A treia respingere a PUZ-ului Zonei de Nord – detalii si pasi urmatori


SHARE daca iti place!

Ieri, pe 28 noiembrie 2013, a fost organizata o sedinta de CGMB extraordinara („de indata”), in care Sorin Oprescu a supus atentiei/votului consiliului cateva proiecte urgente, precum inchirierea sediului primariei actuale pe inca 1 an de zile cu 3 milioane de euro, infratirea orasului Bucuresti cu Betleemul (!), si alocarea unor bani in anumite directii – lucruri extrem de importante de altfel.

Intrucat a fost o sedinta anuntata din scurt, multi dintre consilieri au venit suparati ca au fost deranjati de la tabieturile lor.

Impreuna cu subiectele „importante” de pe ordinea de zi, au bagat la gramada si cateva proiecte mai vechi.

Si cum in ultima vreme, Primaria Sectorului 1 tot a pistonat sa se bage din nou la vot proiectul PUZ-ului nord, au binevoit sa il introduca si pe el, doar fiind ULTIMUL pe ordinea de zi.(#33).

Sedinta a inceput cu intarziere, dar, surprinzatori, cvorumul a fost indeplinit, fiind 42 de consilieri in sala la 12.30. Cand au ajuns peste mai putin de 2 ore la PUZ-ul nostru, ramasesera 27, in conditiile in care 26 sunt MINIMUL fara de care nu se putea tine sedinta. Chiar cu 15 minute inainte de PUZ-ul nostru, s-a mai strigat odata prezenta, asa ca a fost edificator cine a fost si cine nu. Asteptam cu interes procesul verbal, ca sa stiti cui sa trimiteti plangerile penale.

Din cei 27 (maxim 27, ca tot mai ieseau…), PNL-ul erau toti acolo, PDL erau lipsa, PPPD-ul lipsa (ei cel putin s-au retras oficial la inceputul sedinte), PSD aproape lipsa (in afara de Giugula si alti cativa, restul salii era goala).

PUZ-ul a cazut, avand 9 voturi PRO (din maxim 27), restul abtinandu-se (oricum, mai putine abtineri decat data trecuta…).

Si acum informatii din culise:

Doamna Manuela Popescu,  presedinta comisiei de urbanism CGMB, membra PNL, si teoretic cea care da unde verde/rosie celorlalti colegi sa voteze sau nu (stiti, persoana care a semnat avizul FAVORABIL, FARA MENTIUNI, ca pe urma sa gaseasca orice nod in papura posibil ca sa justifice nevotarea PUZ-ului) a raspuns la mai multi proprietari care au intrebat-o de sanatate. Si redau mai jos raspunsul ei, avand in vedere ca este identic, plus cateva comentarii.

(Mentionez ca in discutiile live avute cu dansa a manifestat foarte multa solicitudine, lucru pentru care ii sunt recunoscator. La fel de multa solicitudine a avut si Silviu Vaduva, PDL, care a promis de 2 ori ca va vota PUZ-ul, dar s-a carat din sala cu prima ocazie, cu tot grupul PDL.)

Buna ziua,

 

Am citit cu interes mailul dvs si al tuturor cetatenilor care mi-au scris in lagatura cu acest proiect.

Am retinut ca principale argumente:

– majoritatea si-au luat teren acolo sa-si construiasca o casa langa padure;
CORECTIE: majoritatea care i-au scris, nu majoritatea proprietarilor. Cand iti iei un teren de pana intr-o mie de mp, nu ai cum sa iti faci zgarie nori. Il iei pentru casa. De obicei il iei cu credit. Si de obicei esti frustrat ca altii isi bat joc de tine, blocand zona 6 ani de zile…

– oamenii platesc taxe pe terenuri care nu le pot folosi;
Corect. Asa ca mai bine le vand speculatorilor imobiliari  cu 20euro/mp, pentru ca atat se ofera in acest moment…

– majoritatea vor o curte unde sa aiba liniste.
Din nou corectie. Majoritatea proprietarilor care au loturi mici vor o curte, ca altceva nu au ce sa vrea…. Dar mai important este ca vor sa se aprobe PUZ-ul, dupa, or sa vada daca mai au bani de casa sau trebuie sa-si vanda terenul ca sa acopere creditul la banca.

 

Am retinut si faptul ca anumiti cetateni au facut credite bancare pentru teren.
Asa este, din pacate nu toata lumea castiga ca d-na Manuela Popescu atat de mult incat cauta sa cumpere cu banu’ jos 10.000 mp in Bucuresti. Puteti vedea mai jos cateva anunturi publice exemplificative!

Manuela Popescu cauta 1 ha de teren in bucuresti

manuela cauta teren langa bucuresti 

Ce constatam?

Planul propus nu corespunde cu dorintele oamenilor!
ERONAT!!!, planul propus corespunde dorintelor MAJORITATII proprietarilor.  Au fost nu 1 (una), ci 2 (doua) consultari publice in ultimii ani, facute ca la carte (cu panouri puse pe teren, etc). La ultima consultare publica au fost  0 (ZERO) observatii impotriva, se poate verifica pe site-ul PMB.

 

In plan se propun blocuri de 6 – 24 etaje!
ERONAT!!!  NU exista 24 etaje, maxim sunt 14 etaje in zona Drumului Expres unde prin PUGul valabil de peste 10 ani de zile sunt prevazute accente inalte, peste 45 m. Deasemenea si in vechiul PUZ, in baza caruia multi dintre proprietari si-au cumparat terenurile era la fel. Nimeni nu poate spune ca nu stia ca pe tarla exista posibilitatea ca in zonele prestabilite de pe vremea lui Pazvante sa fie zone inalte. Nu poti sa vii acum (ca proprietar) si sa spui: „eu credeam ca se vor face doar case”. In PUG te-ai uitat? In vechiul PUZ te-ai uitat? In actualul PUZ, care a fost in dezbatere publice de 2 ori te-ai uitat?
Later edit: Ieri, dupa ce i s-a atras atentia ca este in eroare, doamna Manuela Popescu si-a recunoscut eroarea si in public, si in privat….

 

 Nu am vazut nici un cartier de case.
Binevoiti sa va uitati mai bine!!!  Zona de case adica UTR9 – utilizare functionala L1 are peste 200 de Ha.

 

Unde nu mai pui ca acolo s-ar crea un oras mai aglomerat si mai zgomotos decat centrul Bucurestiului!
Afirmatie cam fara argumente. Pentru drumul expres, (care este PUZ aprobat deja!) nimeni nu stie ce se va intampla, pentru ca este un drum care pleaca de nicaieri si se duce nicaieri, el pierzandu-si functia de inceput de autostrada. Foarte probabil va trebui refacut ca planificare. Din fericire, drumul expres NU este supus acestei aprobari a PUZ-ului.

 

Stimati cetateni! Ati fost manipulati! Profitandu-se de nevoile dumneavoastra, se doreste sa se creeze o noua zona de specula imobiliara.
Manipulare ??? Nu a specificat daca speculatorii imobiliari sunt cei care fac oferte de 10-15 euro pe motiv ca nu exista PUZ aprobat. Deasemenea, ni se pare dubios ca o persoana care acum cauta teren de suprafete mari in si langa Bucuresti sa fie direct implicata in pusul piedicilor in cazul PUZ-ului.

 

Dumneavoastra tot nu veti avea casele linistite la care ati visat.
Aici cred ca are dreptate, fara PUZ aprobat nu au voie sa construiasca.   Iar orice modificare a PUZ-ului, va implica foarte probabil minim 2 ani in plus (doar a durat 5 ani pana sa fie pus pe ordinea de zi). Avand in vedere ca trebuie obtinute alte avize, de peste tot.

