Cum a cazut ieri PUZ-ul Zonei de Nord


SHARE daca iti place!

Ieri a fost o zi neagra pentru proprietarii zonei de Nord a Bucurestiului.

Ieri, majoritatea consilierilor generali SI-AU BATUT JOC de noi!

Cum s-au desfasurat evenimentele:

  • Inscrierea luarii de cuvant. Pe 25 octombrie s-a anuntat pe site ordinea de zi pentru 31 octombrie. Cine a fost dupa aceasta data la registratura de la Regina Elisabeta, viz-a-viz de primaria veche, i s-a raspuns: „Trebuia sa veniti cu 10 zile inainte ca sa cereti sa luati cuvantul.” Cum sa vii cu 10 zile daca ordinea de zi s-a publicat cu 6 zile inainte??? Chiar si asa, am fost mai multi proprietari, unii membrii ai asociatiei, care au reusit sa se inscrie si sa le fie si admisa luarea cuvantului. Eu personal aflasem cu 2 zile inainte (pe 23) ca o sa fie ordinea de zi, de aceea am si spus sa se mearga repede, sa micsoram riscul de a fi respinsi. 6 vorbitori au fost admisi!
    (Cand incepuse sedinta, o parte dintre cei care deja eram la Primarie in anticamera am primit notificari de la Urgent Curier ca atunci ni se aduce instiintarea ca putem veni sa vorbim 🙂puzul-pe-ordinea-de-zi
  • La 12.30 eram deja la primarie, unde se desfasura o sedinta extraordinara a CG (se votau consilierii intre ei pentru diverse consilii de administratie)
  • Sedinta ordinara, unde era si PUZ-ul nostru a inceput in jurul orei 14, in loc de 13, cum era prevazut in program.
  • Cei 6 oameni: Constantin Ferseta, Diana Mitu, Dna. Albu, Dl. Stoica, Dl. Roman si inca o doamna careia din pacate i-am uitat numele am fost invitati sa urcam la etajul 3, unde se desfasura sedinta de consiliu. Fiecare dintre noi a avut 3 minute sa isi expuna problema. (Am reusit sa filmez partial interventia Dianei aici)
  • Dupa ce am vorbit toti, dl. Silviu Vaduva, deputat colegiul 28 Crangasi-Giulesti din partea PDL, a luat cuvantul si a anuntat „Grupul consilierilor PDL va vota PENTRU acest PUZ„. Ne-a crescut inima in noi.
  • Pe la 17.40 se ajunge la PUZ-ul nostru, de la punctul 33 pe ordinea de zi. Vedeti mai jos filmarea.

CALCULELE

Cand am ajuns la 12.30 erau prezenti 46 consilieri.

Pe la 17,00 mai ramasesera 44 in sala, care oricum intrau si ieseau.

PUZ-ul Zonei de Nord a primit 14 voturi pro, 1 vot impotriva si 20 abtineri – in total 35 voturi numarate. Noua ne trebuiau 27 voturi pozitive.

In tot Consiliul General Al Municipiului Bucuresti sunt 52 consilieri (vedeti aici lista lor, cu datele de contact), de urmatoarele culori politice (sursa):

 Partid   Nr. mandate  %  U.S.L. 35 68%  PDL 9 17%  PP-DD5 10%  3 6%  reprezentare partide in consiliu

Partid Nr. mandate %
U.S.L.   35     68%
PDL       9      17%
PP-DD   5      10%
              3      6%
reprezentare partide in consiliu

Cele 35 mandate USL se impart asa: 12 mandate PNL si 23 mandate PSD

In timpul sedintei deja primeam semnale din mai multe parti ca grupul consilierilor PNL a primit ordine expres sa se ABTINA de la vot. Asta insemna 12 voturi in minus. PDL-ul isi exprimase public pozitia ca va sustine PUZ-ul (ceea ce insemna cel mult 9 voturi). Celelalte partide aflasem (din diverse surse interne) ca vor vota PUZ-ul. Sorin Oprescu insusi si-a exprimat sustinerea pentru acest PUZ.

abtineri-PUZ

Ce s-a intamplat efectiv:

Viceprimarul Capitalei, MARCEL NICOLAESCU, reprezentantul in consiliu al Primarului General Sorin Oprescu (stiti, cel care zicea ca sustine PUZ-ul) – a votat „MA ABTIN”! – Este domnul cu camasa alba din prezidiu.

Grupul PDL (stiti, cel care cu 2 ore inainte prin Silviu Vaduva a afirmat public, de la tribuna ca va vota pentru acest PUZ) a plecat din sala cu cateva minute inainte.

PSD-ul a votat „PENTRU”(multumim!). Nu stim inca daca au votat toti sau doar o parte. 2 PSDisti, influentati de PNL, au votat „MA ABTIN”.

PNL s-a abtinut (cum era de asteptat).

 Ce se va intampla acum:

Primaria Sectorului 1 va repune din nou PUZ-ul pe ordinea de zi.

Primaria Sectorului 1, ca initiator al PUZ-ului, foarte probabil ii va da in judecata pe consilieri pentru abuz in serviciu.

Asociatia Cartier Padurea Baneasa va face o Adunare Generala Extraordinara prin care vom decide urmatoarele actiuni. Cel mai probabil ii vom da in judecata pe onor consilieri.

PS. L-am sunat pe dl. Silviu Vaduva sa imi spuna de ce in decurs de 2 ore si-au schimbat radical pozitia, insa pana la aceasta ora nu mi-a raspuns.

PPS. Dl. Silviu Vaduva mi-a explicat de ce au plecat toti PDListii din sala la 17.30. La 18.00 ar fi avut niste alegeri interne, unde majoritatea dintre ei erau candidati. Asa ca au plecat cu fix 10 minute inainte de votarea PUZ-ului!

 

– Va urma –

Aici se va publica in curand procesul verbal al sedintei: http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/db/PV/pv_20131031.pdf.

Comentarii

comments

Filed under: Status PUZ Nord

Comments

  1. radu Isfan spune:

    inainte de vot a vorbit un consilier care a spus ca documentatia este incompleta-harta cadastrala-si ca lipsecs semnaturi ale primarului s1 si arhitect sef s1.daca este adevarat,este f. rau pentru primaria s1;daca nu este adevarat,atunci asta se cheama dezinformare a CG si influentarea votului.Nu stiu cum il cheama pe tipul respectiv,dar ne-a facut tare mult rau.Macar exista inregistrarea

    • Radu Costel - Lora Construct spune:

      Cele 2 argumente sunt eronate (ca sa ma exprim elegant).

      Plansa de care spune este la dosar si este plansa „A05-Reglementari Juridice”, ca si alte planse este intocmita avand ca baza suportul topo-cadastral vizat de OCPI, aviz nr. 26294 din 25.04.2013.

      Stampila PS1 si semnaturile primarului si arhitectului sef se regasesc pe Certificatele de Urbanism si plansele anexa.

  2. radu Isfan spune:

    revin pentru ca ma obsedeaza secventa cu votul puzului.M-am uitat iarasi la imagini si am gasit ca tipul care a vorbit inaintea votului se numeste Mihnea Talau consilier USL

  3. Da, Mihnea Talau este de la PC

  4. Robert Ene spune:

    Rezultatul votului de ieri, desi ne dezamageste, nu ar trebui sa ne surprinda deloc.
    Este evident de cel putin 2 ani faptul ca aprobarea PUZ-ului este blocata din motive care tin de grupuri de interese si/sau politica.

    Probabil va aduceti aminte ca, la sfarsitul anului 2012 + inceputul anului 2013, in faza pre-infiintare asociatie, cativa proprietari (ma numar printre ei) au fost de parere ca, pe langa lobby, este necesara si o abordare pe calea justitiei.
    In acea perioada chiar s-au identificat si mentionat cateva spete similare (din strainatate si din tara), care ne-ar fi putut ghida in initierea unui proces.
    Spre referinta, vedeti email-ul trimis de mine in 26 feb. 2013 catre toti proprietarii din lista de discutii din acea perioada, cu subiectul „Sensul unui proces (WAS:: Intalnirea de azi cu Chiliman)”, precum si raspunsurile unor proprietari la acel mesaj. Daca nu ati sters mesajele, ar trebui sa le gasiti usor.

    Atunci a prevalat opinia proprietarilor care considerau ca o actiune in justitie nu are sens.
    Nu a fost un vot, nu eram organizati in asociatie – pur si simplu asa „a iesit”.
    Iata insa ca realitatea ne-a tras tuturor, din nou, un pumn in bot.
    Iar in urma sedintei CG din 31 oct. a rezultat clar ca ideea unui proces nu a fost deloc rea (vedeti articolul la care este atasat acest comentariu).

    Evident, nu este prea tarziu nici acum – dar am mai pierdut aproape un an.
    Cred ca toti cei interesati trebuie sa avem in vedere un lucru esential: timpul trece. Deja multi dintre noi sunt cu 7-8 ani mai batrani fata de momentul in care au cumparat teren in zona.
    Nu mai avem luxul de a arunca cu anii pe geam din cauza unor erori de strategie.

    Si mai consider ca trebuie sa imbunatatim comunicarea intre membrii asociatiei.
    Discutasem inca din prima parte a anului ca avem nevoie de un forum, pentru a comunica eficient. Nici acum nu exista.
    De asemenea, este evident ca ar trebui sa ne intalnim mai des.

    Rog nu cautati aspecte negative sau personale in comentariul meu de mai sus.
    Apreciez efortul celor care s-au implicat activ in toate actiunile asociatiei si am acelasi scop ca toti ceilalti proprietari – doar am pareri diferite in ceea ce priveste modul de abordare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *