Alegerile s-au incheiat, in spiritul fairplay transmitem felicitari echipei castigatoare a dnei Clotilde Armand, noul Primar al Sectorului 1


SHARE daca iti place!

In conformitate cu anunturile oficiale, de azi dna Clotilde Armand este noul nostru primar. Indiferent cine cu cine a votat, e democratie si e firesc sa fie asa, acum, la afisarea rezultatelor BEC, ii dorim dnei Clotilde Armand succes in noua functie si asteptam sa faca tot ceea ce a promis: ”Gata cu politica, vom lucra pentru cetateni, vom incuraja investitiile”! (interviu la DIGI TV, azi 4.10.2020 ora 18).

Speram ca obiectivul anuntat, vezi https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24320063-cele-mai-spectaculoase-proiecte-propuse-noii-primarii-sector-din-bucuresti-pasaj-sub-unirii-promenada-44-jurul-salbei-lacuri-din-sectorul-1-amenajarea-maluilor-lac-din-sectorul-2-extinderea-parcului-d.htm ”Un alt proiect important este regenerarea zonei de Nord, apă, canalizare și asfalt pe toate străzile din Sectorul 1. Este vorba despre zona dintre Șoseaua de Centură și cartierul Băneasa unde s-a construit un oraș în ultimii 15 ani, dar fără infrastructura necesară”, va lua in considerare PUZ 1997 care avea strazile trasate cel putin in zona Drumul Agatului si Muntele Gaina, astfel incat sa fie o baza pentru demararea extinderii retelei de apa, canal si interconectare stradala si chiar poate fi baza pentru expropiere ca sa se poata constitui drumurile publice.

In acest sens, vrem ca in luna noiembrie 2020 sa solicitam audienta atat la dna Primar Armand cat si in Consiliul Local pentru sustinerea cauzei noastre: apa, canal, autorizatii de construire in baza PUZ 1997 si in baza PUG. Din acest considerent va rog cei care doriti sa va implicati si sa participati, sa imi trimiteti datele de contact ca sa pot redacta cererea.

Propunerea Asociatiei Cartier Padurea Baneasa catre dna Primar Clotilde Armand si agreata de dl consilier Paiusi, decat sa asteptam cel putin 3 ani pana se va aproba un nou puz, se poate porni de la acest puz 1997 care nu a fost niciodata anulat sau suspendat, dupa cum a declarat la instanta reprezentantul PMB si in paralel sa se porneasca un nou puz.

Ca argument ca nu e nevoie de PUD pentru autorizarea constructiilor in zona noastra, pentru ca un pud este un document derogatoriu. Daca terenul este in curti-constructii, are forma geometrica regulata si se incadreaza in cerintele PUG pentru zona, urbanistii considera ca e un abuz sa se ceara PUD. De aceea speram ca dna Armand va debloca investitiile in constructiile din zona, acolo unde servitutile sunt clare, terenurile nu prezinta forme atipice si se incadreaza in reglementarile de inaltime din PUG. Sigur, daca terenul este intravilan agricol, este la strada publica si poate fi afectat de trama stradala este necesar PUD.

https://www.urbanambition.ro/pug-puz-pud/

Direct cu Autorizație de Construire sau cu PUD?

Terenurile sau situațiile clare sau neclare se pot Construi direct prin Autorizație de Construire (AC), conform cu prevederile din PUG.

Autorizația de Construire studiază clădirea din punct de vedere tehnic/arhitectural și nu din punct de vedere urbanistic.

Din această cauză, clădirile cu situații urbanistice/vecinătați atipice au dreptul să treacă prin studii de Urbanism tip PUD.

În mod normal, aceste doua componente ar putea fi administrate de un aparat unic de Autorizare sub autoritatea Arhitectului Șef. Din păcate, bugetul și organizarea prezentă au separat în două componente separate autorizările clădirilor: arhitectural și urbaninstic. Avem clădiri care nu trec prin Studii de Urbanism și Clădiri care trec prin studii de Urbanism (PUZ/PUD).

Majoritatea Terenurilor au opțiunea de a construi direct cu AC – cu sau fără studii PUZ/PUD. Diferența este că, prin trecerea acestor studii, pot rezulta parametri mai buni sau mai potriviți pentru terenuri.

Dacă am fi avut PUG -ul în permanență actualizat și digitalizat, majoritatea loturilor ar putea fi detaliate și asumate direct prin Autorizație de Construire asumată de Aparatul Arhitectului Șef spre comasarea aparatului de Urbanism cu cel de Arhitectură.

Avem situația în care pe același lot se pot realiza PUZ-uri multiple sau aceleași zone să fie studiate și intercalate și refăcute de mai multe ori fără a fi strânse într-un plan Centralizator de tip PUG.

Printr-un PUG actualizat, s-ar cuprinde dintr-o privire/click situația Urbanistică a fiecărui teren în parte și nu ar mai fi nevoie de Studii de Urbanism redundante, studii necentralizate care se suprapun și se repetă la nesfârșit. Dar, pentru asta, repet, e nevoie de un aparat destul de masiv la început, e nevoie de analiză, strategie și voință politică și administrativă.

