75 m..

  Cine doreste, ii pot pune la dispozitie actele pentru a se clarifica.

  Din pacate dna Diana, sau al cui este terenul pe care „il reprezinta”, nu vrea sa construiasca, vrea sa-si vanda terenul si vrea sa o faca cu profit maxim:

  https://www.publi24.ro/anunturi/imobiliare/de-vanzare/terenuri/teren-intravilan/anunt/padurea-baneasa-agatului-stradal-1659mp-52m-deschidere-comision-0-ocazie/h5e574e9fg1d703f2g3482288fe5edd1.html

 3. Dan Milea spune:

  Doamna Balasescu, va prezint mai jos un calcul din RLU tinut la secret de Tudorache si VEGO, tocmai ca sa creeze confuzie, situatie la care contribuiti si dumneavoastra din plin, din cate vad. Pe site-ul PMB este afisata a 10 plansa cu PUZ COORDONATOR SECTOR 1, dar din luna mai (de la a 9-a plansa) nu este afisat nici un RLU care sa explice. Ultimul RLU afisat in luna februarie nu mai corespunde cu ultimele planse. Noi am intrat in posesia acestui ultim RLU. Va exemplific mai jos situatia pentru L, M2 si M3, ca sa fie clar in haos urbanistic o sa traiti tot restul vietii in Sectorul 1, asa cum vrea actualul primar.

  23. M2-Zona locuintelor mixte Pc.6. Amplasarea fata de limitele laterale (1): retragerea de 1/3 din inaltime va crea densificari foarte mari.
  (6): derogare de la PUZ prin PUD pentru reducerea retragerii laterale la ¼ nu face decat sa creasca densificarea si nu urmareste decat aducerea cladirilor la limita de 3 m fata de gard, indiferent de inaltimea cladirii.

  M2-Zona locuintelor mixte Pc.10. Inaltimea maxima este data de alinierea dintre cladiri ceea ce poate conduce la situatii neuniforme, in cazul in care vis-a-vis este o cladire in fundul curtii, inaltimea cladirii creste fata de cladirea invecinata care are corespondenta o cladire la aliniament.
  M2-Zona locuintelor mixte: POT 70%, CUT 3.00. Studiu de caz: Soseaua Sisesti, distanta dintre alinieri de ex. 40 m, rezulta Hmax=60m, rezulta P+19E. Pentru un teren de 1000 mp, rezulta SC=700mp, SCD=3000mp, rezulta 4 niveluri. Daca construieste pe 100 mp, rezulta o cladire de 30 niveluri. Daca terenul are 2000 mp, SC=1400mp, SCD=7000mp, rezulta 5 niveluri. Daca se doreste inaltimea maxima, trebuie sa construiasca 19 niveluri, pe o SCD =368 mp. Daca cedeaza 1000 mp pentru spatiu verde comunitar, rezulta un SCD=8000mp, poate construi pe 421 mp. Daca aplica tot felul de articole derogatorii, poate construi 19 niveluri, crescand SC. Cum va arata Soseaua Sisesti cu cladiri de la P+5E la P+18 E, invecinate imediat cu zona L?

  24. Zona M3, acelasi rationament si pentru zona M2, numai ca POT este 60% si CUT este 2.5. Pentru un drum cu latimea de 20 m (4 benzi de circulatie plus trotuare), se va lua in calcul distanta dintre cladiri, adica minim 30 m x 1.5. Rezulta un regim de inaltime de 45 m, adica P+12E. Pentru un teren de 1000 mp, rezulta SC=600mp, SCD=2500mp, rezulta 4 niveluri. Daca construieste pe 208 mp, rezulta o cladire de 12 niveluri. Daca cedeaza min 1000 mp pentru spatiu verde comunitar, rezulta un SCD de min 3500mp, poate construi pe 291 mp. Nu mai exista obligativitatea construirii locurilor de parcare in incinta.

  25. L- Zona locuintelor individuale si colective mici. Pc.6: retragerea de 1/3 din inaltime va crea densificari foarte mari.
  (2): derogare de la PUZ prin PUD pentru reducerea retragerii laterale la ¼ nu face decat sa creascadensificarea si nu urmareste decat aducerea cladirilor la limita de 3 m fata de gard, indiferent de inaltimea cladirii.

