Initiativa legislativa USR: legea mirosului


SHARE daca iti place!

Miercuri 17 iunie 202 a fost adoptata legea mirosului, la initiativa USR: „Avem vid legislativ, iar Garda de Mediu a spus că nu poate da amenzi și sancționa poluatorii deoarece nu există cadru legal. Mirosurile afectează pe toată lumea. Dacă pute, pute și pentru USR-ist, și pentru PSD-ist, și pentru UDMR-ist, și pentru sărac, și pentru bogat. Și pentru cetățean, și pentru politician”, a explicat deputatul USR, Cornel Zainea la dezbaterile în plen.

Disconfortul olfactiv – efectul generat de o activitate care poate avea impact asupra stării de sănătate a populaţiei şi a mediului, care se percepe subiectiv pe diferite scale de mirosuri sau se cuantifică obiectiv conform standardelor naţionale, europene și internaționale în vigoare”.

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2018/cd478_18.pdf

Salutam acest demers al grupului USR din Camera deputatilor.

Apare intrebarea: Ce facem noi locuitorii din zona, cu mirosul pestilential de la vidanjarea complexului Felicity, care este permanent de ani de zile, dar se intensifica pe perioada de vara? Ce face Primaria , Directia de Sanatate Publica, Garda de mediu, cu riscul epidemiologic de la bacteriile in descompunere aflate in apa menajera scursa in jurul punctului de vidanjare?

Sigur ca nu sunt vinovati locuitorii din Felicity de acesta situatie, si ei sunt nemultumiti de costurile uriase la vidanjare de circa 300 lei /luna /apartament. Probabil ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI STR. DRUMUL OPALULUI NR. 1-43 Felicity ar trebui prima sa se sesizeze si sa faca demersuri mai intense pentru respectarea acestei legi cat si a altora si sa insiste pentru aprobarea in regim de urgenta a extinderii retelei de apa si canal in zona.

Iata un nou motiv pentru a insista si trimite sesizari si petitii in nume personal, si in numele Asociatiei Cartier Padurea Baneasa la Primaria Capitalei si la Primaria Sector 1 sa adopte in regim de urgenta extinderea retelei de apa si canal din zona noastra.

Nu uitati: orice petitie sau sesizare trimisa este inregistrata si trebuie sa se raspunda oficial. Acumularea de petitii si sesizari reprezita temeiul juridic pentru a fundamenta o hotarare de consiliu local sau general. Sa nu credeti ca este in zadar efortul de a ne implica. Toate demersurile constituie dovezi de acte si fapte .

Zilele viitoare o sa va prezentam sesizarea Asociatiei Cartier Padurea Baneasa catre Corpul de Control al Primului Ministru si raspunsurile Primariei Capitalei, APA Nova si Prefectura Bucuresti privind extinderea retelei de apa.

Din aceste considerente, ale eforturilor constante depuse de cativa proprietari din zona de ani de zile mai implicati si interesati de rezolvarea acestei probleme lipsa apei si a canalizarii, avem nevoie de sprijin din partea cat mai multor locuitori si proprietari din cartierul nostru.

Comentarii

comments