Intalnire la P S 1 -vesti bune!


SHARE daca iti place!

Azi incepand cu ora 14,30 a avut loc o intalnire a asociatiilor din zona cartierului nostru cu dl viceprimar Oliver Paiusi, reprezentantii Apa Nova, dl consilier general Dan Milea, dl Daniel Ciungu, consilier local si functionari din primarie – cadastru si investitii, dl Roman Marin ca reprezentant imputernicit al locuitorilor de pe str Muntele Gaina si Drumul Agatului.

Temele aduse in discutie:

  1. ALIMENTAREA CU APA A ZONEI NOASTRE. Desi asociatia din Felicity, a propus un traseu de canalizare si apa special numai pentru acest cvartal, atat dl viceprimar cat si Apa Nova au in vedere un plan care sa deserveasca toata zona, in special Drumul Muntele Gaina si Drumul Agatului unde sunt multe locuinte. In acest sens, in circa doua saptamani se vor demara procedurile de achizitie a unui teren intre 500si 1000 mp in zona Piscul Corbului -Piscul Nou pentru amplasarea statiei de pompare. Piscul Corbului in varianta noua, nu cea in care traversa complexul Felicity conform PUZ 2006 al Felicity si hartile primariei, dar despre morti numai de bine- dl Dan Milea a zis ca nu are rost sa mai dezgropam mortii si istoria acestor terenuri, ci sa privim la solutiile noi! Asa ca va fi pusa la dispozitia APA NOVA statia de pompare de la fosa septica de la Felicity. Etapele pana la momentul cand vom da drumul la robinet sa curga apa: stabilirea temei de proiectare, studiu de fezabilitate, proiectarea si executia. In opinia dlui viceprimar Paiusi, cel mai mult vor dura avizele, pentru ca executia a 2 km de retea se realizeaza in circa doua luni ( dl Moldovan Apa Nova). Durata estimativa minim 6 luni maxim 1 an! Din pacate zona Piscul Pietrei – Berivoiu, nu este cadastrata, motiv pentru care va intra in faza a doua de investitie.
  2. AUTORIZATII DE CONSTRUIRE: pentru constructie imprejmuire nu se cere PUD, ci doar pentru constructii locuinte din zona L1c, se vor solicita PUD-uri. Avem promisiunea ferma a dlui viceprimar Paiusi ca PUD se vor aviza foarte rapid (asta inseamna ca nici nu vor mai costa mult ca nu mai necesita ”eforturi de urgentare a aprobarii” din partea proiectantilor cum se intampla in anii trecuti. Avem informatii ca un PUD costa doar (!) 500 euro fata de 3000 euro minimum cum se cerea pana anul trecut de catre proiectanti)
  3. in prezent este in pregatire PUZ BANEASA NORD, care va fi prins in buget anul acesta
  4. ILUMINATUL PUBLIC. a ramas in atentia dlui viceprimar, asa cum ne-a promis in campania electorala ca ar fi o posibilitate sa se instaleze sistem de iluminat cu panouri solare, dar trebuie discutata solutia cu PMB si Luxten
  5. PIETRUIREA: la cererea dlui Daniel Ciungu, ADP a realizat pietruirea pe Drumul Lapus urmand ca pe celelalte strazi sa fie realizata in functie de evolutia vremii ( aveti mai jos adresa de raspuns care mi-a fost trimisa de dna deputat Cristina Grigorescu zilele trecute)
  6. legat de problemele cadastrale – suprapunerile : departamentul de cadastru din PS1 a afirmat ca lucreaza la remedierea acestei situatii generata de transferul datelor din sistemul stereo local in stereo 70, ceea ce a generat abateri datorita relatiei dintre unghiul alfa si suprafata geiodului
  7. Am fost sfatuiti de dl Milea sa facem cerere la PMB pentru dezinsectie si deratizare, asa cum am facut inca de acum 6 ani, cand am strans semnaturi pentru acesta actiune.
  8. Am semnalat dlui viceprimar ca sunt persoane care au solicitat certificate de urbanism online si dupa ce le-au primit au constatat ca nu se regasesc pe lista publicata de primarie pe site. A raspuns ca va verifica si va solicita remedierea situatiei, intruct se doreste digitizarea serviciilor in regim de urgenta, fapt ce va asigura transparenta informatiilor. Asa ca reinoim indemnul: solicitati certificate de urbanism pentru a va demonstra interesul pentru zona si sa nu mai platiti impozite in zadar!
  9. L-am informa t pe dl viceprimar de faptul ca exista situatii de cetateni care doresc sa renunte la dreptul de proprietate pe servitute ca sa se constituie strada publica: experienta ne-a demonstrat ca la cererea depusa in acest sens pe data de 30 iulie 2020, primaria ne-a raspuns in 29 decembrie, sa ne adresam PMB. Daca mai sunt doritori va rugam sa ne contactati sa incercam sa creiem masa critica sa se miste lucrurile.
  10. Am promis ca vom merge cu mai multi cetateni in audienta, nu am uitat si nici nu ne-am incalcat promisiunea, astazi am fost invitati sa participam.

Comentarii

comments