Dupa ani de zile, in sfarsit povestea poligonului UM 0260 i-a sfarsit – se demoleaza campurile de tragere cu bataie lunga ce cuprindeau zona de siguranta in care erau proprietati private. Noi : am pierdut 11 ani din viata alergand sa deslusim ce se intampla.


SHARE daca iti place!

Desi prin sentinta 2966/10,05,2017 PUZ nord a fost anulat si teoretic nu mai era niciun impediment pentru deblocarea zonei, pentru ca nu mai era PUZ – nu mai erau nici linii de siguranta in PUG, totusi UM o260 a transmis o adresa catre Primaria sector 1 in data de probabil 16 iunie 2017 ( este nedescifrabil ) prin care informa autoritatea locala ( atentie la cererea Primariei sector 1!) care sunt coordonatele zonei de siguranta! Dl Tudorache ne-a mintit cand a zis ca a rezolvat problema cu poligonul…s-a obtinut doar o amanare a rezolvarii, ca sa ne linisteasca sa nu mai facem actiuni de presa si in instanta, dar s-a prelungit cosmarul proprietarilor care nu puteau avea drumuri, apa, canal si nu puteau construi…..

Dupa cum stiti, dupa anularea puz a urmat o hotarare de guvern pentru asigurarea finantarii acoperirii poligonului HOTĂRÂRE nr. 574 din 9 august 2017privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Extindere clădire de învățământ (pregătire) și administrativă din Cazarma Băneasa” http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/192390 si parea ca problema s-a incheiat si noi nu vom mai plati impozite in zadar ….

Dar UM 0260 NU a facut autorizarea poligonului ( adica reglementarea juridica a conditiilor de functionare) ci doar omologarea poligonului ( adica reglementarea tipurilor de arme ce pot fi utilizate in poligon).

Concluzie: zona a ramas blocata pana in prezent!.

Prin HOTĂRÂREA nr. 748 din 8 iulie 2021 privind actualizarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și pentru trecerea unor construcții aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Unitatea Militară 0260 București din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcțiune, casării și demolării http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/244370 a imobilului 45-61 cu o valoare de inventar de 176721959 lei.

Detalii puteti citi si la https://www.national.ro/dezvaluiri/afacerea-poligonul-bode-demoleaza-dga-729614.html

Acesta a fost unul din motivele pentru care nu s-au dat autorizatii de construire pe zona…

Abia acum prin casarea si demolarea liniilor de tragere aferente campurilor 1 si 2 din cadastrul interne 45-61 se desfiinteaza cu adevarat zona de siguranta…

Vom reveni ….mai avem si alte noutati dar sunt in progres, nu sunt definitive detaliile si nu le putem publica inca..

Multumim pentru informatii si sprijin celor sunt alaturi de noi si inca spera sa avem apa, canal, drumuri si autorizatii pentru case…

Comentarii

comments