  L- Zona locuintelor individuale si colective mici:POT 45%, CUT 1.3. Studiu de caz: LOT 1000 mp, SC=450 MP, SCD=1300MP, P+2E+M, retragere 3m laterala. Se aplica L50/1991, cresterea CUT cu 20%, rezulta S+2E+4R. Se face parterul loc de parcare, rezulta P+3E+4R+(pod). Se aplica L50/1991, art.11, privind mansardare podului, rezulta P+3E+4R+M. Daca este parcela de colt, rezulta P+4E+5R+M. Deci 6 niveluri la 3 m retragere laterala. Eventualele suprainaltari ar trebui conditionate de pastrarea retragerii raportata la noua inaltime a cladirii. Daca parcela de teren are sub 1000 mp, regimul maxim de inaltime la care se poate ajunge este P+3E+4R+M.

  Ar mai fi si zona de parcuri V3a, care poate fi construita cu spatii comerciale alimentare si nealimentare (Malluri?), zone retrocedate sau, de ce nu, prin parteneriate publice private facute cu Primaria. Dar banuiesc ca asta nu va intereseaza, incluziv ca se macelareste o greaza din zona verde din Sectorul 1.

  • Diana Balasescu spune:

   Domnilor Taraze si Milea, va rog sa aratati membrilor si simpatizantilor Asociatiei Cartier Padurea Baneasa documente oficiale care pot fi atacate in instanta. Din ce ati prezentat, dle Taraze ne trimiteti la site pmb unde nu este nimic publicat, iar dv dle Milea ne induceti in eroare cu presupuse documentatii care nu sunt publice. De ce sa va credem pe cuvant cu privire la aceste documente care nu sunt publice si deci nu pot produce efecte juridice? Eu am folosit definitia urbanistica privind zona M3, indiferent ca este M3 in Baneasa de Bucuresti, Iasi, Brasov sau Timisoara. Definitia prezentata este conforma cu solicitarile dlui Taraze din postari anterioare, unde cerea M3. Acum de ce nu mai este bun M3? Ca vrem sa demonstram instantei ca nu toti cetatenii din sector sustin anularea puz coordonator? Noi nu facem politica, politica noastra are ca obiective: extinderea retelelor de apa si canal, extindere retele energie electrica, autorizare directa in baza pug pentru construirea de case max P+2, asfalt, iluminat public, dezinsectie etc. Restul de investitii: gradinite, scoli, magazine, cabinete medicale vin de la sine, pentru ca numai daca exista apa si canal pot fi autorizate sa functioneze. Asa ca daca chiar vreti binele nostru, al cetatenilor si nu al grupurilor pe care le se pare ca le reprezentati, sustineti alaturi de noi aceste obiective. Oamenii din zona chiar daca sunt nemultumiti, sunt foarte atenti la detalii si au capacitatea sa faca o analiza cauza-efect si sa discearna cine vrea binele zonei si cine doar vrea sa para ca vrea. Exact ca in Caragiale: sa se modifice accept, dar sa nu se schimbe nimic!

 4. Teodora spune:

  Stimata doamna si stimati domni,
  Dumneavoastra prezentati aici multe detalii,se vede ca ati aprofundat problemele din zona, insa ca noi toti sa intelegem acelasi lucru, va rog sa prezentati documentele oficiale despre care vorbiti aici si nu in particular. Doar asa ne putem uni si interveni cu propuneri in timp util la autoritati. Altfel ceea ce se vede mai sus nu pare altceva decat un conflict persona. Va rog pentru bunele comunitatii din acest cartier, puneti toate informatiile oficiale aici. Haideti sa le facem credibile!

 5. Cristian T spune:

  Buna seara,

  RLU-ul despre care fac vorbire, are 236 pagini si 106 MB. Din pacate nu se poate atasa prezentului forum. Va rog sa-mi spuneti care din punctul dumneavoastra de vedere ar fi ca si varianta de a ajunge in posesia acestuia. Eu va stau la dispozitie.
  Eu sunt dispus sa il printez si sa vi-l pun la dispozitie, sau sa vi-l trimit pe mail persoanelor interesate. Din cauza marimii acestui document, o sa vi-l trimit pe WE Transfer.
  Exista si varianta pe care o puteti obtine oficial, asa cum am obtinut-o si noi, atat de la VEGO, cat si de la PS1.
  Cat priveste planul acesta a fost actualizat pe site-ul PMB in data de 01.07.20

  http://urbanism.pmb.ro/duat-su/dezbatere%20publica/puz%20-sector%201/plan_reglementari_final_01.07.2020/PLAN_REG_COORD_S1_01.07.2020.jpg.

