Status PUZ Zona Nord 25.07.2012


SHARE daca iti place!

Ieri am aflat (via Victor Manea), ca azi la 10.00 urma sa prezinte PUZ-ul zonei de nord din nou Comisiei de Urbanism din Primaria Generala. Asa ca din nou ne-am reunit cativa proprietari „veseli” si ne-am dus sa ne sustinem cauza.

Dupa ce am stat vreo o ora jumate sa se discute alte proiecte, la finalul sedintei, Victor Manea a pus pe tapet problema noastra. Intre timp vorbeam intre noi: „Daca pentru suprafete de 6000 de mp stau si discuta in contradictoriu atat, oare la 7,000,000 mp, cat or mai sta??!”

Ieri tocmai expirase inca un termen de consultare a populatiei (al 4-lea cred, in ultimii 5 ani), in care se inglobasera ultimele probleme ridicate de catre proprietari (probleme care de fapt era una singura, care s-a rezolvat in sensul ca se va reglementa ulterior o mica bucata de teren, acum hasurata).

Concluziile pe scurt:

  • aproape toti arhitectii din comisie si-au exprimat oprobiul pentru aceasta zona, care s-a dezvoltat total haotic si PUZ-ul actual, facut de LORA, desi e cea mai buna solutie sa impace si situatia existenta si cerintele de dezvoltare ulterioare urbanistice, e o strutocamila, departe de a fi perfecta, dar asta e. Deci au votat cu durere in suflet, ca atunci cand toti am votat cu Iliescu, ca sa nu iasa Vadim presedinte. 🙂
  • aproape toti arhitectii din comisie au mentionat de presiunile proprietarilor din zona (multumim!) si de nenumaratele procese care s-au deschis si stau sa se deschida daca nu deblocheaza odata zona
  • celor de la Lora li s-a spus sa mai obtina 2 avize/consultari: de la doamna Boghina (de la circulatie) si de la Metrorex, in eventualitatea ca vreodata, speram in decursul vietii noastre, va trece metrou fix pe sub toata zona, de la vest la est (de la Laromet, pana la statia de metrou Padina, de pe DN1)

Cat mai dureaza? Mega optimist, 1.5 luni. Pesimist?… Mai bine nu ma intrebati!

Momentan stam in legatura cu Chiliman, cu Primaria Generala, cu consilierii, cu Lora, cu proprietarii (care sunt interesati de soarta terenurilor personale). Stati pe-aproape!

Am si facut cateva poze, pe care le vedeti aici. Am si filmat aprox 20 de minute, dar nu le voi face publice.

Sa ne uram bafta! Lucrurile se misca. Unii oameni isi fac treaba! Trebuie sa ii ajutam.
PS. Un articol care a aparut azi 🙂 http://b365.realitatea.net/cartier-nou-de-10-000-de-locuinte-cu-drum-expres-spre-inelul-de-centura-al-capitalei_181505.html

Comentarii

comments