Eu cu cine votez?


SHARE daca iti place!

Ieri, la invitatia asociatiei de proprietari din Felicity , intre orele 18,30 – 21,00 s-a desfasurat intalnirea cu candidatii USR la consiliul local – dl Paius si la consiliul general – dl Milea, dna Clotilde Armand nu a mai reusit sa ajunga. La intalnire, au participat si alti vecini din zona, din strada Muntele Gaina si Drumul Agatului.

S-au discutat urmatoarele aspecte:

 • lipsa retelelor de apa si canalizare din zona. Solutii ale candidatilor USR: exista o propunere pentru canalizare numai pentru Felicity (si din surse sigure stim de un viitor complex rezidential in zona Drumul Opalului) prin Drumul Regimentului – Stegarului – Piscul Corbului – Opalului -Drumul Agatului. Pentru restul locuitorilor nu exista solutii deoarece nu exista puz! ( mai jos este raspunsul de la APA NOVA primit ieri). Ieri am aflat ca in prima instanta, la cererea Asociatiei Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi, al carei presedinte este dl Milea candidat la functia de consilier CGMB si Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului – Odai , presedinte dl Florea, si dl Taraze vicepresedinte, a fost anulat contractul de sponsorizare al PUZ Coordonator. Deci adio puz! Rezulta adio utilitati, drumuri si obiective de servicii publice in zona in urmatorii ani.
 • in cazul in care ar castiga alegerile, propunerea dlui Paiusi si a dlui Milea este sa asteptam dupa urmatorul grafic ( dna Alina profesor de matematica a insistat cu termenele): in martie anul viitor sa fie prinsa in buget cheltuiala pentru un nou puz numai pe zona noastra, in 6 luni licitatie si inceperea proiectarii si inca un an pentru consultari publice si avize. Deci minim doi ani fara puz! Dl Taraze a propus ca dl Radu de la Lora sa faca pe cheltuiala lui un nou puz , avand in vedere ca s-au cheltuit bani publici pe puz Nord Editia 2014 si acela a fost anulat in instanta.
 • in ipoteza ca s-ar putea aproba in doi ani puzul nou al zonei, apare problema exproprierilor pentru constituirea tramei stradale. In intalnirea din mai, dna Clotilde Armand a zis ca nu va da nici 5 bani la expropriere. Dl Taraze a insistat ca nu primaria sector 1 expropriaza, ci PMB. Activitatea dureaza minimum 2 ani si se poate face doar in baza puz!. DAR…..marea problema sunt cadastrele din zona. Chiar daca am astepta 4 ani, (deci un nou mandat ) tot nu se poate face nimic pentru reteaua de apa canal si drumuri, ca nu e bun cadastrul actual al zonei. Dl Taraze a insistat pe o noua cadastrare a zonei, dl Paiusi a sustinut ca Primaria sector 1 a avut bani de cadastrare dar nu a vrut sa o faca!. Eu am reamintit ca aceasta problema cu suprapunerile de cadastre este partial generata din schimbarea softlui de la ANCPI din 2008, si ca in realitate sunt zone unde nu sunt probleme in teren, desi apar rototranslatii. Parerea mea e ca nu e problema primariei, ci a ANCPI! Propunerea de expropriere este controversata, dar reamintind ideea promovata de contracandidatul dnei Armand, dl Tudorache, a fost respinsa imediat: achizitia de catre primarie de parcele de teren pentru constituirea drumurilor si a tramei stradale de minimum 8 m latime ( in opinia membrilor asociatiei noastre, achizitia de teren a fost considerata singura solutie concreta de rezolvare a problemei cercului vicios: drumurile devin proprietatea primariei si asa exista solutie pentru trasarea retelei de apa si canal). Concluzia , nu conteaza ce e in interesul cetatenilor, ci ideea sa nu vina de la concurenta!
 • s-a ridicat problema vidanjarii complexului Felicity de catre Romprest. Domnii candidati sustin ca e ilegal si ca o sa infunde puscaria cei din primarie pentru acesta facilitate acordata complexului. Cineva a ridicat problema ca vidanjarea este asigurata si de alte primarii din tara si nu a intrat nimeni in puscarie. https://www.gazetadenavodari.ro/primaria-navodari-cumpara-vidanje-pentru-zonele-fara-canalizare/ NB: Astazi, cu sprijinul primariei sector 1, s-a semnat contractul cu Romprest si Felicity pentru vidnjare cu 1,9lei/m3, ( de la 9lei/m3 pretul firmei Rogers) plus TVA, urmand ca dupa alegeri, sa fie continuat procesul de vidanjare pe toata zona, pana la realizarea canalizarii in zona.
 • s-a ridicat problema sanatatii publice datorata lipsei de utilitati: nu se poate face nimic, ca intram in cercul vicios: cadastrare defectuoasa-lipsa puz- procedura greoaie de expropiere – problme de sanatate publica. Totul se rezuma : lipsa PUZ sau ma rog PUZuri anulate in timp datorita diverselor grupuri de interese ( 2004-2020)…Si ce daca sufera cetatenii? Si ce daca platesc taxe si impozite? Sa se modifice acept dar sa nu se schimbe nimic! Concluzia: pe fondul epidemiei de coronavirus, o epidemie de hepatita in zona, datorita apei cu fecale (c….t, cum a zis direct dna Alina ) ar fi tot ce ne mai lipsea. Dar nu intereseaza pe nimeni….important era sa nu fie acum puz in zona, ce conteaza sanatatea oamenilor, scapa cine poate.
 • s-a ridicat problema lipsei unei gradinite. Dl Damian, vicepresedinte in Felicity, a informat pe toti cei prezenti ca UCTAM a donat circa 3 hectare terenuri constand in drumuri si cai de acces in complex, zona fosei septice si probabil zonele cu daramaturile din spatele complexului ( nu stim exact ca nu ne-a prezentat nimeni actul de donatie cu identificarea tuturor suprafetelor). Ideea e ca parcul, motivul principal de achizitie a unui apartament in complex , nu a fost donat ci , dupa cum a afirmat dl Damian, UCTAM este de acord sa il vanda catre proprietarii din complex sau daca vrea primaria, il doneaza pentru construirea de catre primarie a unei gradinite , dar….cu conditia ca UCTAM, pentru terenurile pe care le are in camp sa primeasca ca facilitate un etaj in plus la constructiile pe care vrea sa le dezvolte in zona ( din cate stim UCTAM are vreo 32 hectare in camp sau cel putin asa mi s-a spus la un moment dat, dar speram sa aflam in curand exact suprafata). Dnii Milea si Paiusi, activisti de urbanism pentru constructii cu regim mic de inaltime, au zis ca nu cred ca ar fi posibil, dar dl Damian a insistat ca este posibil si ca le faciliteaza o intalnire cu directorul UCTAM, dna Piperea ( sotia celebrului avocat Piperea, dupa cum a precizat dansul) pentru a discuta pe larg acesta idee de obtine o derogare pentru un etaj in plus la viitoarele lor constructii din zona. Dl Taraze nu s-a pronuntat cu privire la acesta propunere, cu toate ca dansul era unul dintre cei mai vehementi din zona sa nu se construiasca blocuri! Si nu numai dansul, ci si multi locuitori din Felicity in frunte cu dl Damian au tot publicat pe facebookul Felicity comentarii impotriva cladirilor inalte. Acum acesta dorinta a UCTAM de a ajuta comunitatea prin obtinerea unui etaj in plus la constructiile pe care doreste sa le faca, nu mai conteaza! Bravos natiune, halal sa iti fie!

Dupa toata acesta discutie din cadrul intalnirii de ieri, apare intrebarea: eu cu cine votez? Dar noi, cu cine votam?

PS. Vestea buna e ca nu s-au mai facut acuzatii mincinose la adresa mea, de catre dl Taraze, ca se fac blocuri P+8 langa Felicity: dl Taraze, a verificat pe eterra si a vazut dezmembrarile pentru loturi de case si a aflat ca unul din noii proprietari al unuia dintre loturi este dl Roman, care isi va construi casa, langa casa mea…..Cum e cu blocurile P+8 dle Taraze, Damian, Florea etc? Cine a mintit si a strans semnaturi ca sa nu se faca blocuri P+8? Sau poate P+25 etaje , ca asa zicea dl Taraze, in iulie, ca se fac blocuri in M3, cu H=75 m si dl Milea l-a sustinut!

Comentarii

comments

Filed under: Articole

Comments

 1. Robert Ene spune:

  Este o intrebare, din pacate, foarte buna.

  Imi permit sa fac si eu o scurta analiza asupra unui alt candidat, Dan Tudorache / PSD si primar al Sectorului 1 in ultimii 4 ani.
  Va reamintesc intalnirea din mai 2016, intre reprezentanti ai asociatiei si dl. Dan Tudorache, pe atunci candidat asiprant la fotoliul de primar al Sectorului 1. Intalnirea s-a incheiat fructuos pentru interesele propritarilor din zona. Citez:
  „Cei interesati de evolutia Zonei de Nord si a Cartierului Padurea Baneasa trebuie sa stie ca dl. Tudorache – candidatul PSD la Primaria Sectorului 1, in urma vizitei in Cartierul nostru, ne-a promis ca daca este ales Primar, toate strazile vor fi asfaltate pana la sfarsitul mandatului sau (primul, am insistat noi preventiv), bineinteles odata cu introducerea utilitatilor !”
  Mai mult, s-a incheiat si semnat chiar si un „Protocol” scris in acest sens.

  Inca de atunci am avertizat asupra faptului ca dl. Tudorache nu facea nimic altceva decat promisiuni desarte de campanie electorala, iar protocolul era mai putin valoros decat hartia igienica. Am fost prompt si ferm pus la punct de catre cativa vecini pentru aceasta opinie.
  (spre dovada asupra celor de mai sus, rog recititi email-urile din perioada mai 2016).

  Din pacate pentru noi toti, timpul a dovedit ca am avut dreptate. Dl. Tudorache nu a pus in opera niciuna dintre promisiunile sale din protocol, in toti cei 4 ani de mandat. Dar a gasit de cuviinta sa doneze 10 milioane de Euro pentru catedrala neamului.

  Iata-ne acum in fata cabinelor de vot, cu urmatoarele optiuni (relativ la interesul nostru comun pentru zona nord):
  a) Votam cu Dan Tudorache / PSD, care este un mincinos dovedit, intrucat in 4 ani de mandat nu a facut nimic din ceea ce s-a angajat – chiar si in scris – fata de asociatie, desi a avut resurse financiare pentru a indeplini ceea ce a fost convenit inainte de alegerile din 2016;
  b) Votam cu Clotide Armand / USR, care practic ne-a spus verde in fata ca am cam aruncat la gunoi banii pe care i-am dat pe terenurile din nord si ca probabilitatea unui progres in zona, desi nu este nula, este insa redusa;
  c) Votam cu oricare dintre ceilalti candidati, care echivaleaza cu un vot risipit, intrucat sansele oricaruia dintre ei de a castiga alegerile sunt, practic, zero.

  Succes la vot!

  • CM spune:

   Mincinosul dvs a demarat deja licitatia pt apa si canal in zona noastra. In oct se va desemna castigatorul. Au fost peste 40 de ofertanti. Un volum de munca imens. Dar, vom avea cat de curand un castigator. Licitatia prevede proiectare si executie retele de apa si canalizare (pt detalii va rog consultati SEAP) . Sunt 3 faze de dezvoltare. Faza 1 estimata la 300 mil lei este cea care s-a licitat acum. Vorbim de strazile care deja sunt locuite. ( Drm. Muntele Gaina, Drm. Agatului, Piscurile, Drm. Opalului, Drm. Stegarului …). Deci intreb si eu: lasam mincinosul sa continue ce a inceput sau acceptam contraoferta ca nu se poate face nimic? Depinde de noi.
   Ca tot a venit vorba de realizari si aici vreau sa ma refer strict la zona noastra, am sa enumar cateva: cadastrarea si intabularea drumurilor, intretinerea celor amenajate cu asfalt frezat si utilaje corespunzatoare, amenajarea unor drumuri care existau doar pe harta ( Stegarului, Opalului, Piscurile …), plombarea gropilor aparute pe singurul drum asfaltat (Agatului), asfaltarea Drm. Lapus care va incepe acum in Sept sau inceput de Octombrie, deblocarea autorizarii constructiilor in zonele deja constituite (pe baza de PUD), demararea PUZ-lui Coordonator al Sectorului (pt. care se dau lupte pe viata si pe moarte), vizite regulate in zona si nu doar in scop electoral.
   E adevarat; ne asteptam la mai mult, din pacate asa merg lucrurile pe la noi prin Romania unde birocratia a devenit politica de stat.

