Campul nostru rezidential incepe sa prinda viata!


SHARE daca iti place!

Cea mai importanta veste pe care am aflat-o recent!

Zilele trecuta Primaria sector 1 a emis un certificat de urbanism pentru construire in zona de langa Felicity, dar nu la Drumul Agatului ( nu dau date concrete pentru ca nu stiu daca proprietarul este de acord). Certificatul de urbanism a fost emis pentru constructie gard si nu a mai fost invocata lipsa PUZ! Sunt solicitate doar declaratiile notariale si avize ce sunt usor de obtinut. Multumim dlui C pentru anunt.

Asa ca daca vreti sa incepeti sa construiti in zona mergeti si cereti certificat de urbanism de construire in baza PUG.

Ma tot gandesc oare ce s-a schimbat in reglementarea zonei acum in 2020 fata de 2018 si se dau certificate de urbanism pentru construire in baza PUG, asa cum ne spusese de fapt in ianuarie 2018 si dl Florescu prorectorul de la Univesitatea de Arhitectura, director proiect pentru noul PUG ? Ca doar pentru acest aspect eu personal am initiat in martie 2018 actiunea in justitie , ca sa construiesc casa in baza PUG, nu in baza unui PUZ pe care sa mi-l fac individual pentru 750 mp!

Va dati seama ca am pierdut 13 ani din viata cu totii, si am platit impozite degeaba si ca se putea construi in baza PUG inca din 2007 cand a fost anulata prima editie PUZ NORD? Si noi am alergat dupa himera numita PUZ Nord editia II – 2014. Acum, cunoscand istoria , firul evenimentelor si legislatia, e foarte limpede ce s-a intamplat in zona noastra!

Important e ca s-a deblocat zona acum si ca putem spera ca vom construi si nu e doar o promisiune in van a politicienilor. Avem dovada concreta a autorizatiilor de construire emise in perioada 2018-2020 https://primariasector1.ro/info-urbanism.html

Speram ca retelele de apa si canalul vor putea fi extinse in baza PUG, asa cum tot dl Florescu, ne-a comunicat dlui Roman si mie in ianuarie 2018! Trebuie doar sa insistam la primarie!

Pentru intalnirea pe care o solicitam primariei in noiembrie s-au inscris deja 6 persoane, mai sunt solicitari?

NOUTATI PRIVIND BRANSAMENTUL ENEL

Pentru cei care au terenul cu iesire la drum de servitute si vor sa se branseze la reteaua electrica, acum se poate!. Trebuie sa fie mimim 5 proprietari care sa demostreze intentia de construire si pot solicita impreuna bransamentul Enel. Se aproba pentru ca sunt considerati in categoria dezvoltatori imobiliari. Aveti mai jos un model de declaratie notariala pentru a demara procesul de bransare (document ce il putem pune la dispozitia dv prin bunavointa unui vecin care este in acesta situatie si a gasit solutie).

NOUTATI PRIVIND BRANSAMENTUL LA GAZE

ANRE are in dezbatere publica un proiect de reglementare a extinderii retelelor de gaz si bransament gratuit pentru persoane fizice.

Racordarea la gaze va fi gratuită pentru toate persoanele fizice, indiferent unde e locul de consum, și se face în cel mult 90 de zile. Lege nouă Autoritatea de Reglementare a elaborat un nou regulament de racordare la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, de care este nevoie ca urmare a ultimelor modificări ale legii energiei. Toți consumatorii casnici vor fi racordați gratuit, după ce regulamentul va intra în vigoare. Documentul despre racordarea gratis la gaze poate fi citit aici.

https://www.economica.net/racordare-gaze-gratis-termen-90-zile-lege-racord-gaze-populatie-regulament-consumatori-casnici_190375.html

Inca odata multumesc contributorilor care au trimis catre asociatie informatii despre noile investitii din zona, despre utilitati si despre reglementari noi.

Comentarii

comments