 

Un bloc de 10 etaje langa casa dumneavoastra nu este o solutie!
Cam povestea  cu drobul de sare.  In plus, oamenii trebuiau sa se asteapta la asta, pentru ca PUG-ul si PUZ-ul vechi prevedeau astea

 

In concluzie,

Asteptam un plan care sa propuna o zona de locuinte P+2 cu multa verdeata si eventual o gradinita si/sau scola si va asiguram ca vom vota!
Zona de locuinte P+2E este propusa prin PUZ pe o suprafata de peste 200 Ha, Referitor la scoala, ca exemplu, chiar exista pe Piscul Radului un investitor care asteapta cu nerabdare PUZ-ul pentru a-si putea obtine Autorizatia pentru scoala. In plus, fiind TOATA zona privata, orice investitie publica (gradinita, transformator, politie, scoala, liceu, parc, etc) – trebuie facut cu expropriere.

 

Cu deosebita stima,

Manuela POPESCU

 

Si inca 2 lucruri interesante.

PUZ-ul lui Cristi Taraze, care vrea sa isi faca pe cele 2 hectare ale lui un cartier cu case P+2+ mansarda de ce oare i-a fost picat de 5 (cinci) ori la rand in CGMB, fara absolut nici o motivatie din partea lor? (sa mai spunem ca Cristi nu a vrut sa plateasca nimic in plus). Oare lui de ce ii este respins tot timpul? Ca nu vrea sa „strice” regimul de inaltime…

Fara sa fim caustici, nu putem sa ne abtinem sa nu remarcam ca compania doamnei Manuela, Infoinvest, este implicata in construirea de P + 12 in centrul istoric….

12 etaje centru istoric

 

 

 

12 etaje cercetatorilor 9

 

 Next steps:

 1. Primaria Sectorului 1 o sa ia pozitie oficiala apropo de reaua intentie pe care CGMB o manifesta. Deja Chiliman ieri era in direct pe diverse canale
 2. Saptamana viitoare, marti, avem intalnire cu doamna Popescu. MARTI LA ORA 12, la PRIMARIE. Dansa vrea sa vorbeasca cu proprietari. Cine vrea sa vina, este rugat sa trimita mail la office@asociatiacartierpadureabaneasa.ro.
 3. Tot saptamana viitoare vom incepe un plan de repercursiuni indreptate direct impotriva celor care isi bat joc de noi. In speta consilierii generali. Detalii urmeaza….

Suntem determinati sa lucram impreuna cu doamna Manuela Popescu, astfel incat sa vada ca exista din partea proprietarilor dorinta de deblocare a situatiei, mai ales ca are nevoie de informatii.

Daca am fi avut discutia asta acum 5 ani, am fi fost foarte incantati ca avem asa un aparator al drepturilor cetatenesti alaturi de noi in lupta cu sistemul. Dar dupa 6 ani de dezbateri si para dezbateri, sa o luam de la zero este PREA MULT!!!!

 

 

Comentarii

comments

Filed under: Status PUZ Nord

Comments

 1. baciu spune:

  Mai bine mergem si ne facem toti case pe terenurile detinute si ne judecam dupa aceea cu ei.cred ca ar decurge mai repede orice proces.Bataie de joc mai mare ca asta fata de drepturile noastre nu mai exista.Ar trebui aratati cu degetul pe toate posturile de televiziune si nu numai.

 2. Florica STOICA spune:

  Eu cred ca trebuie sa depasim stadiul discutiilor, trebuie sa actionam la un alt nivel.
  Poate trebuie actionati in judecata, mers la avocatul poporului, mers la un nivel de respnsabilitate deasupra consilierilor,la un organism international sau altceva in acest sens. Nu este posibil ca PUZ-ul sa nu fie votat iar motivele pt care nu s-a votat sa nu fie consemnate. Aceste motive ar fi putut fi eliminate la sedinta urmatoare si PUZ-ul poate pana acum ar fi fost semnat.

 3. catalin spune:

  Nu toti cei ce au scris au primit emailul de raspuns. Pe unii a reusit cu greu sa ii ignore cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *