Sedinta CGMB de ieri – invataminte


SHARE daca iti place!

Ieri a fost o zi supra-realista. Kafka.

Cum va ziceam, am depus saptamana trecuta 2 documente la Registratura: notificarea colectiva referitoare la taxe + cerere sa vorbesc in fata Consiliului.

Ieri am fost la Primarie, impreuna cu Diana Mitu, pregatiti sa sustinem cauza. Si am fost degeaba. Desi aveam aprobare sa vorbesc, nu m-au lasat sa vorbesc. De ce? Dracu stie.

– Politia Locala: „Duceti-va la receptie si intrebati de ce nu v-au chemat”
– Receptia: „Nu la noi, duceti-va si sunati la 1301!”
– 1301: „Nu la noi, sunati la 1407!”
– 1407: „Nu la noi, duceti-va la politia locala!”
– Politia Locala din Primarie (seful lor le-a confirmat in fata mea ca sunt pe lista si ca astept sa vorbesc) – „E in intalnire cu cineva, mai asteptati!”
Dupa 5 minute, se face ora 16.00, vine un politai la noi si ne pofteste afara din cladire, ca s-a terminat programul.
„Nu plecam nicaieri pana nu vorbesc cu seful politiei”
Se duce omul, verifica, si revine: „Seful a plecat”. Reveniti maine.

Intre timp, vorbim cu un consilier de la USL, care era si in comisia de urbanism. Omul habar nu avea de PUZ-ul de 700 de hectare! Dar ne-a „linistit” ca oricum trebuiau sa aprobe cresterea de impozite, pentru ca e ordonanta de urgenta. Am primit iar asigurari ca vom fi ajutati cand o fi treaba cu PUZ-ul nostru.

Concluziile vizionarii sedintei de ieri de 3 ore:

  • desi sedinta era programata la ora 13.00, cu televiziuni si tot tacamul, a inceput la ora 14. Lipsa de interes majora.
  • au fost 45 consilieri prezenti din 55.
  • PUZ-urile supuse la aprobare, jumate au trecut, jumate nu. Spre deosebire de alte puz-uri, la care Consilierii se abtineau, aici am fost surprinsi sa vedem ca erau unii oameni care erau fatis impotriva lor (trebuie sa aflu de ce oare :)). Diana a remarcat ca PUZ-urile din Sectorul 1 nu a trecut (aproape) niciunul
  • Cei 10 consilieri pedelisti erau „gica contra” – toti se abtineau la PUZ-uri si votau impotriva la proiecte care le ofereau o cat de mica sansa sa faca declaratii politice. In schimb la proiecte stupide, fara miza, votau in corpore DA.
  • PUZ-urile nu se votau pe partide – nu exista comanda politica. PDL-ul se abtinea din oficiu, iar USL-ul si PPPD-ul votau total haotic. Vedeam clar ca daca durata votarii era mai mare cateva secunde, pe masura ce Secretarul numara voturile, se mai trezeau cativa ametiti sa mai ridice mana. Deci clar era lipsa de interes si vot aleator, mai putin la cei care votau NU expres, care se vedea ca erau mult mai constienti de activitatea lor.
  • S-a vorbit vreo 15 minute despre culoarea umbrelutelor si a meselor din centrul vechi (nu ne venea sa credem ca asa ceva e posibil)
  • Din nou, PUZ-ul lui Taraze nu a trecut
  • La majoritatea PUZ-urilor, se propunea (si culmea, se si aproba), un amendament, in care se zicea ca este valabil pana cand apare o noua reglementare urbanistica generala si ca PUZ-ul este valabil 5 ani. Acest amendament se aproba la TOATE puz-urile. Dar in secunda urmatoare, proiectul per ansamblu de obicei NU TRECEA!

Pasi urmatori:

– azi Lora se vede cu arhitectul primariei Sectorului 1, sa discute apropo de schitele cadastrale necesare mersului inainte a PUZ-ului (acum mingea este in terenul PS1)
– fac comunicat de presa apropo de pozitia noastra si ce s-a intamplat ieri
– le fac reclamatie oficiala apropo de faptul ca nu am fost lasat sa iau cuvantul
– asteptam raspuns oficial in termen de 30 de zile apropo de notificarea noastra (oricum, chiar daca vorbeam ieri, tot votau propunerea, iar amendamentele si derogarile se intamplau ulterior)

 

Mergem inainte!

Comentarii

comments