Marirea si decaderea Puz coordonator! Avizul de mediu pentru PUZ coordonator suspendat azi!

Cu profunda dezamagire in raport cu sperantele noastre, va informez ca azi s-a suspendat avizul de mediu necesar puz coordonator! Ilegalitati sau nu in puzul coordonator, nici nu mai conteaza. Noi nu vom mai avea utilitati apa-canal, nici drumuri. Nu ni se da voie sa construim! Nu avem dreptul la proprietatile noastre, incurcam interesele imobiliare ale diverselor grupuri. Dupa atatia ani de platit taxe si impozite, de blocarea a dreptului de proprietate de a ne construi casele, pentru unii 15 ani de rate la banca ca sa cumpere o bucata de pamant pentru a isi face o casa, altii executati silit ca nu au mai putut plati ratele, altii care deja au murit cu dezamagirea ca nu si-au putut construi casa, altii care au vandut apartamentele in care stateau pentru a avea cash pentru pregatirea proiectului de constructie a caselor, am ajuns de unde am plecat. Un joc de interese politice si imobiliare cu miza pe vietile, banii si timpul nostru. Suntem vinovati ca suntem proprietari de terenuri. Multumim pentru implicare in distrugerea vietilor noastre. Asa cum spunea cineva intr-o postare anterioara: sa nu sustinem puz coordonator sa distrugem vietile altora, ci sa acceptam resemnati sa ne fie noua distruse vietile.

1. Brad spune:

Politicul distruge foarte mult in multe cazuri cand se implica.Totul se poate rezolva mai bine numai juridic.

• Tudor spune:

Nu putem initia si noi (asociatia sau poate unii proprietari in mod individual) un proces in care sa cerem rezolvare problemei, anularea platii impozitelor si chiar daune pentru imposibilitatea utilizarii bunurilor??

• Diana Balasescu (Mitu) spune:

Buna ziua, pentru moment Consiliul director asteapta propunerile proprietarilor. cu cat se vor implica mai multi cu atat vom deveni mai puternici si atat administratia cat si politicienii vor tine cont de noi. Nu uitati cat efort am depus cu totii, desi nimeni nu credea ca presiunea noastra va conduce la deblocarea zonei de catre MAI -Jandarmerie. Si totusi , cu mare greutate, am reusit . Asa va fi si acum, vom alege din cat mai multe optiuni ceea ce ne avantajeaza pe noi cel mai mult ca sa ne rezolvam problemele: apa, canal, drumuri si autorizatii de construire. Va asteptam alaturi de noi.

2. Vecinu' Costica spune:

Mai tineti minte intalnirea de pe Agatului cu doamna consilier de la Sectorul 1, din partea USR ? Nu spunea dumneaei de atunci ca PUZ-ul Coordonator nu are nicio sansa sa treaca, fiind plin de „bube” ?! Nu ne-a spus atunci sa ne vedem de patratica noastra si sa initiem un PUZ doar pentru zona noastra, daca vrem PUZ ? Ba mai mult, arhitect fiind de meserie, nu ne-a promis ca ne si ajuta sa facem unul si nu ne-a si invitat la Primarie ? A cautat-o cineva ? Sa luam aminte… Conform ultimelor sondaje, candidatul USR – Clotilde Armand are cele mai mari sanse sa ajunga Primarul Sectorului 1 la urmatoarele alegeri, probabil si cu majoritate de consilieri. Nu zic sa semnam vre-un Protocol cu ei (ha-ha-ha) dar macar de niste sfaturi practice am putea tine cont… Mai ales ca vin la pachet si cu o mana de ajutor. Concluzia, un consens al proprietarilor pe zonele sensibile din PUZ-NORD si prezentarea propunerii catre cei care pot ajuta la punerea in practica a proiectului.

3. Ionel Trandafir spune:

..regele a murit, traiasca regele, zi mare pentru oengisti, au castigat 5 asociatii cu interese obscure dar au pierdut mii de oameni, ce mai conteaza daca nu se vad copacii din cauza padurii.. onor justitiei oarbe!

4. Diana Florescu spune:

Buna ziua,
    Cred ca solutia juridica este calea cea mai buna. Daca membrii asociatiei sunt interesati, ar trebui sa ne unim toti si sa actionam in instanta pe cei care se fac raspunzatori pentru faptul ca de peste 20 de ani nu se poate construi nimic in zona. Si ar trebui cerute sume financiare foarte mari, care sa acopere toate pierderile suferite de fiecare proprietar prin impiedicarea unui drept fundamental, acela de a putea dispune cum doreste de proprietatea lui. Exista case de avocatura sau chiar avocati specializati care are putea sa ne ajute. Nu putem sa mai stam asa sa asteptam alegeri de primari,sau incurcaturi birocratice; trebuie sa ne facem auziti. Nu exista nici o explicatie ca o primarie nu este interesata sa incaseze anual taxe si impozite corespunzatoare zonei, nu doreste sa investeasca in infrastructura. De asemeni, Apa Nova, Engie, Enel, telecomunicatii…nu cred ca nu sunt interesate sa isi mareasca veniturile… Este clar ca se doreste ca noi proprietarii sa cedam si sa vindem terenurile pe sume modice… Indiferent de ce se va intampla, din partea mea pot sa stea linistiti ca nu vindem pentru ca oricum despagubirile vor acoperi valoarea terenurilor. In schimb o sa ii tragem la raspundere. Poate si media va fi interesata de 50-100 de procese in zona…Iar daca nu se rezolva aici, exista si solutia apelararii la organismele internationale pentru a face dreptate. Sugerez o intalnire a asociatiei si o hotarare in acest sens. Multumesc!

5. Vecinul spune:

Buna seara, poate se va aproba când ii va veni rândul! Pana atunci pământul nostru este BIO și poate facem un brand românesc sa sustinem economia, mici sere de legume, fără sa fie nevoie de puz, sub brand ul Speranțe BIO!

6. Vecinul spune:

Dragi mei, este nevoie de o asociatie, la care se vor adauga pe parcus mebrii, sa putem co finata/ și sa ne finanțăm din diverse surse, putem sa producem ceva și sa ne plătim impozitele! Anul aceasta este pierdut, după părerea mea, la fel cum au fost ultimii 20 de ani, dar anul viitor putem sa producem, nu noi dar preluam know-how! Sa nu mai vedem brik and mortal only! sau așteptăm PUZ ul!

• Diana Balasescu (Mitu) spune:

Asociatia Cartier Padurea Baneasa exista de 7 ani si se lupta cu autoritatile (si nu numai) pentru deblocarea zonei. Daca nu sunteti membru veniti alaturi de noi. Solutia exista, dar avem nevoie de sprijin sa gasim niste acte pentru ca au disparut din arhiva PMB si PS1 cu privire la zona noastra. Aceste acte pot demonstra ca noi puteam construi de cel putin 20 de ani, cand inca nu era problema cu MAI – Jandarmeria.. Noi cei cativa care ne agitam de atata timp, am gasit ceva acte, dar deocamdata e prea putin ca sa putem debloca zona.