Arca lui Noe, varianta PUZ Zona de Nord


SHARE daca iti place!

In anul 2013, vine Dumnezeu la Noe, care traia linistit in … (Cartierul Padurea Baneasa!) si-i zice:
arca lui noe

– Noe, pamantul s-a umplut de rautate si oamenii M-au uitat.Vreau sa-mi construiesti o noua Arca, pentru ca Potopul va veni iar. Sa iei din fiecare specie cate un exemplar mascul si femela. Ai la dispozitie 6 luni de zile!
 
Dupa 6 luni se uita Dumnezeu pe pamant si-l vede pe Noe plangand in gradina.
– Noe !!! Sunt pe cale sa incep Potopul, unde este Arca ???
 
– Iarta-ma Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat intre timp …..  Am nevoie de autorizatie de constructie. Ma tot cert cu un inspector, pentru un sistem antiincendiu, vecinii m-au dat in judecata pentru ca am incalcat planul de urbanism construind Arca in gradina mea si nu am respectat normele de inaltime.
Apoi compania de electricitate a cerut sa pun ipoteca pe Arca in vederea acoperirii costurilor de transport si de mutare a liniilor de inalta tensiune ce trebuie date la o parte din calea Arcei pentru a fi lansata la apa. Degeaba le-am spus eu ca va veni marea la mine, ca nu m-au crezut.
Sa fac rost de lemn, a fost o alta problema. Este interzis sa tai lemn din padurile invecinate deoarece acolo traieste bufnita cu pete care-i o specie protejata. Am incercat sa-i conving pe ecologisti ca tai lemnul tocmai pentru a salva bufnita, dar nici n-au vrut sa stea de vorba cu mine.
Cand am inceput sa adun animalele, am fost dat in judecata de un grup de activisti pentru protectia animalelor. Ei sustineau ca tin animale salbatice sechestrate impotriva vointei lor si de asemenea, au sustinut ca sa pun atatea animale intr-un spatiu atat de mic, inseamna cruzime asupra lor.
Apoi Ministerul Mediului, au spus ca nu am voie sa construiesc Arca pana cand reprezentantii lor nu fac un studiu de mediu si implicatiile pe care Potopul Tau le poate avea asupra mediului..
Inca am un proces in derulare  cu Ministerul Muncii deoarce nu m-am hotarat cate minoritati ale grupurilor etnice sa angajez pe santier. Blocul Sindical nu ma lasa sa fiu ajutat de proprii copiii la constructie deoarece acestia nu fac parte din Sindicat si nu au certificare ISCIR pentru constructia de Arce.
Ca sa fie totul si mai rau, Fiscul mi-a confiscat toate posesiile deoarece ei sustin ca vreau sa parasesc tara cu specii de animale pe cale de disparitie.
Deci Doamne iarta-ma dar, imi  trebuie pe putin 10 ani ca sa fac tot ce mi-ai zis!!
  Dintr-o data cerul se lumina, norii disparura, iar soarele aparu din nou stralucitor pe cer.– Doamne, sa inteleg ca nu ne mai distrugi lumea ?

  
– Nu, Noe, se pare ca mi-a luat-o guvernul inainte…

 
 
 Noi avem deja 7 ani de cand asteptam puz………
 Diana Constanta Mitu

Comentarii

comments

Filed under: Articole, Status PUZ Nord

Comments

 1. gnv spune:

  „Sapte ani de cand asteptam puz”

  Deci sapte ani de cand suntem privati de drepturi de proprietari, in care cele aprox 700 ha au fos evaluate de grilele notariale la preturi in medie de peste 200 euro mp. Suma blocata este echivalenta cu un certificat de depozit care aduce 0 % fata de 4-6% de la o banca. Plus taxe percepute la nivelul grilelor notariale. Plus riscul de a gasi pe teren deseuri foarte nocive, risc care presupun ca nu poate fi acoperit de societati de asigurare fara imprejmuiri (care nu se pot face fara PUZ) plus penalitati pt factorii responsabili. Acum cateva luni bune contemplam impreuna pe forum sa actionam in judecata impreuna cu Sectorul 1 factorii decidenti. Care este statusul acestei optiuni?

 2. gnv spune:

  Ok, sunt multi factori pe care i-am omis, probabil cel care sare in ochi este faptul ca cererea de terenuri in zona a fost limitata artificial si presupun ca preturile numai din acest motiv sunt scazute artificial cu cel putin 100eur/mp (da, stiu ca sunt preturi de criza, dar cred ca este demostrabil ca preturile in criza si cu PUZ ar fi cu cel putin 100euro/mp in plus). Numai din scaderea pretului si din pierderea dobanzilor echivalente prejudiciul se ridica la peste un miliard euro. Asta chiar luand in consideratie ca unele terenuri au deja un PUZ aprobat. Sunt cifre care pot fi documentate precis si trimise frumos ambalat intr-o scrisoare din partea unor avocati catre consilierii municipali. Ar fi o noua initiativa low-cost intr-un conflict care e greu de anticipat cum va evalua.

 3. catalin spune:

  Eu am cumparat in vara un mic teren in mijlocul campului in ideea de a ridica ceva, candva acolo. L-am vazut pe acest „candva” mai mare, acum il vad mai mic. As fi interesat sa stiu daca nu cumva se poate cere in instanta si neconformitati cu legi(chiar si hotarari locare) in vigoare(acum si atunci). Ceva mai palpabil, genul „Nu am voie sa construiesc desi la cadastru e trecut curti constructii” sau alte motive de a caror rezolvare se poate dispune mai rapid.

 4. Ioan STOICA spune:

  Anunta sedinta in ultimul moment…si in loc sa avansam pe ordinea de zi cum ar fi fost normal, au pus problema PUZ-ului nostru chiar pe ultimul loc !!!

  Binenteles ca serverul iar nu va functiona..sa nu le putem vedea „cinstita fata” de la distanta, si daca au chef sa-si piarda timpul pe la sedinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *