Cerere suspendare aviz de mediu pentru PUZ Coordonator (blocarea PUZ Coordonator !)


SHARE daca iti place!

In data de 25 aprilie 2020 a fost inaintata cererea de suspendare aviz mediu, adica blocarea PUZ Coordonator….vecinii nostri din cartier reprezentanti ai Asociatiei Cartierul Residential Drumul Stegarului-Odai NU vor dezvoltarea cartierului, NU vor drumuri, NU vor apa si canal, NU vor sa mai construiasca cineva in zona, e suficient ca dansii au case aici…Atentie, indiferent ce probleme sunt in alte zone ale sectorului, noi nu trebuie sa fim afectati de blocarea PUZ Coordonator. Propunerea noastra este sa se rezolve punctal ceea ce este semnalat ca presupuse abuzuri, nu sa se blocheze tot sectorul si zona noastra sa fie in continuare vitregita de lipsa utilitatilor si a drumurilor si a posibilitatilor de a ne construi casele.

Oare de ce vor vecinii nostri sa blocheze PUZ Coordonator si blocarea amenajarii Drumului Stegarului, Drumului Piscul Nou, Drumului Agatului, Drumului Berivoiu Mare, Drumul Piscul Pietrei etc?

Aveti mai jos link cu tot materialul http://ascdbn.ro/wp-content/uploads/2020/05/2020.04.25_Suspendare-Aviz-si-Decizie-APM-Bucuresti.pdf

ASOCIATIA „SALVATI CARTIERELE DAMAROAIA SI BUCURESTII
NOI”, cu sediul in Bucuresti, Piata Presei Libere, nr. 1, Corp C3, etaj 2, Camera 264, sector 1, identificata cu CIF 30675824, email contact.ascdbn@gmail.com, tel. 0753.823.575, reprezentata legal prin presedinte Fatu Gheorghe

Asociatia Cartierul Residential Drumul Stegarului-Odai, cu sediul in Bucuresti, str. Drumul Stegarului Nr. 393, Corp C2, Et. 1, Camera 2, sector 1, CIF 40136150, Certificat de Inscriere a Persoanelor Juridice Fara Scop Patrimonial nr. 132 din 30.10.2018, emis de Judecatoria Sectorului 1, reprezentata legal prin presedinte Gelu Florea

si

ASOCIATIA “PROTECTIA LACULUI BANEASA”, cu sediul in Bucuresti, str.
Nuferilor nr 73, bl C1, sector 1, CUI 37144730, inregistrata in Registrul Special de pe langa Judecatoria Sector 1, Partea A, Sectiunea I cu nr. 27/23.02.2017, IBAN RO51BREL0002001389340100 deschis la Libra Internet Bank (in continuare “Asociatia”), email. aplb.bucuresti@gmail.com, reprezentata legal prin presedinte Remus Serban

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA
Solicitandu-va ca prin sentinta civila ce veti pronunta sa dispuneti:

 1. suspendarea executarii actelor administrative:
  a) Decizia nr. 3 emisa la 23.03.2020 de Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti pentru Plan urbanistic zonal al Sectorului 1 Bucuresti (in continuare “Decizia”)
  b) Avizul de mediu nr. 3 emis la 09.04.2020 de Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti (nr. iesire APM Bucuresti 7717/09.04.2020) (in continaure “Avizul”) pana la solutionarea in prima instanta a actiunii in anularea acelorasi acte administrative si
 2. plata cheltuielilor de judecata pricinuite reclamantelor de prezentul litigiu, pentru urmatoarele…….( vedeti link)

Comentarii

comments

Filed under: Articole

Comments

 1. Dan Miea spune:

  „Oare de ce vor vecinii nostri sa blocheze PUZ Coordonator si blocarea amenajarii Drumului Stegarului, Drumului Piscul Nou, Drumului Agatului, Drumului Berivoiu Mare, Drumul Piscul Pietrei etc? “
  “Amenajarea” zonei de la nord de Sisesti este de fapt o capcana pe care v-o intinde Tudorache cu acel personaj dubios numit Profeanu. Pentru ca nu sunteti decat masa de manevra si veti deveni victimele propriilor voastre actiuni. Doriti neaparat sa vi se faca PUZ cu pretul distrugerii intregului sector si a viitorului vostru cartier. Care este regimul vostru de construire, v-a intrebat cineva? Cate scoli, gradinite, dispensare, spitale, parcuri se vor construi in acest cartier? Exact. Niciunul. Cati veti locui acolo. Cateva sute de mii. Cum veti ajunge dincolo de Casa Presei Libere si Podul Constanta ca sa va duceti copiii in fiecare zi la scoala, pentru ca acolo nu aveti scoli? Poate daca zburati si nu m-ar mira ca Tudorache sa va promita ca va da ajuror de la Primarie si elicoptere. Ca sa nu mai vorbesc ca vor disparea si Padurea Baneasa si Parcul Herastrau sau orice parc in care smecherii si-au aranjat retrocedari ilegale. Asta vreti sa fiepretul?
  Oameni buni, treziti-va!
  Acolo aveti necoie de un PUZ centrat pe zona voastra, facut cu calm si in interesul vostru. Trebuie sa negociati toti proprietarii de acolo cat va fi zona locuibila si cat va fi nevoie pentru zonele de transport si utilitati, gradinite, scoli,spatii comerciale, piete si tot ce au nevoie oamenii sa traiasca civilizat. Sau vreti sa traiti in ghetouri cum sunt Popesti-Leordeni, Bragadiru-Prelungirea Ghencea, Chiajna, Titan-Policolor si alte zone ratate pentru ca au avut numai primari imbecili.
  Oameni buni, nu va amgiti. Acest PUZ COORDONATOR SECTOR 1 este atat de defect si incalca toate legile urbanistice din Romania, inclusiv codul penal, ca nu are nici o sansa sa ramana in functiune daca, prin absurd, va fi adoptat.
  Cautati o solutie mai realista si mai buna. Nu va mai uitati in gura ticalosilor si impostorilor. Si nu mai incercati sa distrugeti vietile celorlalti.
  Cereti un PUZ pentru Zona Nord si veti avea in noi un sprijin.
  Dan Milea
  ASCDBN

  • Leonard spune:

   Bună ziua,
   Dl Dan Miea, este adevărat că nu știm cu certitudine dacă vor fi trase utilități și asfaltate drumurile în zonă după aprobarea PUZ-ului Coordonator, dar știm cu certitudine că, fără PUZ, este ilegală executarea acestor amenajări.
   Demersurile pentru existența unui PUZ în această zonă datează din timpuri imemoriale (aș putea spune și nu cred că aș greși), iar dvs ne cereți să abandonăm ideea acestui PUZ coordonator, aflat în prag de aprobare, fără să oferiți și o argumentație temeinică în acest sens.
   Eu nu spun că acest PUZ coordonator este perfect, însă el oferă anumite așteptări realizabile într-un timp cu adevărat rezonabil.
   Fără să vreau să filosofez: timpul, mai ales când se măsoară în ani, este cu adevărat important pentru noi toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *