Comunicat: Raluca Turcan: Am dat drumul la marile proiecte de apă şi canalizare în toată ţara


SHARE daca iti place!

https://www.agerpres.ro/politica/2020/06/16/raluca-turcan-am-dat-drumul-la-marile-proiecte-de-apa-si-canalizare-in-toata-tara–523741 16.06.2020

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că au fost demarate în toată ţara marile proiecte de apă şi canalizare, susţinând că existau proiecte „uitate undeva într-o comisie înfiinţată pentru acoliţii lui Dragnea şi ai PSD-ului”.

„Am dat drumul la marile proiecte de apă şi canalizare în toată ţara, proiecte uitate undeva într-o comisie înfiinţată pentru acoliţii lui Dragnea şi ai PSD-ului, am dat drumul la proiectele mari de infrastructură şi, de ce nu, vom lansa o serie de granturi, sprijin concret pentru mediul de afaceri, pentru sectorul social, sectoare profund afectate şi de criza economică, dar care aşteptau până acum şi un impuls din partea statului de a crea plus valoare, mă refer la mediul de afaceri, şi în acelaşi timp de a primi ajutor social ţintit căre categoriile vulnerabile”, a precizat Turcan.

Obiectivele Asociatiei Cartier Padurea Baneasa sunt: Eliminarea discriminarii si marginalizarii sociale , prin lipsa accesului la reteaua de apa si canalizare si respectarea Declaratiei Universale Privind Drepturile Omului: dreptul la sanatate!

Conform definitiei Bancii Mondiale : „excluziunea sau marginalizarea socială este situaţia în care se află persoanele care se confruntă cu una sau cu un cumul de privaţiuni sociale, cum ar fi: lipsa unui loc de muncă, lipsa unei locuinţe sau locuinţă inadecvată, lipsa accesului la un sistem de furnizare a apei potabile, a căldurii sau a energiei electrice, lipsa accesului la educaţie sau servicii de sănătate”.

Am inmanat dnei Clotilde Armand memoriul Asociatiei Cartier Padurea Baneasa in care am semnalat faptul ca suntem marginalizati, suntem intr-un risc epidemiologic urias din cauza vidanjarii complexului Felicity si intr-un risc urias de incendiu daca arunca cineva intentionat sau nu o tigara: se poate aprinde imediat campul nostru rezidential cu buruieni uscate situat langa Padure! Am prezentat informatii despre casele arse in 2016 si in 2018. Din motive de lipsa interconectare stradala si lipsa apei, pompierii au intervenit foarte greu si foarte tarziu. S-a gandit cineva ce se poate intampla daca ar avea loc un incendiu? Nici macar nu avem pe unde fugi, nu ar avea pe unde trece masinile de pompieri, salvarile. Dezastrul de la Colectiv a fost mic pe langa ce s-ar putea intampla in camp in cazul unui incendiu.

Inca odata, Asociatia Cartier Padurea Baneasa nu are nimic personal nici cu dna Clotilde Armand, nici cu dv dle Milea. Efortul nostru este de constientizare a gravitatii situatiei din zona. Dl consilier Paiusi parea dupa sedinta din mai ca a inteles gravitatea situatiei, dar din comunicat rezulta ca si-a schimbat opinia, nu il mai intereseaza zona deja construita, atentia este acum pe zona ce se va construi. Nu sustinem in integralitate PUZul coordonator, ci numai in ceea ce priveste zona noastra! Pentru zonele cu neregulile semnalate solicitam sa se aplice interdictii si reglementari ulterioare, dar noi sa putem beneficia de utilitati.

Asa intelegem noi apararea interesului cetatenilor! De ce trebuie anulat integral puzul coodonator?