Abuzuri de PUD?

În loc să fie folosite pentru studierea terenurilor cu forme atipice și calcane numeroase, PUD-urile sunt folosite chiar și pe terenuri simple, rectangulare. De foarte multe ori s-a constatat că aceste PUD-uri sunt folosite pentru retrageri cât mai mici față de limitele de proprietate și pentru profitul dezvoltatorilor în dauna viitorilor locatari dar și a vecinilor.

Chiar dacă se propun clădiri de trei sau patru etaje, prin unele PUD- uri se reglementează imoral și abuziv retrageri de 3 metri până la limita de proprietate.

Comentarii

comments

Filed under: Articole

Comments

 1. Cristian T spune:

  Cata ipocrizie! Sa va fie rusine doamna Diana! Dupa ce ani de zile cand ati aruncat cu noroi in USR si Clotilde, acum va gudurati pe langa ei si ii felicitati…

 2. Diana Balasescu spune:

  Etic, fairplay , moral si elegant cand ai cei 7 ani de acasa este sa feliciti castigatorii. Eu nu am aruncat cu noroi, mi-am expus nemultumirile pentru ca aveam asteptari si sperante. Dar dv dl Taraze nu aveti aceasta putere , nu cunoasteti aceste lucruri, sunteti prea macinat de ura, furie, agresivitate ca sa puteti spune sau face ceva constructiv pentru zona noastra. Daca ati face ceva concret, ati contribui la rezolvarea unei probleme din zona in interesul direct al cetatenilor- de exemplu deblocarea autorizatiilor pentru constructii in zona, sa nu mai platim impozite inutil, nu as ezita sa va felicit si sa va recunosc meritul. Si asta nu inseamna ca ma gudur, ci ca am puterea sa discern si sa areciez fara implicare emotionala…ceea ce nu e cazul dv.

 3. Ionel Trandafir spune:

  …pentru mine aceasta veleitara nu va fi niciodata primarul meu, cum de altfel nici precedesorul nu m-a reprezentat… in niciun caz in Franta mme clotilde nu ar fi ajuns primar.. mai ales prin frauda! in rest, Eminescu in Scrisoarea a III o spune sublim si extrem de actual…!
  „Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
  Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!
  Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
  Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
  Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
  Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
  Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
  Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”

  Cat despre felicitari, pentru ce… pentru ca s-a „descurcat” mai bine decat candidatii romani. Pai daca este asa, eu spun ca matematic nu aveam nevoie de ea… Daca toti candidatii au aceleasi „metehne”, de ce a trebuit sa apelam la import !! In rest, pentru felicitari hai sa le pastram pentru sfarsitul de mandat…!

 4. Cristian T spune:

  Doamna Diana, pana acum vroiati strazi cu 4 benzi de circulatie si blocuri de 8 etaje, acum vreti sa construiti conform PUG..Slava Domnului. Nu pot decat sa ma bucur ca ati renuntat la planurile dumneavoastra de distrugere a zonei.
  Daca chiar vreti asta, vedeti ca in Legea 350 si in Normele de aplicare, va explica acolo legal, cum o puteti face. Daca nu gasiti articolele de lege ma ofer sa vi le pun eu la dispozitie.
  Cat priveste buna crestere si derivatele din aceasta, nu este cazul dumneavoastra sa apreciati, iar daca va raportati la standardele dumneavoastra de educatie, imi este teama ca sunteti in mare eroare..

 5. Severica spune:

  Mi-ar fi su rusine dupa ce am semnat cu Tudorache acorduri si nu s-a facut nimic. Nu aveti nici un interes dna Diana

 6. Diana Balasescu (Mitu) spune:

  Dle Taraze, de ce sunteti atat de inversunat? Atat ca presedinte al Asociatiei, cat si ca persoana fizica, e normal sa accept hotararea BEC.
  Va multumesc ca vreti sa imi dati consultanta si chiar astept cu interes punctul dv de vedere:

  In data de 31.05 2017, am solicitat emitere certificat urbanism pentru constructie P+1, in baza PUG. In data 9.08.2017 Primaria Sector 1 a emis certificatul de urbanism cu nr 1318/65/A/20719, prin care mi se solicita elaborare PUZ pentru constructia unei case P+1. Pe 22. 08.2017 am inregistrat plangerea prealabila, contestand ideea de obligativitate PUZ, pe motiv ca zona este construita si sunt retele si case in zona. Pe data de 5.03.2018 am chemat in judecata Primaria sector 1 si pe dna arhitect sef, dl Tudorache pentru anulare act administrativ, invocand prevederile PUG si ale PUZ 1997!http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000808459&id_inst=3 . Am pierdut procesul in prima instanta, desi judecatorul a decis:”in ceea ce priveste raspunderea unei autoritati administrative care a emis un act administrativ nelegal – aceasta este o raspundere obiectiva, intrucat o data hotarat, de catre instanta de judecata ca actul administrativ este ilegal , nici autoritatea adinistrativa si nici functionarul vinovat, nu se vor putea exonera de raspundere prin proba lipsei de vinovatie, deoarece autoritatile publice trebuie sa depuna o diligenta maxima in aprecierea elementelor de fapt si de drept care fundamenteaza emiterea actului administrativ, iar in privinta functionarilor, incompetenta, nestiinta si mai ales reaua -intentie, nu pot fi scuzabile” citat din motivatia pierderii procesului. Acum sunt in recurs: http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000808459&id_inst=2
  . Am termen pe 3 decembrie pentru judecata si sper ca instanta sa imi dea castig de cauza si sa obtin sentinta pentru a obliga primaria sector 1 sa imi dea autorizatie de construire si mie si prin precedent tuturor celor care asteapta de ani de zile sa isi construiasca casele.

  Concluzii: am vrut sa imi construiesc casa P+1 in 2014 nu am putut ca a fost problema cu jandarmeria. Am vrut sa imi construiesc casa P+1 in baza PUG in 2017 cand s-a terminat problema cu jandarmeria. Am deschis proces pentru anulare act administrativ- certificat de urbanism pentru PUZ pe 750mp.

  Deci nicivorba de minciunile dv cu P+8 cu care ati pacalit lumea in zona si din pacate unii chiar au crezut.

  Acum procesul este in faza de recurs cu Primaria sector 1, adica eu ca persoana fizica, din pacate acum ma judec cu dna Armand ca reprezentant al primariei si in continuare ma judec cu dl Tudorache si dna arh sef ca persoane fizice.

  Atentie, nu confundati problema mea persoanla cu calitatea mea de presedinte al Asociatiei Cartier Padurea Baneasa, pentru care incepand din 2013 mi-am asumat responsabilitatea de a lupta pentru drepturile civile ale celor nedreptatiti de primarie, indiferent ce culoare politica este la conducere.
  Aveti vreo propunere constructiva dle Taraze, atat pentru problema mea persoanla cat prin extindere si pentru ceilalti proprietari care se uita cum cresc buruienile pe terenurile lor si platesc impozite?

 7. Teodora spune:

  Stimata doamna si stimati domni, asteptam sa ,,depasiti” cat mai repede conflictele care reies din randurile pe care le-ati postat, si care sunt o piedica in rezolvarea problemelor noastre, ale tuturor de aceasta data, indiferent de culoarea politica.
  Aceasta culoare pentru urmatorii ani, este preferata d.nei Armand, indiferent cat de mult sau putin deranjeaza.
  Noi, proprietari din zona, ne dorim conditii foarte bune in zona in cel mai scurt timp si nu ne orientam dupa,,culori”, motiv pentru care va invitam si pe dvs. sa priviti/ganditi problemele constructiv.
  In concluzie, nu va consumati timpul si energia inutil, haineti sa sustinem cu totii orice actiune buna a oricaruia dintre dvs. sau a d.nei Armand care duce la indeplinirea scopului comun, adica posibilitatea de a ne construi case,apa, canal, strazi asfaltate si electricitate.Nu asteptati sa se perinde pe aici 20 de primari!
  Va rog sa va puneti in picioare papucii nostri, cei care ne dorim o casa pe terenul cumparat si sa ne spuneti cum va simtiti…
  Cu respect, O seara frumoasa va doresc!

 8. Catalin spune:

  Ca si fost membru USR as vrea sa va fac cunoscut ca pana acum un an si jumatate, doi, aceasta suprafata de pamant nu a existat pe harta USR. Singurul loc cunoscut al acestei zone era sectia de vot din cadrul complexului social si padurea pe care toti incercau sa o apere. Vina apartine ambilor, asa ca sa nu ne suparam.

  E normal ca cei vechi din zona sa aiba relatii mai apropiate cu fostele administratii(liberala sau socialista). Au luptat mult pentru zona si au gasit diverse solutii sau colaborari interpersonale sau institutionale. Ei au fost cei care au trait acele planuri grozave sau sentintele judecatoresti pro/impotriva jandarmeriei. Fiecare a reactionat conform cu trasaturile sale de personalitate. Felicitarile dintr-o parte sau alta sunt binevenite in oricare situatie. Detensioneaza atmosfera si deschide posibilitate de a colabora in viitor.

  Ma alatur si eu acestor felicitari adresate castigatorilor acestor alegeri si in primul rand consilierilor generali care au inodat legaturi cu aceasta zona a Bucurestiului, anume Manuela Muresan(cea care a facilitat primele intalniri cu arhitectii Anda Simoc si Ilinca Macarie) actual consilier general, Remus Serban(consilier la sectorul 1), Oliver Paiusi(vice-presedintele biroului local al USR S1, fost consilier local si actual), sau Dan Milea(actual consilier general).

  Eu le urez acestora multa putere de munca si hotarari cat mai inspirate pentru bucuresteni in general si pentru cei din zona, in special !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *