Noua lege a urbanismului, inainte de promulgare

Va mai aduceti aminte cum a fost respins PUZ-ul acum 2 ani? Primarul Sorin Oprescu a bagat in ultima zi din perioada de valabilitate a vechii legi TOATE puz-urile care trenau prin birourile primariei de peste 1 an de zile… Ca sa nu poata sa i se impute pe urma ca nu le-a bagat….

In acea zi, de sfarsit de ianuarie, Consilierii Generali au avut de votat aprox 130 de PUZ-uri. 130 de PUZ-uri este imens. Si, avand in vedere ca in cateva luni urmau alegerile locale, inclusiv pentru consiliu, unii dintre ei s-au abtinut in masa, de la primul la ultimul. Minimizarea riscurilor. Nu conta din ce partid erau, cei care au votat, au votat de colo colo, cei care s-au abtinut, s-au abtinut de colo-colo.

Ei bine, una din sansele intrarii in Consiliul General al PUZ-ului Zonei de Nord, a Cartierului Padurea Baneasa era aceasta lege. http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-14981137-fotogalerie-legea-urbanismului-intoarce-presedintele-traian-basescu-exact-forma-care-acesta-trimis-reexaminare-parlament-ong-urile-cred-reinstala-haosul-urbanistic.htm

Acum, luna urmatoare ORICUM intra la consiliu, cu ajutorul avizului pe care Primaria Sectorului 1 l-a obtinut (stiti, vorbesc de acel aviz/ridicare topo, care au scos-o din joben cei de la Primaria Generala la inceputul acestui an). Dar, daca nu il obtineau, a doua sansa era aprobarea acestei legi.

Acum, legea in sinea ei cred intradevar ca va stimula foarte mult spaga si aberatiile arhitectonice, dar, pe de alta parte, stiu/sper ca respectivele aberatii sa nu apara la noi pe tarla, avand in vedere ca PUG-ul si PUZ-ul aferent este destul de permisiv.

In alta ordine de idei, azi am trimis in numele Asociatiei cateva cereri clare destinate tuturor furnizorilor de utilitati (si nu numai), referitor la planurilor de dezvoltare SPECIFICA pentru anumite strazi din cartier si un orizont de timp. Am facut acest lucru stiind ca PUZ-ul se va aproba (speram cat mai repede), dar urmatoarea MAREA problema va fi cea a utilitatilor.

Asa ca va tin la curent.

Multumesc dlui George Tudor care ne-a atras atentia asupra statusului acestei legi, reintoarsa pe masa presedintelui.

Solicitari oficiale