Intalnire joi 9 iulie ora 17,30, in fata complexului Felicity, cu dl primar Tudorache pe tema: noutati privind utilitatile din zona Cartier Padurea Baneasa


SHARE daca iti place!

Dupa nenumarate insistente si demersuri facute de Asociatia Cartier Padurea Baneasa numai in anul 2020, ieri, in urma intalnirii dintre dl Roman si dl primar Tudorache si dl Fodoriu, director investitii s-a stabilit o intalnire cu cetatenii din cartier pentru a discuta noutatile privind aducerea utilitatilor in zona noastra.

Stiu ca veti zice : nu a facut nimic evident 4 ani, de ce sa pierdem timpul sa venim acolo? Aveti cinci motive sa participati: 1. e vorba de sanatatea noastra, 2. niciodata pana acum nu s-a pus problema in termeni de sanatate publica, ci problema lipsei utilitatilor a fost privita atat de PMB cat si de PS1 inca din vremea dlui Chiliman ca un fel de confort si privilegiu pentru noi si o crestere a valorii proprietatilor. 3. aflam planul de actiuni concrete al primariei pentru ca se pare ca au gasit o solutie pentru noi 4. e momentul de a demonstra forta noastra, ca nu vom mai accepta tergversari de nicun fel. 5. Acum e un moment mai favorabil ca oricand pentru ca sanatatea publica e cuvantul de ordine, suntem in stare de alerta epidemiologica si protectie a sanatatii publice la nivel national!

Mai jos este prezentata harta focarelor de infectie cu un inalt risc epdemiologic datorat lipsei utilitatilor care este amplificat in contextul Starii de alerta nationala privind riscul epidemiogic COVID SARS.

Asa cum v-am mai comunicat, de anul trecut am intensificat reclamatiile privind lipsa utilitatilor si expunerea la riscurile de epidemii. Sesizarile au fost facute catre Prim ministrul la acea vreme, corpul de control al prim-ministrului, prefectura Bucuresti, Apa Nova, Primaria Capitalei-directia de utilitati publice.

Va invitam sa discutati cu dl primar aspectele privind:

– lipsa utilitatilor de peste 20 de ani,

-expunerea la riscul de epidemii in zona datorita : pierderile de lichide infestate de la vidanjarea de 10-12 ori pe zi a compexului Felicity de cel putin 5 ani de zile. Aveti mai jos poze de azi de la baltile ce raman mereu dupa incarcarea vidanjei= focar de infectie urias, pt ca apa infestata desi se evapora in timp, pamantul este infestat, iar noi trecem cu masinile sau pe jos si preluam infectia din drum si o aducem in curte sau in casa.

– riscul de epidemie de la tantarii din mlastina plina de papuris de langa complexul Felicity, spre Drumul Opalului.

Acestea sunt doua din focarele de infectie unde salasluiesc tantarii, cei mai importanti vectori de transmitere a infectiilor si epidemiilor : de hepatita, encefalita, meningita, dezinterie si enterocolita etc.

Toate aceste mizerii se scurg in pamant si apoi impreuna cu fecalele din fosele septice din zona se infesteaza apa din panza freatica. Pe cale de consecinta prin pompele din puturile din curtile noastre, o consumam noi toti locuitorii.

Alt focar de infectie sunt capusele care impanzesc campul. Boala pe care o transmit capusele se numeste Lyme. Personal am suferit cu cativa ani in urma de borelioza si a fost un tratament cumplit de greu, indelungat si costisitor.

Alt focar de infectie il reprezinta fundatiile abandonate din jurul complexului Felicity, unde s-au inmultit rozatoarele: sobolani, nevastuci si dihori, care sunt atat pradatori cat si vectori de boli transmisibile care nu pot fi controlate: rabie (turbare), tetanos etc. Pentru ca inca nu s-a facut un control epidemiologic de la Directia de Sanatate Publica in zona noastra, cine raspunde in cazul in care un copilas sau chiar un adult este muscat sau infestat cu vreo bacterie?

Toate aceste riscuri epidemiologice sunt amplificate de epidemia de CORONAVIRUS . Doar in Felicity sunt 324 de apartamente din Felicity si impreuna cu celelalte blocuri de pe Drumul Agatului, Muntele Gaina, Berivoiul Mare, Centura, complexele de vile, si casele individuale formeaza o comunitate de peste 3000 de locuitori ( sa nu uitam de firmele din zona care au si ele angajati).

Sa nu uitam de incalcarea Directivei Europene si intrarea Romaniei in situatia de infringement, asa cum ne-a comunicat Prefectura Bucuresti ca se va intampla din ianuarie 2020, daca nu se va rezolva problema utilitatilor in zona noastra. Ce credeti ca e mai ieftin: sa se faca utilitatile in regim de urgenta sau Romania sa plateasca amenzi care UE pentru incalcarea Directivei europene? Aveti mai jos comunicatul Prefecturii Bucuresti.

Raspuns Prefectura Bucuresti: respectarea Directivei Europene pentru evitarea procedurii de infringement

Sa nu uitam de legea mirosului: mirosul pestilential la pachet cu bacteriile cu risc epidemiologic etc. https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24101406-parlamentul-adoptat-legea-mirosului-primariile-pot-interzice-activitatile-care-creeaza-disconfort-olfactiv.htm

Sa nu uitam de ambrozie, factor de risc pentru declansarea de alergii si astm bronsic https://lege5.ro/Gratuit/gi3tgmrzg43q/legea-nr-62-2018-privind-combaterea-buruienii-ambrozia

Sa nu uitam de riscul de incendiu al campurilor pline de buruieni si proximitatea Padurii Baneasa.

Sa nu uitam de intrarea iesirea din Drumul Agatului care are cam 3 m latime si de riscul de accidente datorita tirurilor ce circula cu mare viteza, ca e normal, e Centura Bucuresti nu Bulevardul Centura Bucuresti!

Aveti mai jos definitia comunitatii marginalizate conform definitiei Bancii Mondiale : „excluziunea sau marginalizarea socială este situaţia în care se află persoanele care se confruntă cu una sau cu un cumul de privaţiuni sociale, cum ar fi: lipsa unui loc de muncă, lipsa unei locuinţe sau locuinţă inadecvată, lipsa accesului la un sistem de furnizare a apei potabile, a căldurii sau a energiei electrice, lipsa accesului la educaţie sau servicii de sănătate”

Lipsa apei potabile si a canalizarii, a interconectarii stradale, a blocajului unor segmente de drum pe Drumul Stegarului si Drumul Piscul Nou, sunt temele prin care ne sunt incalcate drepturile prevăzute în:

* Declaratia Universala Privind Drepturile Omului,

* Drepturile constitutionale de proprietate garantate prin Constitutia Romaniei prin proceduri de expropriere mascata

*  Directiva privind apele uzate urbane 91/271/CEE,

* prevederile Directivei 85/337/CEE,

* Legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare nr.241 /2006,   

* Legea protecției mediului nr. 137/1995  si multe alte norme nationale si internationale ratificate de statul roman., 

* Ordonanța nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare

Dupa intalnirea cu dl primar va vom comunica planul de actiuni concrete si sesizari, indidivuale si de grup in numele asociatiei pentru care vom avea nevoie de implicarea cat mai multor proprietari si locuitori.

Asa cum in 24 februarie 2017 in sala de Tribunal ne-am ridicat pe rand 18 proprietari si am solicitat sa intervenim alaturi de primarie pentru a nu fi anulat puzul Nord si s-a creat o forta uriasa a cetatenilor care au determinat Jandarmeria sa isi refaca documentatia si sa isi reomlogheze poligonul ce functiona ilegal peste proprietatile noastre, asa trebuie sa fim uniti si acum, pentru ca vom reusi.

Consecinta imediata a mobilizarii exemplare a proprietarilor la proces cu cereri de interventie, a fost ca a doua zi, 25 februarie 2017 am fost convocata la dl gen Andreiana sa explic gestul meu. Acesta gest mi s-a reprosat si in procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre MAI UM 0260: mobilizarea cetatenilor. Mi-a fost teama ca voi fi arestata pentru ca m-am opus acceptarii ordinului secretizat sustinand ca poligonul este ilegal. Am solicitat ca intalnirea sa fie pe 9 martie 2017. Am sunat mai multe persoane si am invitat inca 4 persoane alaturi de mine in audienta. In aceeasi zi 9 martie 2017, dl Roman a fost convocat la serviciul DIPI al MAI. Declaratiile dansului acolo au fost in concordanta cu declaratiile noastre de la sediul IGJR. Multi dintre dv ati sustinut si incurajat actiunile noastre si de sesizari si reclamatii si audiente, si reportaje TV, si in final, cu greu, si cu interventia dlui Tudorache s-a dezlegat situatia cu poligonul, care parea imposibil de rezolvat. Nu facem politica, dar trebuie sa recunoastem contributia dlui Tudorache la rezolvarea problemei cu poligonul, dincolo de efortul nostru comun.

Azi e vremea sa facem la fel, desi pare tot asa ca atunci, ca e imposibil de rezolvat, uniti trebuie sa ne cerem drepturile: in regim de urgenta sa se adopte o solutie de protectie a sanatatii locuitorilor.

Comentarii

comments