Dle Dan Milea v-am spus ca asociatia noastra nu face politica, ne luptam pentru drepturile noastre. Dv ar trebui sa intelegeti mai bine ca oricine ce inseamna aceste eforturi ale noastre, pentru ca si dv va luptati pentru apararea unor drepturi. Va intreb public: cine raspunde daca noi trebuie sa asteptam cel putin inca doi ani pana la elaboarea unui nou puz si mai minunat ca acesta pentru zona noastra si intre timp de intampla o nenorocire, incendiu sau epidemie? Ce solutie aveti concret pentru a preveni aceste riscuri? Cui ii asa de noi? De marginalizare nu mai intreb si nici de respectarea drepturilor omului.

Un nou puz peste niste ani inseamna ca: Ori nu ati citit materialul nostru, ori nu ati inteles gravitatea situatiei din zona Cartierului Padurea Baneasa, ori aveti alte interese imobiliare in zona. Prioritatile noastre nu sunt gradinitele sau magazinele, acelea apar imediat daca sunt utilitati si drumuri de acces.

Prioritatea noastra este VIATA si preventia riscului la imbolnavire si incendiu!

Asociatia Cartier Padurea Baneasa va face noi demersuri pentru deblocarea cat mai curand a zonei.

Va asteptam alaturi de noi, sa ne sustineti in toate demersurile pe care le facem catre autoritati, organizatii , institutii si politicieni.

Comentarii

comments

Filed under: Articole

Comments

  1. Radu spune:

    Doar nu credeti vrajelile astea! Vorbe goale! Turcan are alte „talente” dupa cum ne-a spus chiar Ludovic Orban, Nu are ea timp de noi. Nu cred ca-i „iese” nimic din asta. Mai bine fiecare proprietar s-ar preocupa sa-si ingrijeasca terenul, sa-l imprejmuiasca, sa refaca cadastrele, etc. Ne plangem ca e un camp plin de buruieni, dar al cui este campul? Nu are proprietari? Sau proprietarii sunt doar niste speculanti care vor sa scoata cat mai mult din terenuri dar nu vor sa investeasca nimic? Daca drumurile nu au cadastru, cum va asteptati sa se faca vreo lucrare pe ele? Ni se sugereaza ca ar trebui sa ne bucuram ca s-au pietruit niste drumuri. S-au „pietruit” cu moloz si gunoi. Probabil nu mai functioneaza vreo groapa de gunoi pe undeva si ca sa scape de tonele de gunoi cu care nu aveau ce face le-a venit idea sa ne „pietruiasca” noua drumurile. Si noi ar trebui sa fim incantati! O mizerie. Se sugereaza deasemenea sa „donam” teren pentru drumuri fara a fi despagubiti. Bineinteles, sugereaza asta primaria care ar trebui sa-i despagubeasca pe proprietarii care pierd teren in favoarea drumurilor sau alti proprietarii care nu sunt in situatia de a ceda teren. Nu stiu daca ar reactiona la fel daca ar fi ei in cauza.

    • Diana Balasescu (Mitu) spune:

      Dle Radu, am o intrebare: cum ar trebui in opinia dv sa isi refaca fiecare proprietar cadastrele? Pe ce temei legal? Eu am fost la OCPI la sugestia dlui Radu de la Lora in 2009 si mi s-a spus foarte clar: nu aveti suprapuneri, nu se pot muta cadastrele dupa cum vrea fiecare. Se pot muta numai in baza unei hotarari judecatoresti sau hotarari de consiliu local. Eu cred ca totusi e treaba Primariei prin departamentul de cadastru sa discute la OCPI sa se gaseasca o solutie informatica pentru ca toata povestea a aparut dupa ce s-a facut conversia dintr-un sistem de date in altul prin 2008. Sunt convinsa ca este doar o problema de natura informatica nu o problema reala. Sau partia ar putea fi reala. Cu titlu de exemplu : desi pe cadastru apare o rototranslatie in zona noastra, cand am facut masuratorile, ce sa vezi? am gasit aceleasi puncte de la punerea in posesie de acum 26 de ani! Asa ca e discutabila povestea cu cadastrele…ca si strazile pietruite: asa cu gunoi si moluz cum ziceti, sunt practicabile si e scurtat drumul catre casa cu multi km. Nu ca ne-ar multumi situatia, dar de la a nu putea trece de loc pe acolo la a avea o solutie, o preferam pe aceasta. Nu e o sosea asfaltata dar e o solutie…ca si cu puzul coordonator…nu e cel mai bun dar e o solutie decat sa nu avem nimic si sa asteptam unul mai minunat ca acesta.
      Proprietarii poate si-ar imprejmui terenurile, dar unii nici nu au cum sa ajunga la ele, altii chiar daca ar vrea au nevoie de autorizatii de construire si nu avem puz si nu putem imprejmui. si tot asa…
      Drumurile Muntele Gaina, Drumul Agatului, Drumul Stegarului, Piscul Pietri si altele sunt cadastrate, asa ca se pot pietrui pentru moment….numai noi stim cate drumuri si cat timp am consumat in audiente la primarie ca sa obtinem macar atat :scurtarea drumului spre casa. Cat v-ati implicat dv nu stim, dar stim ca din ianuarie pana in martie dl Roman a fost de 6 ori la Primarie si la cadastru, si la dl Fodoroiu la investitii si la adp. Dupa 15 mai a fost saptamanal, iar saptamana trecuta a fost de doua ori ca sa obtina prmisiunea pentru pietruirea Drumului Piscul Nou pana in Piscul Corbului, ca sa putem evita fosa dlui Taraze si sa putem circula….

  2. Radu spune:

    Doamna Balasescu, eu vad lucrurile in felul urmator:
    – eu locuiesc la nr. 58A pe Drumul Agatului. Am cumparat acest teren cu buna credinta, la a treia mana, ca sa-mi fac o casa. Nu am alte interese decat cele legitime legate de proprietatea mea.
    – ceea ce face primaria sectorului 1 se numeste rea vointa. Nu a fost nici o problema sa se faca utilitati si amenajari la cartierul de langa Mall dar la noi nu se poate. Dumneavoastra stiti bine adevarul dar probabil nu vreti sa-l recunoasteti. In zona sunt tot felul de interese care se bat cap in cap si de aceea lucrurile nu se misca.
    – ati mentionat riscul de incendiu datorat vegetatiei de pe camp. Tot dumneavoastra spuneti ca terenurile nu pot fi imprejmuite si ingrijite din diverse motive. Eu cred ca aceste lucruri se pot face daca proprietarii s-ar preocupa. Sigur, este greu de facut asta daca ai cateva hectare pe care tii stana de oi si nu vrei decat sa le speculezi.
    -am mers pe asa zisul drum de pe langa Felicity. Gunoiul tasat acolo include tot felul de fiare, cuie, iti distrugi masina daca mergi zi de zi, chiar si cu 4 x 4. Am si poze care dovedesc asta. Eu prefer DN1.
    – referitor la domnul Taraze, il cunosc. Am fost odata la dansul. Sunt de principiu pentru ideea ca proprietatea trebuie respectata. Daca proprietatea dansului este afectata de drum- spuneti ca e fosa septica acolo, construita probabil conform autorizatiei de constructie, atunci ori primaria suporta costurile modificarilor necesare (find vorba despre un drum public) ori drumul se deviaza spre padure. Nu cred ca ar fi vreo problema taierea catorva copaci, asa cum nu a fost nici o problema cand a fost construit cartierul Stejarii.
    – domnul Radu Costel de la Lora Construct mi-a spus ca drumurile nu au cadastru si de aceea nu se pot efectua lucrari pentru utilitati. Dumneavoastra spuneti ca au cadastru. Nu stiu care este adevarul.
    – in ceea ce priveste implicarea mea in problemele zonei aveti dreptate. Nu m-am implicat. Asta se datoreaza faptului ca mi-am pierdut orice incredere in autoritati. Am invatat ca trebuie sa ma apar singur de hoti, sa-mi drenez subsolul inundat de apa freatica singur si in general sa ma descurc singur cu orice problema, fara a astepta vreun ajutor de la autoritati. Daca in urma numeroaselor demersuri mentionate de dumneavoastra rezultatele au fost cele discutate anterior, cred ca nu merita efortul. Cred cu tarie ca primaria se va implica in problemele noastre doar atunci cand va avea ceva de castigat. De fapt nu primaria, oamenii din primarie, a caror culoare politica chiar nu conteaza la nimic. Spun asta cu o mare speranta ca ma insel.

    • Diana Balasescu (Mitu) spune:

      Dle Radu, aveti dreptate in ceea ce priveste primaria ca este vorba de rea vointa, de aceea am si adoptat aceasta strategie de grup: sa stam pe capul lor. Sigur eficienta este mica, dar bunavointa noastra este mare. Personal am proces cu primaria si am pierdut in prima instanta, sa vedem la recurs. Nu stiu de ce ziceti ca stiu adevarul dar nu vreau sa il recunosc.
      Da am fost si eu pe Opalului si este rau, dar totusi se poate trece, adica au inceput sa se deschida drumurile, asta este important. Pentru cadastre nu trebuie sa ma credeti nici e mine nici pe dl Radu de la Lora: verificati pe siteul ancpi si veti vedea nr cadastrale, daca exista sau nu!
      Refreritor la dl Taraze, sigur ca proprietatea trebuie respectata, dar daca sunteti nelamurit, verificati in lege conditiile de autorizare a constructiilor privind pastrarea zonei de protectie a Padurii de 50 m de-a lungul padurii, pentru a se putea interveni in caz de incendiu, conform Codului Silvic si legilor conexe. Art. 37 alineat 11) Autorizarea construcțiilor la distanțe mai mici de 50 m de liziera pădurii, în afara fondului forestier, se face cu avizul structurii teritoriale a autorității publice centrale care răspunde de silvicultură, în baza unei documentații depuse cu localizarea în coordonate stereografice 1970. https://lege5.ro/Gratuit/g42dknrxg4/asigurarea-integritatii-fondului-forestier-national-codul-silvic?dp=haytknzwgeydc . Va asteptam sa va implicati alaturi de noi la actiunile de deblocare a zonei. Cu cat suntem mai multi cu atat presiunea va fi mai mare si vor trebui sa faca ceva, indiferent de culoarea politica. Altfel, nu se va schimba perceptia din primarie ca ”sunt niste campuri fara propietari si sunt cateva case razlete, nu merita sa ne batem capul cu ei”.

  3. Ionel Trandafir spune:

    Nu stiu cine este dl. Radum de fapt chiar nu ma intereseaza, caci nu-i asa nici domniei sale nu-i pasa cine sunt eu, insa sa faci o alegatie pe tema fosei citez „– referitor la domnul Taraze, il cunosc. Am fost odata la dansul. Sunt de principiu pentru ideea ca proprietatea trebuie respectata. Daca proprietatea dansului este afectata de drum- spuneti ca e fosa septica acolo, construita probabil conform autorizatiei de constructie, atunci ori primaria suporta costurile modificarilor necesare (find vorba despre un drum public) ori drumul se deviaza spre padure.” mi se pare a fi o prespalare fortata, cu tenta manipulatorie a unui act ilegal pe care Tarza l-a comis… inecercati destul de lamentabil sa situati constructia wc-ului acestui latifundiar de carton intr-o zona a ipotetice constructii legale, oferandu-ne apoi tot dvs., solutia; pai ce facusi stimabile domn! ori suntem procurori ori avocati. Nu le puteti avea pe amandoua… in rest, continuarea textului dvs pare logica si nu incearca sa atenteze la pudoarea noastra! Ati mai introdus o fenta printr-un silogism legat de proprieate. Sigur ca proprietatea este sfanta, insa ma fortati la un rationament deductiv prin care o stare de fapt agreata universal sa induca acelasi caracter, astfel spus ma faceti sa deduc ca si wc-ul trebuie tratat ca atare..! Eu de exemplu o consider o constructie cu aparente legale (vezi cazul satului Nades)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *