Primaria sector 1 a inceput amenajarea drumurilor de acces in Cartierul Padurea Baneasa si asigurarea interconectarii stradale !


SHARE daca iti place!

Incepand cu 2013 de cand s-a infiintat Asociatia Cartier Padurea Baneasa, au fost nenumarate demersuri catre Primaria Sector 1 si Primaria Capitalei pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntam in cartierul nostru: lipsa drumuri de acces, lipsa retea canalizare-apa, iluminat, stropiri pentru tantari si capuse etc.

Avem bucuria sa anuntam ca toate eforturile noastre , sustinute de documentul realizat si prezentat de Asociatie in 2017 in sedinta CGMB privind Planul de Mobilitate Urbana si depus si la Primaria Sector 1 , au inceput sa produca efecte privind interconectarea stradala: daca anul trecut s-a inceput pietruirea Drumului Stegarului, azi 13 mai 2020 a inceput pietruirea Drumului Piscul Corbului ( ce trece prin spate pe la Felicity), care leaga Drumul Piscul Nou de Drumul Stegarului .

Astfel, vom avea posibilitatea sa evitam intrarea-iesirea din Centura Bucurestiului, pe care, conform datelor de la politie si raportului din 2017 privind Planul de Mobilitate Urbana, pe segmentul Mogosoaia -Otopeni, se produc circa 70% dintre accidentele din toate accidentele de pe intreaga Centura a Bucurestiului. In plus, nu vom mai ocoli prin rondul de la Otopeni si rondul de la SRI ca sa putem ajunge acasa , daca venim prin DN1.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Drumul-Piscul-Corbului-3-540x199.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este drumul-Piscul-Corbului-2-540x405.jpeg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Drumul-Piscul-Corbului-1-540x405.jpeg

Multumim Primariei Sector 1, dar si membrilor asociatiei, simpatizantilor si tuturor vecinilor care s-au implicat alaturi de noi in aceste actiuni de deblocare a zonei noastre atatia ani de zile.

Sigur ca este un inceput si speram ca adoptarea PUZ-ului Coordonator va contribui la rezolvarea problemelor din zona noastra. Cu toate controversele, Asociatia Cartier Padurea Baneasa sustine PUZ-ul Coordonator in ansamblu, iar pentru zonele in care sunt neclaritati sau poate chiar ilegalitati dupa cum sustin unele asociatii inclusiv din zona noastra ( pentru ca nu cunoastem detalii) , sa fie marcate in puzul coordonator si se rezolve ulterior punctual, dar pentru restul zonelor din sector, PUZul coordonator sa isi produca efectele. Nu este normal ca pentru anumite zone punctuale din sector, sa fie blocat intregul sector , inclusiv zona noastra sa mai astepte inca 20 de ani sa fie totul perfect in tot sectorul si abia atunci sa fie si zona noastra reglementata. Fara PUZ nu avem : autorizatii de construire, apa-canal, strazi si iluminat public! Nu mai putem astepta un alt PUZ Coordonator care sa fie perfect fara nicio nemultumire, asa cum sustin alte asociatii.

Comentarii

comments