  • VV spune:

   subscriu in totalitate!

 2. Cristian T spune:

  Doamna Diana Mitu, dumneavoastra ca de fiecare data o sa votati cu Dl Tudorache, sperand ca aceasta zona sa devina ceea ce va doriti dumneavoastra, adica una cu starzi de 4 benzi si cu blocuri cat mai inalte, pentru a va putea fructifica cat mai bine terenurile pe care le aveti. Dumneavoastra tot spuneti ca vreti sa construiti. Daca ati fi vrut, o puteati face de mult. Noi ne cuneastem de peste 15 ani si aud aceeasi gogorita..ca ati vrea sa construiti.
  Daca mai iese inca o data Tudorache Primar, sa va asteptati ca peste 10 ani sa fim tot aici. Va incerca in continuare sa faca ilegalitatile deja demonstrate in instanta si noi o sa ramanem la fel.

 3. cirease spune:

  Buna ziua!

  Interesanta parerea doamnei Armand..pe ce se bazeaza? Ca viitor primar sa puna eticheta atat de brutal imi pare a fi ceva curios ca sa nu spun periculos..stie ceva doamna Armand privind evolutia zonei de nord? Sa ne spuna si noua verde in fata!

  • Luigi Cosma spune:

   Pur si simplu este RATIONALA ! Aduni elemente , fapte ,situatii , te bazezi pe istoricul starii de lucruri , tragi linie si gata , faci o prognoza ! Este clar faptul ca discutiile existente pe acest site si impasul in care va aflati Dvs. , proprietarii de pe Campuri -asa numeam zona , incepand din primavara lui 2000, va mai dura , zic eu , precum madama Clotilde , cel putin 1-2 decenii … Suprafata gigantica a zonei / departarea sa de zonele locuite / departarea de Oras/caile de acces dificile si greoaie / suprapunerea fantastica a proprietatilor si a CADASTRELOR / zeci de drumuri private gandite dezastruos / inexistenta retelelor municipale de utilitati publice -toate aceste elemente duc la concluzia de mai sus . Precizez ca , cunosc acest areal , indeaproape , cam din ’99-2000/ era mp , pe vremea aia 4-5 USD , pe Drumul Stegarului, 6-7 in Jandarmeriei . Ce este tragic ? Situatia NU are iesire ! Probabil , va fi gasita o iesire din aceasta stare de lucruri doar cand DEZVOLTAREA iMOBILIARA masiva va ajunge in quadratul sos Odai -Straulesti-Jandarmeriei -DN1 -blocuri , cartiere , asfalt , interese …Personal , sufar de alt criminal diagnostic : proprietatea mea , este suparapusa 100% de asa zisul Drum Express / Casa Scanteii – Ghe I Sisesti-Campuri -Sos Centura . Deci , vom imbatrani impreuna , platind impozit pe mp de scaieti , privind iepuri , fazani , etc . De fapt fazanii , suntem noi …Sanatate si vot responsabil .

 4. Ionel Trandafir spune:

  …pentru mine intalnirea cu usr-ul nu este decat o dovada a faptului ca oamenii isi doresc voturi cu orice pret, si atunci orice ocazie de a intalni votanti este benefica.. doar ca la capitolul „constructie”, „solutii concrete” sau orice ar putea fi „in slujba cetateanului” sunt evazivi, fara sa existe o asumare a raspunderi sau luarea unui ngajament de orice fel. Eu stiu ca atunci cand esti pe dinafara sau nu ai un plan concret, e „mai bine” sa nu promiti. Sigur, a nu se intelege ca sunt adeptul inghitirii fara masticatie a promisiunilor… doar stim proverbul: „promettre c’est noble, tenir c’est bourgeois” deh… neavand origini progresite… si pe care cu siguranta mme Jeanne d’Egis ex-Engie il cunoaste foarte bine. Desigur ca proiectele de suflet ale imaculatei Clotilde sunt cele care dau cu profit… n-o spun eu, o spune curricula de la MIT (massachusetts …). Cat despre viziunea acestei descalecate din Hexagon i-arasi lasa de dorit… pai daca iti doreai binele comun al napastuitilor din nord, ai fi marsat pe aplicarea puz-ului aflat in curs de validare… caci de aici pleaca toata constructia (apa, canalizare,drumuri, lumina,…etc), ori e mai bine sa blochezi si sa contesti… doar sunt ingredientele unui profil de anti-sistem. Faza asta ma duce cu gandul la episodul in care basescu, primar general fiind, a avut „curajul” sa-l ameninte pe orgoliosul si arogantul nastase cu demolarea structurii care acopera intrarea in cladirea guvernului… finalul il cunoastem, base a punctat la notarietate si popularitate, obiectiv atins… insa la capitolul „sa traiti bine” .. ne-a tras-o! si exemplele pot continua! Nu spun toate astea pentru a-l scoate in evidenta pe molaticul tudorache… cu siguranta noi nu am existat pe agenda sa… pentru simplu motiv ca nu suntem suficient de multi…. vroit sau nu, omul s-a orientat catre zone aglomerate… intr-o saptamana vom afla daca a „jucat” bine… pentru el! Caci noi, ne vom razboi intre noi, nu stiu cate asociatii care mai de care mai pompoase, cu denumiri de cate-un rand insa care nu au in spate decat 2 – 3 persoane!! Apropopopo, citeam ieri parca, faptul ca un alt candidat la primarie, si-anume dr. adina alberts a dorit sa cunoasca problemele din zona insa nu a fost lasata sa intre in complexul Felicity…! si cand te gandesti ca insensibila clotilde nu si-a gasit timp… QED !

 5. Gabriela spune:

  PUZ-ul de Nord exista. A fost anulat in instanta abuziv. Trebuie doar repusa HOTARAREA PE ORDINEA DE ZI.  PUZ-ul de Nord a reglementat urbanistic Cartierul Padurea Baneasa (cca 700 de ha). S-a banuit ca a multumit pe toata lumea.  Aprobat in 2014 . Anulat definitiv in instanta datorita procesului cu M.I in privinta U.M. din Padurea Baneasa-Jandarmeriei. Fraze inscrise in fiecare C.U. emis de primaria sector 1. Cauza procesului intentat de MI impotriva primariei sect. 1  pentru „conul de siguranta al poligonului”. MI a considerat ca in zona de intravilan ar trebui sa fie conul de siguranta al poligonului si asa s-a aflat ca era un poligon descoperit.  Intre timp POLIGONUL JANDARMERIEI S-A ACOPERIT si ZONA A RAMAS DESCOPERITA, FARA PUZ.  DOAR CA A FOST ANULATA HOTARAREA. INSA, A RAMAS IN VIGOARE CIRCULATIA, STRAZILE DIN PUZ-ul anulat. Un teritoriu indelung incercat. Cu oameni care au sperat sa isi faca casa din vis pe un teren cumparat chiar cu rate la banca. Cu visul spulberat, cu restante la banca, ca la carte executat. Destine curmate, vieti intrerupte, Acest teritoriu este al celor care au patimit. Sa mergem intr-un maine mai frumos pe care il croim de azi. Au avut viziune cei care au ales aceasta zona in urma cu foarte multi ani. Exista oameni cu viziune. Se impune necesitatea prezentarii unor date. Zona este reglementata  deja urbanistic prin PUZ-ul de Nord(anulat, stim toti). PUZ-ul de Nord si-a creat efecte juridice. Iar circulatia este in vigoare. In zona sunt locuinte, nu in mijlocul campului ci chiar in inima campului. La Drumul Varful Berivoiul Mare . Aici chiar se traieste, nu doar se locuieste, de ani buni. A avea asfalt si strazi necesare circulatiei si manevrelor masinilor de interventii credem ca nu inseamna „modern” ci inseamna firescul unei societati.  Cartierul Padurea Baneasa a fost intitulat asa din dragoste pentru zona. Exsita cativa  oameni  care se straduiesc sa fie bine. 

 6. Maria Ioana spune:

  Primarul Tudorache a inițiat un proiect de consultare a opiniei publice pe diferite domenii de interes în paralel cu lansarea PUZ. Primăria a încercat o dezvoltare organică a sectorului din interiorul lui. De la cetățeni pentru cetățeni

 7. Claudia spune:

  De ce sa faci un nou plan urbanistic de la 0 când deja exista unul propus si acceptat de o parte a comunității de arhitecți.