  Din pacate pentru a putea sa-l accesati, sunt puse destul de multe piedici: primul pas este sa intrati pe PMB Urbanism, sa va logati, sa mariti harta Bucurestiului pana cand va apare o casuta in care scrie „Puz coordonator sector 1, stare, in consultare”. Dupa ce dati cateva clicuri pe aceasta casuta, va va aparea o casuta mai mare, in care la pagina a doua, veti gasi: duat-su/dezbatere publica/puz – sector1/plan reglementari final 01.07.20 li va fiind pe pagina a doua.
  Pentru orice este de buna credinta si doreste mai multe informatii, ma poate gasi atat la adresa de mail: cristian.taraze@eurobroker.ro, cat si la numarul de telefon 0722.209.045.
  Multumesc

 6. Dan Milea spune:

  Aveti aici link-ul spre un drive in care a fost incarcat RLU depus de VEGO la ministere pentru obtinerea avizelor. El nu este public si nu este afisat pe site-ul PMB. De ce nu este public? Poate il intreaba doamna Balasescu pe Dan Tudorache de ce ascunde acest document, ca eu nu am decat o singura explicatie: pentru ca sunt niste mafioti si ticalosi. Acest RLU este aferent plansei incarcata la PMB pe data de 27.05.2020. Plansa incarcata pe data de 01.07.2020 seamana cu cea precedenta, numai ca are niste modificari in zona de lacuri, probabil in urma dezbaterilor, nu publice, mai degraba private.
  https://drive.google.com/file/d/1IQBb3M3uY34cK6qJQPPsFZsRPKRWtpAW/view?usp=sharing
  Din postarea precedenta imi este foarte clar ca doamna Diana Balasescu se da cu parerea in unele aspecte pe care nu le intelege, ceea ce n-ar fi foarte grav daca nu ar induce in eroare, voit sau nu, locuitorii din zona. Dar o invit sa spuna foarte clar, cand ma acuza de interese in zona sau in alta parte, despre ce este vorba in propozitie. Nu de alta dar pe noi, cei din ASCDBN, ne-au mai acuzat la fel si altii, toti investitori imobiliari din Clanul Onoriu. Si in 8 ani de zile nu a dovedit nimeni nimic, pentru ca nu este nimic de dovedit.

  • Alin M. spune:

   Interesul dvs. dnule Dan Milea este sa NU se aprobe PUZ-ul coordonator al sectorului 1 pt ca doriti sa ramana Padurea Baneasa construibila pe ultima reglementare actuala, adica pe baza PUG Bucuresti. PUG Bucuresti permite construirea in padurea baneasa cu un pot mai mic si cu un cut mai mic (va puteti uita pe google maps ce s-a construit in padurea baneasa). In puz sector 1 Padurea Baneasa este trecuta in extravilan, deci oamenii ce investesc in dvs nu vor putea sa mai construiasca acolo.. si asta va deranjaza.

   Va da exemple de constructii in padurea baneasa: pe strada codrii cosminului (perpendiculara pe aleea teisani) din padurea baneasa sunt construite, chiar in padure, Pensiunea Casa Verde, si un cartier de case.. pe baza PUGului pe care dvs il doriti in continuare im defavoarea PUZului de sector.. Deci momenatan este legal sa construiesti in padure, in baza PUGului !

   • Alin M. spune:

    Astept raspuns… Contraziceti-ma daca nu se poate construi acum in spatiul verde din padurea baneasa. Va rog frumos!

   • Cristian T spune:

    Buna seara domnule Alin, din pacate sunteti intr-o eroare. Intamplator cunosc situatia mai multor imobile din zona despre care dumneavoastra faceti vorbire. Proprietarul Casei Verzi, imi este chiar cunostinta si a apelat la mine, cu ceva vreme in urma sa-si vanda proprietatea, eu reprezentand o Companie Imobiliara. In urma verificarii actelor am constatat ca nu exista nici un fel de documente care sa ateste construirea cu acte a imobilelor care se afla pe teren,cu exceptia unei singure constructii, care s-a obtinut pe vremea lui Chiliman si care s-a incadrat in defrisarea legala de la acel moment, proprietarul sperand ca printr-o minune(putem considera Puzul Coordonator ca minunea mult asteptata)sa obtina Autorizatie si sa intre in legalitate si cu celelalte. Din pacate toate casele care sunt construite in zona aceea, multe dintre ele in padure, sunt construite fara autorizatie, proprietarii fiind lasati nesanctionati din diverse motive..(intelegeti dumneavoastra ce vreau sa spun..).
    In alta ordine de idei, asa cum este prevazut in PUG, nu se poate construi, decat daca ori faci un PUZ(pentru suprafetele de teren care depasesc 3000 mp), ori faci un PUD, pentru suprafete mai mici. Cu siguranta daca exista constructii „legale” in acea zona, probabil ca tot Dl Primar Tudorache pentru varianta PUD sau Dna Firea pentru PUZ, au aprobat documentatiile PUD sau PUZ, fiind singurii care aveau autoritatea legala.

 7. Cristian T spune:

  Va atasez si dovada trimiterii acestui mail catre Asociatia Cartier Padurea Baneasa:

  Ramane ca doamna Diana sa-l publice.
  Reglementarile pentru M3 sunt incepand cu pagina 42, (depre strazi, H max se mentioneaza la pagina 48, despre POT si CUT la 49).

  Files sent to
  office@asociatiacartierpadureabaneasa.ro
  1 item, 106 MB in total ・ Expires on 19 July, 2020
  Thanks for using WeTransfer. We’ll email you a confirmation as soon as your files have been downloaded.

  Recipient
  office@asociatiacartierpadureabaneasa.ro
  Download link
  https://we.tl/t-la2CL52FhG
  1 item
  PUZ Sector 1_Regulament local de urbanism.pdf
  106 MB
  Message
  Buna seara,

  Va solicit public sa publicati RLU-ul PUZ-ului Coordonator al sectorului 1, pentru ca toti cetatenii interesati sa aibe la cunostinta despre continultul acestuia.

 8. Dan Milea spune:

  Aveti pe siteul ascdbn.ro toate variantele de PUZ COORDONATOR SECTOR 1 mai mult sau mai putin publice.
  http://ascdbn.ro/puz-sector-1-pentru-cetateni

  Asta ca sa va dati seama de unde s-a plecat si unde s-a ajuns. Ultimul RLU este pentru varianta 6, varianta 7 are RLU „la secret”, pentru ca asta intelege Tudorache din notiunea de dezbatere publica si transparenta.

 9. Cristian T spune:

  Comentariu facut ieri la orele 22.12, si care pana la acest moment nu a publicat:

  Am trimis prin We Transfer pe adresa de mail a Asociatiei Cartier Padurea Baneasa, office@asociatiacartierpadurea baneasa.ro(adresa publicata pe site-ul oficial al Asociatiei ) RLU-ul pe care Vego impreuna cu PS1 l-au inaintat la Ministere in vederea obtinerii de avize pentru Puz-ul Coordonator sector 1. Daca doamna Presedinta Diana este atat de corecta pe cat sustine, il va publica pe acest forum, pentru ca toti locuitorii din zona sa fie corect informati. De asemenea, ii solicit public sa ceara si sa obtina de la Ps1 si de la Vego, acest document, care in mod normal, ar fi trebuit sa fie publicat pe site-ul PMB- Urbanism, impreuna cu plansa aferenta. Plansa exista, dar RLU-ul, care de fapt este esenta si in care se gasesc toate datele tehnice ale PUZ-ului, lipseste cu desavarsire. De ce? Pentru ca este intr-o perpetua schimbare in functie de interesele Primarului, Arhitectei Sefe si a celor care care trag sforile acestui PUZ. Se pare ca si doamna Presedinta Diana se numara printre ei, prin dezinformarile pe care le face.

  Va atasez si dovada trimiterii acestui mail catre Asociatia Cartier Padurea Baneasa:

  Ramane ca doamna Diana sa-l publice.
  Reglementarile pentru M3 sunt incepand cu pagina 42, (depre strazi, H max se mentioneaza la pagina 48, despre POT si CUT la 49).

  Files sent to
  office@asociatiacartierpadureabaneasa.ro
  1 item, 106 MB in total ・ Expires on 19 July, 2020
  Thanks for using WeTransfer. We’ll email you a confirmation as soon as your files have been downloaded.

  Recipient
  office@asociatiacartierpadureabaneasa.ro
  Download link
  https://we.tl/t-la2CL52FhG
  1 item
  PUZ Sector 1_Regulament local de urbanism.pdf
  106 MB
  Message
  Buna seara,

  Va solicit public sa publicati RLU-ul PUZ-ului Coordonator al sectorului 1, pentru ca toti cetatenii interesati sa aibe la cunostinta despre continultul acestuia.

 10. Dan Milea spune:

  Domnule Alin M,
  Eu cand afirm ceva am argumente, ma bazez pe documente si pe cifre.
  Sa o luam pe rand:
  1. Conform actualului PUG nu se poate construi nimic in Padurea Baneasa pentru ca este zona V1 si V6. Cititi reglementarile aici: https://doc.pmb.ro/servicii/urbanism/pug/docs/v_zona_spatii_verzi.pdf
  2. Am cercetat constructiile de pe strada Codrii Cosminului si daca va uitati pe Google Earth History o sa vedeti ca majoritatea sunt construite inainte de 1995, iar despre autorizare pot sa va zic ca sunt patru situatii:
  – cladiri care au autorizatie de construire din 1996 de la PS1;
  – cladiri care au autorizatie de construire de la PMB;
  Va rog sa remarcati caracterul profund ilegal si ilogic cum s-a autorizat.
  – cladire care a fost intabulata prin acceptiune imobiliara (o procedura juridica prin care dai in judecata statul sa recunoasca ca peretii, acoperisul , geamurile, etc, sunt proprietatea ta, adica constructia este a ta, dupa care ceri autorizatie de construire), acum nu se mai poate pentru ca a desfiintat CC procedura de autorizare in felul acesta;
  – loturi de padure intabulate ca curti constructii, ilegalitatea fiind infaptuita de registratorii de la Cartile funciare, pentru care exista si o plangere penala.
  Cele patru situatii le puteti descoperi singur descarcad extrasele de cf de la ancpi.ro, de exemplu pentru cartile funciare 11662-11666, costa 20 de lei pentru un extras, dureaza 10 minute.
  3. PUZ-ul lui Tudorace pe care il iubiti atat de mult, permitea construirea in Padurea Baneasa si in parcuri. Va invit sa cititi Versiunea 5 de aici: http://ascdbn.ro/puz-sector-1-pentru-cetateni
  Scopul mafiei Tudorache era exact de a permite autorizarea constructiilor viitoare sau existente fara autorizatie. Stiti ca legea 50/1991 a fost modificata in ianuarie si ca poti intabula o constructie fara autorizatie numai pe baza unei expertize care sa spuna numai ca respecta parametrii urbanistici? Pai asta facea aceast PUZ: oferea indicatorii urbanistici pentru zone de padure unde oricum nu puteai sa iei autorizatie de construire fara avizul de la Mediu (si cum sa dea Mediul aviz in padure sau in parc?), deci suntai autorizatia si construiati dupa care faceai expertiza si intabulai. Interesant, nu?
  Este versiunea din Decembrie 2019 si cu ea au mers la Ministerul Mdiului sa ia aviz de mediu si din cauza asta a si fost suspendat.
  4. De atunci au mai fost facute versiunea 5 si Versiunea 6. Avem RLU doar pentru versiunea 5, pentru care Tudorache nu a obtinut avizul de la Ministerul Dezvoltarii. Banuim ca este valabil si pentru Versiunea 6, ca nu sunt mari diferente, numai de proprietari favorizati, ca sa zic asa. In forma actuala, am zis intr-o postare mai sus, PUZ-ul este sursa de porcarii fara margini si Sectorul 1 nu va mai arata la fel dupa epoca Tudorache daca ii iese ticalosenia.
  Daca sunteti de buna credinta si aveti nelamuriri referitoare la acest PUZ si la motivele pentru care eu si multi altii ne opunem lui, va rog sa ma contactati pe contact.ascdbn@gmail.com sau pe fb pe Puz sector 1 pentru cetateni.
  Numai bine,
  Dan Milea

 11. Noname spune:

  Nu m-am putut abtine sa nu zic doua vorbe aici. Domnul Milea apreciez rabdarea , sunteti cam singura organizatie care nu a lasat spagarii din primarie sa macelareasca un cartier. Acum sa ma intorc la aceasta zona „premium”. Bai oameni daca tot stati pe o mina de aur , la ce preturi aveti, nu sunteti in stare sa puneți o bariera si sa va faceti ce vreti ? Va milogiti de 20 de ani sa va bage primaria utilitati si sa va faca drumuri ? Sa ni se dea , sa ni se faca … ati platit 2 lei impozite. Va vaitati la toti primarii ca sa va pensionati la Monaco dintr o specula. Succes, sunt sigur ca veti reusi!

 12. Cristian T spune:

  Doamna Diana, avand in vedere ca v-am trimis RLU-ul Puz-ului Coordonator prin We Transfer, RLU, conform dovezii de mai sus, va solicit public sa il publicati pe forum, in asa fel incat toti cetatenii interesati sa afle adevarul atat despre ce se poate construi in M3, cat si in L (nu L1C, cum gresit mentionati dumneavoastra in comentariile de mai sus, ori din nestiinta, ori pentru a duce in eroare) si ce importanta au drumurile in raport de inaltimile constructiilor ART. 42 din RLU. Detaliile cu privire la M3 incep la pagina 42 si se termina la pagina 49, iar cele cu privire la L(repet NU EXISTA L1C, CUM GRESIT MENTIONATI DUMNEAVOASTRA) incep la pagina 53 si se termina la pagina 65.
  De asemenea, va solicit sa ne spuneti, care este motivatia ca pe terenurile pe care le detineti/ii reprezentati pe altii, apare M3, in conditiile in care dumneavoastra de muuuulti ani, va plangeti ca nu va puteti face „casuta visurilor dumneavoastra” si de asemenea, daca sustineti drumurile de 4 benzi de circulatie, care sunt in stransa legatura cu ceea ce se v-a putea construi din punct de vedere al inaltimilor in aceasta zona(vezi art 42 din RLU).
  In situatia in care nu puteti sa publicati dumneavoastra RLU-ul pe acest forum, va solicit sa-mi dati voie sa-l public eu.
  Multumesc

 13. Cristian T spune:

  Doamna Mitu, asa cum era de asteptat, NU ATI PUBLICAT RLU-ul, trimis de mine acum mai bine de doua saptamani. Probabil nu ati avut timp..Este dovada cea mai buna ce interese urmariti si cum cu intentie si sange rece doriti ca oamenii de buna credinta sa nu fie informati despre adevarata fata a PUZ-ului Coordonator sector 1, cel pe care cu nonsalanta si in coniventa cu gasca formata din Primarul Tudorache, Arhitecta sefa de la Sectorul 1, Arhitectul sef al Capitalei, Primarita Capitalei si nu in ultimul rand cu asa zisi „sponsori” ai acestui PUZ ilegal.Pentru a va dovedi inca o data, daca mai era nevoie, va atasez link-ul afisat pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor – ANPM care este datat 23.07.2020 in care se mentioneaza clar ce se poate construi in fiecare zona. Astfel, asa cum am mai spus de nenumarate ori la M2, inaltimea maxima poate ajunge la 75m, ceea ce inseamna cam 22 etaje si nu cum sustineati dumneavoastra 4 etaje:

  http://www.anpm.ro/documents/16241/50963117/DECIZIA+ETAPEI+DE+INCADRARE+MODIFICARE+PUZ+S1.pdf/e6faf268-7fb8-444f-973a-efdd243fe07b

  Astept motivatia dumneavoastra pentru sustinerea distrugerii zonei si a intregului sector prin popularea acestuia excesiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *