AREI Conference 2019. Primăria Bucureşti vrea ca până în 2020 să aibă autorizare directă pentru 85% din suprafaţa Capitalei


SHARE daca iti place!

sau Cum vom construi din 2020 in zona noastra fara PUD!

Autor: Alexandra Cepăreanuastăzi, 10:10 283

85% din Bucureşti va avea un plan urbanistic zonal în următorii doi ani, potrivit Primăriei Capitalei, astfel încât autorizarea proiectelor ar trebui să dureze mult mai puţin, faţă de un an până la doi ani în prezent.

Pentru a atrage investiţii majore Capitala are nevoie de un plan urbanistic zonal (PUZ) care să limiteze timpul de acordare a avizelor şi autorizaţiilor de construcţii, având în vedere că în prezent un dezvoltator poate aştepta şi un an (sau chiar doi) pentru a obţine autorizaţiile de construcţii, timp în care pierde bani.

„În următorii cinci ani sper ca Bucureştiul să explodeze şi să îşi merite statutul de metropolă. Avem un tren de prins, dar trebuie şi ca cetăţenii să înţeleagă că nu orice construcţie reprezintă un dezastru“, a spus Ştefan Călin Dumitraşcu, arhitect-şef la Primăria Municipiului Bucureşti.

În acest context, Primăria Muni­cipiului Bucureşti vrea ca până în luna martie a anului viitor să obţină regle­mentări în autorizare directă pentru aproximativ 85% din suprafaţa Capi­tale, a spus Ştefan Călin Dumi­traşcu, arhitect-şef al Primăriei Munici­piu­lui Bucureşti, în cadrul unei conferinţe organizate de AREI (Asociaţia Investitorilor Străini în Real Estate) în parteneriat cu Ziarul Financiar. „Bucureştiul nu-şi permite să intre în 2020 fără reglementări clare care să elimine subiectivismul din procedura de autorizare a construcţiilor. Nu ne permitem să pierdem din nou boomul de construcţii care va veni. Primăria Bucureşti lucrează la realizarea documen­taţiilor astfel încât la începutul anului viitor să prezentăm investitorilor reglementări care să ducă la autorizarea directă pe aproape 80-85% din teritoriul municipiului Bu­cu­reşti“, a spus Ştefan Călin Dumitraşcu.

Astfel, planul urbanistic zonal al sectorului 6 se află în procedură de transparenţă decizională şi în aproximativ două luni va fi supus pentru aprobare în cadrul Consiliului Municipal, PUZ-ul pentru sectorul 1 se află în cea mai avansată procedură, iar în ceea ce priveşte PUZ-ul pentru sectoarele 2, 4 şi 5, acestea vor ajunge la Consiliul General în luna ianuarie a anului viitor pentru aprobare, potrivit lui Ştefan Călin Dumitraşcu.

După aprobarea PUZ-urilor pentru fiecare sector în parte, investitorii şi companiile de construcţii nu vor mai avea nevoie de documentaţii indivi­duale pentru a putea demara un proiect.

„Odată cu aprobarea acestor PUZ-uri documentaţiile de tip interogatoriu sau individual pe parcelă vor fi istorie. Singurele proiecte care vor avea nevoie de documentaţii individuale vor fi in­vestiţiile în utilităţile publice şi investiţiile majore pe care le va face statul“, susţine arhitectul-şef al Primăriei Bucureşti.
https://www.zf.ro/business-construct/arei-conference-2019-primaria-bucuresti-vrea-ca-pana-in-2020-sa-aiba-autorizare-directa-pentru-85-din-suprafata-capitalei-18466701?fbclid=IwAR1IdABRxCT4gb9kRCRjVMlEfQMoQ_AOWKJMvZoARCBSRMD6bnyhEPyq9Pk

Comentarii

comments