 8. ruxandra spune:

  Doamna europarlamentar cu birou pe Calea Victoriei nici macar nu a gasit de cuviință să își facă timp sa vina la o întâlnire cu cetățenii. Cam asta este gradul de interes al USR

  • CM spune:

   Mai rau. A promis ca vine Marti 22 sept ora 18.30 in zona Complexului Felicity si surpriza: a dat teapa pe romaneste. Mai precis fara sa anunte a anulat intalnirea si si-a trimis doi colaboratori care erau total depasiti de situatie. Nepregatiti vis-a-vis de problemele zonei noastre au incercat sa poarte o discutie fara cap si fara coada. Trist, dar asta este respectul fata de potentialii votanti! Daca ma gandesc bine aceeasi atitudine a avut si acum 4 ani cand la invitatia de a veni in zona a refuzat. Multumim d-na Clotilde!

 9. Florina spune:

  In loc de un plan general care sa vada tot sectorul în perspectiva, USR vrea cârpeli.

 10. Marian Ungureanu spune:

  Faptul că USR și PNL nu pot lucra pe un proiect gata existent pentru a-l perfecționa imi arata cat de greu le este sa se adapteze si sa rezolve o situație. Nu asta vreau pentru administrația de sector.

  • CM spune:

   Ati atins un punct sensibil. Da. Era normal sa duci mai departe proiectul actual de PUZ mai ales ca este aproape definitivat. Se imbunatatea unde era nevoie si cat mai repede cu el la vot in Consiliul General. Dar nu. USR-PLUS & PNL vor sa ne intoarcem 4 ani inapoi. Asta tot facem in ultimii 15 ani: contestam si anulam PUZ-uri. Unde esti tu Tepes Doamne?

   • Diana Balasescu (Mitu) spune:

    Asta trebuie sa facem, sa ne coagulam ca si asociatie si sa devenim o forta care sa genereze schimbarea in zona..solutii exista . ”Daca exista dorinta , exista o cale-Albert Einstain…..e suficient sa se creze o masa critica de 4% si putem genera schimbarea….pe consilieri nu ii doare problema noastra….Bine, bine, o sa vedem…dna Armand a primit un memoriu la intalnirea din 30 mai 2020 cu toate problemele zonei….nu a raspuns…au venit consilierii dansei total nepregatiti….oare asa vor fi si dupa ce vor obtine posturile multdorite? De aceea trebuie sa ne adunam puterile sa deblocam zona, ca in Talharul pedepsit , de Tudor Arghezi

    Nu ajunge, vream să zic,
    Să fii mare cu cel mic,
    Că puterea se adună
    Din toţi micii împreună – Talharul pedepsit, Tudor Arghezi

 11. CM spune:

  Mai rau. A promis ca vine Marti 22 sept ora 18.30 in zona Complexului Felicity si surpriza: a dat teapa pe romaneste. Mai precis fara sa anunte a anulat intalnirea si si-a trimis doi colaboratori care erau total depasiti de situatie. Nepregatiti vis-a-vis de problemele zonei noastre au incercat sa poarte o discutie fara cap si fara coada. Trist, dar asta este respectul fata de potentialii votanti! Daca ma gandesc bine aceeasi atitudine a avut si acum 4 ani cand la invitatia de a veni in zona a refuzat. Multumim d-na Clotilde!

 12. Ionel Trandafir spune:

  …pe langa multe „calitati” ale clorhidrei iata mai jos un articol despre „salvatoarea” sectorului:

  http://www.ancheteonline.ro/2020/09/armand-clotilde-o-lectie-de-imoralitate-in-politica/?fbclid=IwAR3bCRVbex-qz4NqOPekDZTJudAWQRjSHd3Pvw0cn1KC2iTOZ-ZMJgFOL9I

 13. E.Ion spune:

  Sunt foarte multe aspecte pe care le putem imparti in 3 coloane plus, minus si in asteptare/intre.
  Un aspect este ca politizarea agresiva ar putea intarzia totul.Schimbari, asimilari,comisii,sedinte,adunari…totul de la capat.Cred umil, ca cei implicati deja si care cunosc bine problemele si oarecum sunt neutrali pot fi in continuare dispusi sa preia diversele aspecte si avand o baza de date cu necesitatile zonale/dorintele tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *